dejtrejder Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 W Giancie oryginalny rozmiar sztycy to 30,9 mm. Musiałem ją wymienić i kupiłem sztycę Accenta w rozmiarze 30,8 mm (Accent nie robi 30,9mm). Sprzedawca zapewniał, że 0,1 mm mniejsza sztyca nie wpłynie negatywnie na ramę. Od półtora miesiąca nie daje mi to spokoju wiec pytam: czy sprzedawca mówił prawdę? Dodam tylko, że mniejsza średnica sztycy sprawia spory dyskomfort. Trzeba ją bardzo mocno zacisnąć aby nie wsuwała się do środka ramy podczas jazdy. Dać redukcję z puszki po piwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dać. Będzie bezpieczniej dla ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Też bym dał z pewnością to nie zaszkodzi, a może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ja się naaaczytałem tyle potwornych historii na temat pękających od niespasowanych sztyc ram a życie to życie. Bardzo wiele rowerów, które ostatnio składam (podobnie jak w zeszłym roku) ma bardzo luźno wchodzące sztyce, żeby nie było, są to rowery "wiodącego światowego producenta". Mimo tego przez te dwa lata nie widziałem ani jednego roweru reklamacyjnego z powodu skasowanej podsiodłówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Nie będzie miało większego znaczenia. Podkładkę z puszki możesz dać ale jak jej nie będzie to krzywda się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Siemka. Jak już temat o sztycach i rozmiarach to podpytam o inny rozmiar. Mianowicie rama ma rozmiar 30.4mm czy sztyca 30.9mm będzie pasowała? W sumie to tylko 0.5 mm czyli bardzo mało. W dodatku seryjna sztyca jest luźna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Nie bedzie pasować. 30.6 może byś wcisnął, ale 30.9 nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.