Stryju Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Witam serdecznie, Od razu zaznaczę - doskonale zdaje sobie sprawę z mizernej kwoty jaką chce przeznaczyć na zakup roweru. Nie spodziewam się wodotrysków, chciałbym po prostu jeździć po mieście a od czasu do czasu na jakąś wycieczkę poza Wrocław. Wcześniej miałem supermarketowca więc pewnie czego bym teraz nie kupił to i tak będę zachwycony Padło na popularnego "górala" ponieważ wizualnie najbardziej mi odpowiadają - miejskie z bagażnikiem itp. nie do końca przypadły mi do gustu. Mam 183 cm wzrostu, ważę 77 kg - z tego co poczytałem powinienem rozglądać się za ramą 19-20 cali. Najbardziej interesują mnie oferty z Wrocławia i okolic aby odebrać osobiście albo "pomacać" rowerek trochę przed zakupem ;-) Rozumiem, że macie ciekawsze rzeczy do roboty i nie będę prosić o wyszukiwanie mi rowerów - jeżeli jednak macie chwilę to zerknijcie proszę na poniższe aukcję i podzielcie się jakimiś wnioskami: ghost special edition alu-lite-deore Stevens Comp 652 na Deore Giant Boulder Fajne/Niefajne? Licytuj/Czekaj/Szukaj dalej? Z góry dzięki za wszelkie komentarze. Pozdrawiam, Piotrek
PopaY Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Rower MTB do jazdy po mieście, bo "wizualnie najbardziej mi odpowiadają"??? Litości... Od jeżdżenia po mieście to są rowery miejskie, ew. trekkingowe, w ostateczności crossowe, ale nie MTB.
vaude Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Skoro "wizulanie" to każdy z tych trzech powinien Ci odpowiadać. Gdym miał wybrać jakiś z tych trzech - w akcie desperacji już oczywiście - wybrał bym raczej tego Ducha
marky5 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Z tych co sobie upatrzyłeś to ten pierwszy tak jakby miałby najlepszy osprzęt,więc może ten.Ale jeśli chcesz to może lepiej coś z nowych?Do 600zł,to zobacz te rowerki ze wskazaniem na ten drugi; ARKUS SPORT BIKE oraz ARKUS VIP 401
brt0555 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Gorale sa modne nic nie poradzicie, niektorzy nawet na szose kupia i tak mtb. Kupuj nowy na gorszym osprzecie i dbaj od poczatku(opcje wyzej wymienione dobre) lub kup uzywany, tylko sprawdz go bo za ta sume musisz naprawde uwazac na zajechane sztuki.
Stryju Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 Rower MTB do jazdy po mieście, bo "wizualnie najbardziej mi odpowiadają"??? Litości... Od jeżdżenia po mieście to są rowery miejskie, ew. trekkingowe, w ostateczności crossowe, ale nie MTB. Hm, a co w tym takiego litościwego? Większość miejskich & trekkingowych które przejrzałem na allegro mi się nie podoba (wolę prostą kierownicę/ew. z rogami + amortyzator przedni bo mam przyzwyczajenie z poprzedniego roweru), z kolei jeżeli chodzi o crossy to zastanawiałem się nad nimi, aczkolwiek są dosyć drogie i nie wiem czy coś złapię w moim przedziale cenowym. znalazłem jeden: Arkus Cross 1100 Sądzicie że warty uwagi? Jeżeli uważasz, że w tym przedziale cenowym mogę coś używanego upolować to napisz - tak jak wspominałem średnio się orientuje w rowerach dlatego też zawędrowałem na to forum. vaude, marky5, brt0555 - dzięki serdeczne za konkretny feedback. Co do tych nowych Arkusów to zastanowię się mocno nad ofertą. W sumie to nawet o nowych nie myślałem z racji przeznaczonej kwoty na zakup.
brt0555 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Za ta kwote calkiem ladny i dobry, musisz sie zastanowic, jak wolisz crossa to mysle ze to fajna alternatywa.
Stryju Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Alternatywa w sumie fajna ale kurde rozmiar ramy to 18 cali - (wzrost 183, 77 kg). Sądzisz, że będzie dobry? Wg. wyliczeń wychodzi mi, że powinienem mieć ramę na 19,5-20 cali. Pisałem do gościa, niestety większe już wyprzedał. [Edit] Jeszcze znalazłem taki rower: Kands STV-700
brt0555 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Musialbys sie przymierzyc do ramy, bo czasem nawet mniejsze sa dobre, na takiej mniej bedziesz lezal na rowerze, jak masz gdzies w okolicach taki (poszukaj w google) to warto dla samej przymiarki sie tam wybrac.
Stryju Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Okej, będę szukać po sklepach zatem + może jeszcze coś na allegro uda mi się wyhaczyć. Dzięki serdeczne za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.