Skocz do zawartości

[do 600 zł] Używany, MTB, najlepiej Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Od razu zaznaczę - doskonale zdaje sobie sprawę z mizernej kwoty jaką chce przeznaczyć na zakup roweru. Nie spodziewam się wodotrysków, chciałbym po prostu jeździć po mieście a od czasu do czasu na jakąś wycieczkę poza Wrocław. Wcześniej miałem supermarketowca więc pewnie czego bym teraz nie kupił to i tak będę zachwycony :)

Padło na popularnego "górala" ponieważ wizualnie najbardziej mi odpowiadają - miejskie z bagażnikiem itp. nie do końca przypadły mi do gustu. Mam 183 cm wzrostu, ważę 77 kg - z tego co poczytałem powinienem rozglądać się za ramą 19-20 cali.

Najbardziej interesują mnie oferty z Wrocławia i okolic aby odebrać osobiście albo "pomacać" rowerek trochę przed zakupem ;-)

Rozumiem, że macie ciekawsze rzeczy do roboty i nie będę prosić o wyszukiwanie mi rowerów - jeżeli jednak macie chwilę to zerknijcie proszę na poniższe aukcję i podzielcie się jakimiś wnioskami:

ghost special edition alu-lite-deore

Stevens Comp 652 na Deore

Giant Boulder

Fajne/Niefajne? Licytuj/Czekaj/Szukaj dalej? ;) Z góry dzięki za wszelkie komentarze.

Pozdrawiam,

Piotrek

Napisano

Rower MTB do jazdy po mieście, bo "wizualnie najbardziej mi odpowiadają"??? Litości... Od jeżdżenia po mieście to są rowery miejskie, ew. trekkingowe, w ostateczności crossowe, ale nie MTB.

Napisano

Skoro "wizulanie" to każdy z tych trzech powinien Ci odpowiadać. Gdym miał wybrać jakiś z tych trzech - w akcie desperacji już oczywiście - wybrał bym raczej tego Ducha ;)

Napisano

Gorale sa modne nic nie poradzicie, niektorzy nawet na szose kupia i tak mtb. Kupuj nowy na gorszym osprzecie i dbaj od poczatku(opcje wyzej wymienione dobre) lub kup uzywany, tylko sprawdz go bo za ta sume musisz naprawde uwazac na zajechane sztuki.

Napisano

Rower MTB do jazdy po mieście, bo "wizualnie najbardziej mi odpowiadają"??? Litości... Od jeżdżenia po mieście to są rowery miejskie, ew. trekkingowe, w ostateczności crossowe, ale nie MTB.

Hm, a co w tym takiego litościwego? Większość miejskich & trekkingowych które przejrzałem na allegro mi się nie podoba (wolę prostą kierownicę/ew. z rogami + amortyzator przedni bo mam przyzwyczajenie z poprzedniego roweru), z kolei jeżeli chodzi o crossy to zastanawiałem się nad nimi, aczkolwiek są dosyć drogie i nie wiem czy coś złapię w moim przedziale cenowym.

znalazłem jeden:

Arkus Cross 1100

Sądzicie że warty uwagi?

Jeżeli uważasz, że w tym przedziale cenowym mogę coś używanego upolować to napisz - tak jak wspominałem średnio się orientuje w rowerach dlatego też zawędrowałem na to forum.

vaude, marky5, brt0555 - dzięki serdeczne za konkretny feedback. Co do tych nowych Arkusów to zastanowię się mocno nad ofertą. W sumie to nawet o nowych nie myślałem z racji przeznaczonej kwoty na zakup.

Napisano

Alternatywa w sumie fajna ale kurde rozmiar ramy to 18 cali - (wzrost 183, 77 kg). Sądzisz, że będzie dobry? Wg. wyliczeń wychodzi mi, że powinienem mieć ramę na 19,5-20 cali. Pisałem do gościa, niestety większe już wyprzedał.

[Edit]

Jeszcze znalazłem taki rower:

Kands STV-700

Napisano

Musialbys sie przymierzyc do ramy, bo czasem nawet mniejsze sa dobre, na takiej mniej bedziesz lezal na rowerze, jak masz gdzies w okolicach taki (poszukaj w google) to warto dla samej przymiarki sie tam wybrac.

Napisano

Okej, będę szukać po sklepach zatem + może jeszcze coś na allegro uda mi się wyhaczyć. Dzięki serdeczne za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...