Minor Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam, Sytuacja wygląda tak, postanowiłem dziewczynę ubrać w kask. Jednak nie jeździ bóg wie ile, i jednocześnie nikt z nas nie spi na zielonych. Dlatego do dyspozycji mamy 130-140zł (nie będzie dokładania, to tak żeby nie pisać mi o tym, bo już jest dołożone. Początkowo miało być za 100zł) W tej cenie idzie znaleźć konstrukcje mniej lub bardziej znanych i uznanych marek. Wybór jest dość spory, i tak selekcje przeszło kilka kasków. Pragnę dodać że mamy z dziewczyną praktycznie 100% zgodność co do wygody w kaskach, tam chyba drobne różnice były. Generalnie jest tak że jeżeli coś mi pasuje to i jej też. Tylko znowu ona woli patrzeć na wygląd, a i tutaj prośba, kask ma być w wydaniu męskim (bez kwaiatków itp). 1. BRENDA IGUANA 2011 Brenda, to jest kask który spać spać po nocach mi nie daje. Miałem go w rękach, dosłownie miesiąc temu, włożyłem na głowę dla checy, ale nawet nie regulowałem itp. Nie oglądałem. Jak wiemy brenda robi świetne okulary, pytanie jest czy też kaski? Czy ten konkretny jest wart ceny. To jest mój faworyt pasuje chyba pod każdym względem. Na zdjęciach wygląda na ładnie i solidnie wykonany. A bez regulacji na głowie leżał spokojnie i nic mnie nie gniotło więc powinno być ok. 2. KELLYS SPIRIT Zbiera dobre opinie i jest po prostu ładnie zrobiony. Tyle wiem. Wątpliwości nie mam, gdyby nie inne opcje pewnie był by kupiony. 3. Author Skiff Przyjemny kask, ładnie wygląda, dobrze leży i wystarczająco porządnie wykonany. 4. Author Wind Budżetowy kask, miałem na głowie 5s. Wydał się porządny i wtedy myslałem że kosztuje więcej. Potrafi ktoś coś napisać na jego temat? Cena kusi, ale to rzadko jest dobre kryterium wyboru. 5. Met Cosmo Tu strasznie boli brak daszka, kask szosowy. Hmm może jednak warto odpuścić sobie ową specyfikacje MTB i kupić mimo braku daszka? Coś z tego bym chciał wybrać. A odpadają wszystkie modele Bella nie leżą po prostu, źle też jest z Lazerami. Wszystko co nie ma dziurek z tyłu też jak dla mnie odpada. MET Cracketjack troche za drogi i na dodatek się nie podoba. Wiec jesli ktoś ma inne typy to proszę pilnować tych założeń. Z góry dziekuje za pomoc i liczę szczególnie na opinie co do kasku Brendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Zakup kasku dla kobiety wyrazy współczucia. Przerabiałem. Pkt.1 powinien się podobać, pkt.2 kobieta w kasku musi się sobie podobać, pozostałe zalecenie mniej istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Widzisz, akurat jej się strasznie BRENDA IGUANA podoba, na zdjęciach przynajmniej, na drugim miejscu Spirit a na trzecim MET Cosmo, Authory mogą być. Więc jeżeli chodzi o sam wygląd to sprawa włąściwie załatwiona. Jednak masz racje InterSport w Łodzi, Giro Indicator przeceniony na 130zł ale niestety nie podobał się z wyglądu, i po zabawie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Wszystko jedną nicią szytą więc wybór akurat leży po stronie designu - tyle. Poza tym jest temat o kaskach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Może Merida Champion? sam używam, i wszystkim koleżankom się podoba wygodny, dobrze wentylowany, duży zakres regulacji....a cena tylko 120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waxmund Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ja bym przed kupnem radził i tak żeby laska przymierzyła kask... niech założy, walnie się w głowę, zobaczy czy ją nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Moja bejbe lolita czikita jeździ w Met Crackejack. Narzekań brak. W zeszłym roku 130 dała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ehh.. panowie ja nic nie mówie ale na 5 odpowiedzi na moje pytanie, tylko jedna wniosła coś do tematu! Lubie lekki offtop ale prosiłem o pomoc. Crackejack odpada pisałem w temacie dlaczego. Kaski były przymierzane, a że 99% jak pasowały mi to i jej, to myślę ze nie ważne kto go zakładał. Jak wszystkie są jedną nicią szyte to ja kurcze nie mam pytan. Plusik poleciał do Jogurcika... kask fajny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć w Łodzi, tak samo jak i Brendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jak możesz przymierzyć to spróbuj tego, świetny dla kobiet z długimi włosami. Kwestia gustu ale na damskiej głowie bardzo ok. http://www.mikesport.pl/p/pl/5404/giro-kask-rowerowy-transfer.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.