katza Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Witam chcemy z mężem zakupić rowery do jazy po mieście do pracy oraz na weekendowe wycieczki poza miasto dziś w go sporcie polecony nam został EXPLORER w wersji damskiej i męskiej http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=2810 ale nie mogę znaleźć opinii o tym rowerku czy może dlatego że nie warto w niego inwestować a lepiej kupić krosa np taką damkę http://allegro.pl/rower-kross-trans-pacific-28-2010-deore-pradnica-i1592014442.html. Bardzo proszę o porady lub o propozycje innych modeli poniewaz kompletnie się na tym nie znamy. Ps. najlepiej jak by rowerek w tej cenie posiadał już osprzęt typu oświetlenie bagażnik, stopka itp.
brt0555 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Sama sobie odpowiedzialas, pierwszy rower probuja Wam wcisnac, bo ma slaby osprzet i chca go sprzedac i jeszcze zarobic na tym. Drugi rower to super oferta, za taka kase ciezko o cos lepszego, osprzet fajny, wiec jak pasuje to ja bym sie przymierzal do tego krossa na Twoim i meza miejscu. Jeszcze sie spytam moze wolicie zamiast takich mieszczuchów rower typu cross? Tez ciekawa opcja, ale zalezy kto co lubi, wiec nie namawiam:)
goncian Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Ja zaproponuję Unibike Voyager LDS (damski) i GTS (męski) z rocznika 2010: http://www.rowerzysta.pl/2010/rower-trekingowy-unibike-voyager-lds-2010.html W stosunku do Kross Trans Pacyfik, ma lepszą ramę i korbę oraz kasetę zamiast wolnobiegu. Jeśli jednocześnie kupujecie 2 rowery, to łatwo wynegocjujecie obniżkę – poniżej 1400 zł/szt.
katza Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Bardzo dziękuje za odpowiedzi, tak mi się wydawało ze w Go sporcie ten rower jest nie warty tych pieniędzy. Co do typu cross to wszystko ok z tym że zazwyczaj brak dodatkowego osprzętu w standardzie, chyba żeby tańszy i osprzęt dokupić we własnym zakresie. ogólnie to zależy nam na tym żeby rower w miarę szybko jeździł bo planujemy dojeżdżać codziennie do pracy 2x15km, więc i oświetlenie musi mieć gdyby przyszło później wracać, błotniki i bagażnik na weekendowe wypady też się przydadzą, ale najważniejsze żeby jak kupować to już porządny sprzęt żeby potem nie żałować. Będziemy kupować oba na raz ale najlepiej na raty. I jeszcze jedno -nie wiem czy to istotne, ale Co do naszego wzrostu to nie jest on zbyt wysoki 167/168cm waga 70/75kg.
katza Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Witam z opcji które mi się podobają wybrałam takie modele Merida Juliet 10-V Lady Merida 5-V LADY Kellys FLASH powiedzcie mi który lepszy lub może coś innego. Jak widać bardzo podobają mi się białe czy któryś z nich ma może regulacje kierownicy?? Chodzi mi o dobrą pozycje do jazdy
PopaY Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Meridy to rowery MTB, niewygodne na miasto. Kelys to cross czyli taka hybryda miejsko-terenowa (imho najlepsza opcja jśli chcemy jeździć [p różnych nawierzchniach). Żaden z w/w modeli nie ma regulowanego mostka kierownicy, ale w Kellysie mostek jest pod katem 45 stopni co daje lepszą pozycją podczas jazdy (bardziej komfortową).
katza Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 To ja już zgłupiałam, ciężko jak człowiek się nie zna.
PopaY Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Pisałaś, że chcesz rower na miasto, do pracy i na weekendowe wycieczki. Optymalnym wyborem jest rower trekkingowy lub crossowy. Generalnie nie ma zbyt dużych różnic między jednym, a drugim. Zasadnicze róznice to akcesoria takie jak błotniki, bagażnik czy oświetlenie, które to oczywiście do roweru crossowego również można dokupić. Na Twoim miejscu skupił bym się właśnie na tego typu rowerach.
katza Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Dokładnie tak jak piszesz tylko uznałam ze jednak typ holenderski dla mnie odpada, mieszczuch może być dla mojego męża bo układ ramy jest podobny jak w normalnym, mi bardzo podobają się właśnie takie typy które podałam jeśli chodzi o wizualny wygląd dalej nie potrafię sobie poradzić, każdy ze sprzedawców w sklepach wciska coś innego a jak człowiek się nie zna to ciężko mu stwierdzić czy jest to dobry sprzęt jak się wie że rower to ma mieć dwa koła i kierownice
PopaY Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Mylisz chyba pojęcia Typ holenderski to nie jest typowa damka Myślę, że znajdzie się kilka rowerów w Twoim guście do tej kwoty. Proponuję Ci np. Unibike Crossfire ladys 2010 lub właśnie Kellys Flash, o którym wspomniałaś wyżej. Ewentualnie Wheeler Cross 2600 lady z 2010r. Są to typowe rowery crossowe do użytku uniwersalnego.
katza Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 No tak tylko zazwyczaj typy holenderskie w wersji damskiej są sprzedawane w pełnym osprzęcie, co do Unibike podoba mi się jednak Cross ma nie ciekawy kolor, wiem że wile osób mnie wyśmieje i potraktuje jak typową kobietę ale kupno roweru traktuje jak zakup auta kolor też jest dla mnie istotny w białych po prostu się zakochałam. No tak tylko zazwyczaj typy holenderskie w wersji damskiej są sprzedawane w pełnym osprzęcie, co do Unibike podoba mi się jednak Cross ma nie ciekawy kolor, wiem że wile osób mnie wyśmieje i potraktuje jak typową kobietę ale kupno roweru traktuje jak zakup auta kolor też jest dla mnie istotny w białych po prostu się zakochałam. znalazłam jeszce coś takiego http://www.rowerzysta.pl/trekking/rower-trekingowy-merida-freeway-9100-2011.html?utm_campaign=2011-05&utm_content=1368&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl http://allegrocup.pl/rower-wheeler-cross-1600-l-44cm-2010-w-wa-i1601488324.html
katza Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Witam wczoraj objezdziłam chyba z 10 sklepów rowerowych i moje poszukiwania zawęziły się do wyboru tych modeli. Bardzo prosze o pomoc który wybrać Kross Trans Pacific Kross Trans Alp 2009 lub 2011 (czy jest jakaś różnica oprócz cenowej?) Lub bez osprzętu Merida5V, 10V ALPINA ECO LC TREK Skye czy ewentualnie jakiś Kellys.
iowa74 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Ja bym brał Trans Alpa 2009. Na moje niefachowe oko ma ciut lepszy osprzęt ( na pewno przednia zmieniarka) od 2011. Ps. Jeżeli się mylę to proszę poprawcie mnie .
brt0555 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Wybierz ten co Ci sie najbardziej podoba, to przedew szystkim po drugie ja bym odrzucil meridy,treka,kellysy(duzo placisz za marke). Jesli podoba Ci sie kross pacific to moim zdaniem warto, trans alp tez nie jest zly. Siedzialas na nich? Ktory wydawal Ci sie najwygodniejszy/najlepszy?
katza Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Najbardziej podoba mi się trans alp poniewaz ma pełny osprzęt jest w kolorze którym chce oraz damska wersja ma skośną ramę. No i oczywiście komfort siedzenia,najwygodniej siedziało mi się właśnie Alpie, Skye i Eco. Ps. A może ktoś wie gdzie na śląsku mogę kupić Trans Alpy wersje męską i damską z 2009??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.