Skocz do zawartości

[Wycieczka] Katowice - Wisła 10 maja

ursusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

We wtorek planuję pojechać do Wisły na rowerze.Trasa będzie przebiegać do Pszczyny przeważnie terenem.Od Pszczyny przez Goczałkowice aż do Skoczowa będzie asfalt.Od Skoczowa trasa prowadzi Wiślańską ścieżką rowerową aż do samej Wisły.Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnej jazdy.

Napisano

Ehh.. Gdyby to było w weekend przykładowo najbliższy to na 100% jadę a tak w tygodniu szkoła niestety ;(

Być może będzie ta wycieczka w najbliższą sobotę bo od dzisiaj rana mam sensacje żołądkowe :icon_confused: .Jak nie wyzdrowieje do jutra to przesunę wycieczkę na sobote.Jutro dam znać co i jak.

Napisano

Jak sobota to ja już na liście jestem:P

Ja sie pisze na wtorek

Niestety ale dolegliwości żołądkowe nie ustapiły,dlatego ja jadę do Wisły w sobotę.Grzegorz możecie się jutro ustawić z kolegą Baggik i razem zaliczyć Wisłe,ja niestety odpadam z powodów zdrowotnych :(

Napisano

Nastepny termin w najbliższą sobotę.Przykro mi że wczoraj nie dałem rady.Nie obyło się bez wizyty u lakarza,mam nadzieje że do soboty wydobrzeje.

Napisano

W takim razie ja też się piszę. Jestem tutaj wprawdzie nowy, ale też planowałem coś podobnego, tyle że nieco inny wariant trasy

Napisano

W takim razie ja też się piszę. Jestem tutaj wprawdzie nowy, ale też planowałem coś podobnego, tyle że nieco inny wariant trasy

Jaki wariant kolega ma na myśli ? :)

Napisano

Myślałem o przejechaniu pociągiem do Wisły, a następnie ruszenie w kierunku Salmopolu. Potem zjazd w kierunku Stecówki. Potem przejazd czerwonym (albo czarnym) szlakiem w kierunku Kamesznicy i przejazd na drugą stronę w okolice Węgierskiej Górki (stamtąd podrót pociągiem do domu). W zależności od samopoczucia uczestników istnieje również możliwość dowolnej jego modyfikacji (z możliwością "zahaczenia" o Babią Górę włącznie!). Pytanie co na to pozostali uczetnicy naszej wyprawy!

Pozdroi, M.

Napisano

Myślałem o przejechaniu pociągiem do Wisły, a następnie ruszenie w kierunku Salmopolu. Potem zjazd w kierunku Stecówki. Potem przejazd czerwonym (albo czarnym) szlakiem w kierunku Kamesznicy i przejazd na drugą stronę w okolice Węgierskiej Górki (stamtąd podrót pociągiem do domu). W zależności od samopoczucia uczestników istnieje również możliwość dowolnej jego modyfikacji (z możliwością "zahaczenia" o Babią Górę włącznie!). Pytanie co na to pozostali uczetnicy naszej wyprawy!

Pozdroi, M.

Tak,a potem jeszcze Kasprowy :).Ja ostatnio się umęczyłem na Jurze,momentami ledwo zipiałem.Ja się nie pisze na takie ekstremalne wycieczki.Póki co brak mi sił i wytrzymałości.Poza tym przez ostatnie kilka dni miałem problemy zdrowotne,dopiero dzisiaj od niedzieli zjadłem pierwszy posiłek.Kto się czuje na siłach prosze bardzo,ja wymiękam ;).Pozostaję przy trasie z Katowic do Wisły.Pozdrower.

Napisano

Robiłem trasę 31.03.2011 trasa: Bytom-Żory-Wisła-Przeł. Salmopolska- Szczyrk-Bielsko B.-Pszczyna-Tychy-Bytom. Wg. licznika 204km. Wyjazd godz 8:50 powrót godz 23:20. Pogoda super jak na ostatni dzień marca.

Napisano

Robiłem trasę 31.03.2011 trasa: Bytom-Żory-Wisła-Przeł. Salmopolska- Szczyrk-Bielsko B.-Pszczyna-Tychy-Bytom. Wg. licznika 204km. Wyjazd godz 8:50 powrót godz 23:20. Pogoda super jak na ostatni dzień marca.

Ja kiedyś zrobiłem trasę Katowice-Ojców-Katowice,licznik pokazał 150 km i mi to wystarczy :).Nikogo nie znechęcam,jak ktoś się czuje na siłach to może nawet 300 km sobie zrobić ;).Czternascie godzin na rowerze to pewnie nie było już przyjemne ?.

Napisano

Strasznie długo coś :P

Napisano

Jak jakieś szczegóły będą już ustalone to wrzuccie na forum :)

T.j. o której planowany wyjazd/powrót, jaką częsc pokonywana będzie pociągiem itd.

Wstępnie jestem też zainteresowany.

Napisano

Zbiórka w sobotę o 8:00 pod teatrem na rynku w Katowicach.Trasa jak w temacie czyli Katowice - Wisła na rowerach,powrót z Wisły pociągiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...