Skocz do zawartości

[koło]rozkreciło sie:( ?

kamo10

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas wczorajszej jazdy po ostatnim zjeździe okazało się, że prawie wszystkie szprychy są luźne :( obręcz wygląda na prostą nie ma 8ki . Moje pytanie jest takie: czy to normalne że koło się rozkręciło?cy wystarczy dociągnąć nyple i będzie ok? czy już trzeba wymienić szprychy?

Całkiem możliwe że jeżeli szalałeś w terenie a obręcz nie była kapslowana mogło się to stać-ale pozostaje inna kwestia nie czułeś bicia góra dół oraz na boki podczas jazdy, założę się że tak więc albo byłeś zmuszony dojechać w takim stanie do domu albo po prostu przyjęłaś to za normalność :icon_mrgreen:. Podaj dokładne parametry koła.

jestem Świeżakiem:) można troszkę jaśniej? za każdym razem ja wracam do domu to sprawdzam rower czy wszystko jest ok. Nie biło na boki ani góra dół wczoraj wyjechałem z lasu na asfalt to usłyszałem dziwny dźwięk okazało się że to tylne koło . Te koła były dla mnie dużym wydatkiem wiec już tak nie szaleję jak na tych które były w rowerze przy zakupieniu. Możliwe ze gdzieś mocniej przywaliłem ale wcześniej było dobre .

centrowanie ma całą sprawę załatwić czy trzeba kopic nowe szprychy?

Jeżeli szprychy nie są powyginane centrowanie powinno załatwić sprawę, koszt jak już wcześniej pisali koledzy oscyluje w granicach 15 zł, parametry koła wydają się w porządku więc może koło fabrycznie było źle złożone, od kiedy uprzedzasz ten zestaw?.

Tak nowe koła . Jeśli tak ma się sprawa to przód pewnie skończy tak samo:( zawiozę obydwa do serwisu i się zobaczy . Szkoda że Bikestacja pisząc że są gotowe do jazdy nie uwzględniła późniejszego dociągnięcia , nie każdy to wie, wliczając w tym mnie:) no trudno oby się skończyło na kilkunastu zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...