Skocz do zawartości

[rower] XC do 2000 zł

MrPawlix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od razu na wstępie chce przeprosić za założenie nowego tematu o wyborze roweru do XC bo jest ich Tu bardzo dużo, lecz żaden z nich nie zaspokaja w pełni moich pytań...

A więc tak. Mam 179-180 cm wzrostu i 16 lat, więc chyba jeszcze urosnę te parę cm (5?), i ważę około 60 KG. Jak na razie jeżdżę na rowerze Kross Sign DS 2 w lekkim FR ale dla "zbudowania" formy chciałbym rekreacyjnie jeździć w MTB XC, a z tego względu, że mieszkam na dolnym śląsku, jest gdzie tu pojeździć :icon_cool:

Mój budżet jest dość ograniczony - 2000 zł a więc prosiłbym o rozsądne propozycje w tej granicy cenowej.

Jak na razie bardzo podoba mi się Kross Level A2, ale obiło mi się o uszy, że w tej granicy cenowej można kupić coś lepszego i stąd ten cały temat. Bardzo proszę o propozycje. Pozdrawiam, Paweł.

Napisano

Witaj.

Sam dopiero co zastanawiałem się nad kupnem takiego rowerku ;) Lecz mój budżet wynosił ok. 1800 zł.

Zastanawiałem się także nad Levelem A2 lecz czytałem że jego rama jest słaba.

Zdecydowałem się na rower CUBE AIM: http://allegro.pl/rower-cube-aim-black-white-2011-r-18-w-wa-i1593283243.html

Sama rama jest warta około 700 zł (Level A2 rama - 300 zł).

Jeździ się nim bardzo fajnie.

Jedyne co mi w nim przeszkadza to słaby amortyzator.

Polecam ci szczerze ten rower. (Też mieszkam we Wrocławiu - znaczy w okolicach).

Pozdrawiam Mariusz

Napisano

Cześć. Ja nie jestem z Wrocławia :P

A co do roweru to bardzo fajny :) Wpisuję go na swoją listę :> I jest aż o 200g lżejszy od Level A2 V-brake :D

A jak u Ciebie było z wyborem ramy pod wzrost ?

Pozdrawiam.

Napisano

Tez kupilem Aima;) 183 cm - 20 cali. Wzialem wiekszy bo jak dla mnie wygodniejsza pozycja niz na 18. Wczoraj 60km w tym wjazd na Wielką Sowę i musze powiedziec, ze jestem ZACHWYCONY stosunkiem cena/jakosc... No i ten design;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...