MrPawlix Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Witam. Od razu na wstępie chce przeprosić za założenie nowego tematu o wyborze roweru do XC bo jest ich Tu bardzo dużo, lecz żaden z nich nie zaspokaja w pełni moich pytań... A więc tak. Mam 179-180 cm wzrostu i 16 lat, więc chyba jeszcze urosnę te parę cm (5?), i ważę około 60 KG. Jak na razie jeżdżę na rowerze Kross Sign DS 2 w lekkim FR ale dla "zbudowania" formy chciałbym rekreacyjnie jeździć w MTB XC, a z tego względu, że mieszkam na dolnym śląsku, jest gdzie tu pojeździć Mój budżet jest dość ograniczony - 2000 zł a więc prosiłbym o rozsądne propozycje w tej granicy cenowej. Jak na razie bardzo podoba mi się Kross Level A2, ale obiło mi się o uszy, że w tej granicy cenowej można kupić coś lepszego i stąd ten cały temat. Bardzo proszę o propozycje. Pozdrawiam, Paweł.
dabrow3k1 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Witaj. Sam dopiero co zastanawiałem się nad kupnem takiego rowerku Lecz mój budżet wynosił ok. 1800 zł. Zastanawiałem się także nad Levelem A2 lecz czytałem że jego rama jest słaba. Zdecydowałem się na rower CUBE AIM: http://allegro.pl/rower-cube-aim-black-white-2011-r-18-w-wa-i1593283243.html Sama rama jest warta około 700 zł (Level A2 rama - 300 zł). Jeździ się nim bardzo fajnie. Jedyne co mi w nim przeszkadza to słaby amortyzator. Polecam ci szczerze ten rower. (Też mieszkam we Wrocławiu - znaczy w okolicach). Pozdrawiam Mariusz
MrPawlix Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 Cześć. Ja nie jestem z Wrocławia A co do roweru to bardzo fajny Wpisuję go na swoją listę :> I jest aż o 200g lżejszy od Level A2 V-brake A jak u Ciebie było z wyborem ramy pod wzrost ? Pozdrawiam.
bizoner Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Tez kupilem Aima;) 183 cm - 20 cali. Wzialem wiekszy bo jak dla mnie wygodniejsza pozycja niz na 18. Wczoraj 60km w tym wjazd na Wielką Sowę i musze powiedziec, ze jestem ZACHWYCONY stosunkiem cena/jakosc... No i ten design;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.