Skocz do zawartości

[opinie]nowe Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Przykro mi to mówić, ale na razie niestety nie mam czasu.

Instalowanie modyfikacji (dodatków) wiąże się z pewnym ryzykiem, ponieważ są to elementy tworzone przez osoby trzecie, a nie firmę która jest autorem tego forum. Poprostu wolę nic nie ruszać jeżeli nie dysponuję odpowiednią ilością czasu, bo w przypadku gdy cos się zepsuje, to tylko stracę czas i nerwy na przywrócenie forum do działania.

Pozdrawiam.

W związku z tym z mojej strony informuję iż tematy/posty które moim zdaniem nadawałyby się do okresowego wygaszenia (zaśmiecające lub dublujące lub "mam trzy dni na zakup -pomocy")będą usuwane natychmiast.Jeżeli pojawi się opcja czasowego wygaszania znowu zacznę z niej kożystać.Sorka ale gdybym musiał pamiętać , że za trzydni muszę zdelejtować temat jeden , drugi , trzeci ....to bańka by mi spuchła.

W takiej sytuacji rzeczywiście może lepiej skasować taki post niż miałby zaśmiecać. Można ewentualnie w przypadku zdublowania wysłać autorowi takiego posta na PW np. link do tematu w którym jest poruszane dane zagadnienie, o ile nie będzie to zbyt czasochłonne.

Ale faktycznie, wygaszanie w tym przypadku byłoby lepsze nie tylko z punktu widzenia modów ale i "zwykłych" użytkowników, można wtedy np. doprecyzować pytanie z postu, które początkowo wydaje się na zdublowane z innym postem, a autorowi chodziło o coś innego.

• Mod Team

Klaniam,

Jeszcze jedna sprawa, doswiadczylem przed chwila...

Popelnilem nowy topic i zdalo mi sie ze wszystko jest ok. Wyslalem ale zauwazylem malego klexa w temacie. No to dawaj zaraz "edycja". A tu mala amba... Temat topic'u nie podlega edycji... Nie wiem czy tak samo bylo w PHP BB ale tu jest... Tak mi sie zauwazylo :)

Moze to zbyt wielkie mieszanie i zbyt wielkie wymaganie ale moze wartaloby aby przy pisaniu nowych tematow byla tez mozliwosc edycji tytulu?

OSTRO!

I.

Od jakiegoś czasu męczy mnie jedno - odświeżanie. Wchodzę na forum wszystko looz wchodzę na dany dział np. napęd i tam jest tak jak było jak byłem ostatnio biorę odśwież i dopiero jest nowa sytuacja.. Czasem wchodzę w temat i ta sama sytuacja czyli nie ma nowych postów które być powinny, biorę odśwież i się dopiero pojawiają.. Coś wyłączyłem czy jak?

Edit : Majne przeglądarka - Opera

• 2 tygodnie później...

A ja zauważyłem jeszcze jedną rzecz, mianowicie w starej wersji przy opcji "szukaj" można było wybrać czy mają być szukane wszystkie słowa czy którekolwiek słowo z podanej frazy. Obecnie czegos takiego chyba nie ma, szuka teraz chyba któregokolwiek występującego słowa, więc automatycznie otrzymuje się więcej niepotrzebnych wyników.

Tyle że podejrzewam że nic się nie zrobi, bo ta wersja pewnie tak ma.

PS. 200 post :)

no tak, ale wtedy wyszukiwał dwóch słów, nawet gdy nie występowały od razu po sobie, a przy cudzysłowie szuka tylko frazy

np. wpisując "suntour 75" otrzymamy obecnie tylko te posty gdzie występuje fraza "suntour 75", a w starej wersji przy zaznaczeniu "szukaj wszystkich słów" wpisując to samo otrzymywaliśmy też posty w których występuje fraza "suntour XCP 75".

• 2 tygodnie później...

Ja do nowego forum już się tak przyzwyczaiłem ,że nawet nie pamiętam jak stare wyglądało. Teraz wszystko chodzi szybko i bezawaryjnie <_<

P.S jeśli ma ktoś zrzut ekranu ze "starego forum"..niech go zamieści w imageshacku i da linka ,chciałbym sobie porównać wygląd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...