Skocz do zawartości

[opinie]nowe Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje małe ułatwienie. U góry nad listą tematów/postów jest napis np. Forum Rowerowe na MAX! > Z innej beki > Koncert życzeń/ Słowa kreatywnej krytyki i może taki sam klawisz/ napis przenoszący zrobić pod lista tematów/ postów bo jak się chce przejść do głównej strony to trzeba drałować na górę i dopiero kliknąć a jak się już jest na dole to by było wygodniej żeby był taki przycisk na dole :angry2:

Dziękuję za uwagę B)

Mi brakuje opcji cytowania poprzez zaznaczenie tekstu.Fajne to było przy szybkiej odpowiedzi.Mozna używac opcji odpisz ale potem trzeba usówac zbedny tekst itp.Moze mój problem rozwiaze ten buton cytuj z"+" ale nie wiem jak go użyć:P(wiem głupi jestem).Ogólnie nowe forum jest niby fajniejsze wizualnie aczkolwiek jakos mam sentyment do starego:)

Wiele funkcji, w które poprzednie forum było wyposażone obciążało niemiłosiernie bazę i serwer oraz powodowało, że baza była prawie 2x większa od obecnej. Zastanówcie się jeszcze raz i przypomnijcie sobie włamanie, ktore miało miejsce na poprzednim forum, gdzie jakiś dzieciak mógł jednym kliknięciem zniszczyć cały wasz dorobek. Była również inna historia, kiedy to z bazy zniknęło około 200 użytkowników (w tym ja :blush: ). Obecny skrypt jest dużo lepiej zabezpieczony przed niepowołanym wtargnięciem (chociaż w 100% nie jest bezpieczny, jak wszystko na tym świecie).

Wydaje mi się że ogromna baza wiedzy rowerowej, jaką stanowi to forum jest bardziej cenna niż pare (dla niektórych być może bardzo istotnych) funkcji. Przeprowadzka na obecny skrypt była nienikniona i jest raczej nieodwracalna. Jest to zupełnie inny system od poprzedniego, więc nie ma możliwości żeby wyglądał identycznie.

Liczę na konkretne podsumowanie z tego tematu (lista rzeczy do zrobienia). Jeżeli będzie lista, być może stopniowo będziemy wprowadzali udogodnienia dla was.

Pozdrawiam.

PS1. jak już mówiłem urodziny pojawiają się na głównej stronie TYLKO jeżeli jakaś osoba ma urodziny w danym dniu. Jeżeli w tym dniu żadna osoba nie ma urodzin, to nie ma potrzeby wyświetlania tego pola na głównej stronie.

PS2. cytowanie swlwktywne jest, ale inaczej się tego używa... rozwiń szybką odpowiedź na dole strony, zaznacz sobie jakiś tekst z wiadomości i tam pojawi się "Dodaj zaznaczony tekst jako cytat"

Ja również używam Firefoxa, wszystko działa. Może dlatego że przycisk ten pokazuje się dopiero po zaznaczeniu tekstu... ?

Shadowcat - ale na starym forum za to narzekali wszyscy że forum wolno chodzi i są awarie.... A teraz przecież trzeba trochę czasu żeby admini zajęli się forum i dostosowali je do potrzeb użytkowników i trzeba się trochę przyzywczaić.

Jak przeglądam posty wysłane z danego IP, lub posty danego użytkownika, na stronie wyświetla się tylko jeden wynik :P

Np.:

" Wyszukiwanie zwróciło pasujących postów: 15

Kliknij tutaj, aby zobaczyć rezultaty w nowym oknie"

po kliknięciu, w nowym oknie pojawia się tylko jeden post, a nie 15 :)

Dodam, że ta funkcja w pierwszych dniach po przesiadce na IPB działała poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...