bartekchiny Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam, Od kilku dni rozglądamy się za rowerem damskim w przedziale 900-1200 PLN. Od razu zaznaczę, że rower ma być amatorski, na niedzielne wycieczki po polnych drogach, lasach, łąkach itp. Ma być lekki (12-13kg), dla osoby ważącej 48kg. Nie musi być super wytrzymały, ale powinien być przyzwoicie zrobiony, dobra przerzutka z tyłu i jakiś standardowy amortyzator. W sklepach oferują nam rowery za 1400-1700 PLN, według mnie to przesada. Gość namawiał mnie na Scotta za 1590 PLN, ale podobny rower, podobny osprzęt bez logo Scotta można kupić za 1000-1200 PLN. Rozpatruję takie rowery: Author Quanta rower.com.pl/-p-298167.html?cPath=6_699_841_1082 Unibike Crossfire unibike.pl/crossfirelds.html Chętnie posłucham opinii ludzi, którzy mają te lub podobne rowery. Gość w sklepie Scotta pluł na markę Authora strasznie, za to mój znajomy bardzo chwalił tą markę. Sam mam Scotta i były problemy z siedzeniem, więc nie jest to jakaś niezawodna marka. Może coś z Gianta, Kellysa, Treka. Czy znacie rowery Unibike i czy są sprawdzone, dobre jakościowo? Jeśli macie jakiś dobry sklep internetowy, albo sklep we Wrocławiu czy też na Dolnym Śląsku to chętnie się wybiorę! Pozdrawiam i dzięki za sugestie Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Unibike to porządnie wykonane rowery, obydwa podane mają w zasadzie osprzęt na podobnym poziomie, Kellys ma co prawda 24 biegi ale ma nieco gorszy amortyzator, wybór między nimi to raczej kwestia gustu. Możesz przejechać się do sklepu firmowego Kross we Wrocławiu na Krzyckiej 92 mają bardzo duży wybór, tam obejrzyj model Evado 1.1 Musisz liczyć się z tym, że w podobnej klasie cenowej tzw. rowery "markowe" jak Scott czy Giant będą nieco gorzej wyposażone niż Unibike, Author, Kross itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.