Mod Team michuuu Napisano 10 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ile one mają cm grubości w przekroju? Bo zastanawiałem się nad tańszą marką Sars Lock-On. Tylko nie wiem jak jakość wykonania. Jak ogółem spisuje się ten system "Lock-On"? Nie odkręca się? Warto inwestować w takie coś? Moje mają 34mm średnicy. W stosunku do poprzednich to ok. 7mm obwodu. Niby niewiele ale różnica w chwycie jest zasadnicza. Mocowanie pewne, nie okręcają się. No i ewentualne zdejmowanie jest bezproblemowe. Ja polecam, jestem bardzo zadowolony. Cena do promocyjnych nie należy ale warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Moim zdaniem warto też wzmocnić mięśnie przedramion. Są one odpowiedzialne za stabilizację dłoni i nadgarstka. Jak są słabe, to po prostu się męczą i objawem może być odrętwienie, ale raczej całej dłoni, a nie tylko części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 11 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Moim zdaniem warto też wzmocnić mięśnie przedramion. Są one odpowiedzialne za stabilizację dłoni i nadgarstka. Jak są słabe, to po prostu się męczą i objawem może być odrętwienie, ale raczej całej dłoni, a nie tylko części. to tez prawda. ostatnio troche sflaczalem i trzeba to zmienic:) tak czy siak dzisiaj przyszlo siodelko WTB v pure kupione w "promocyjnej" cenie 66zl i powiem, ze dzieki wam znow dokonalem super zakupu tak jak wskazywaly opinie forumowiczow siodelko jest niezwykle wygodne i tylkowi juz nic nie brakuje. ustawilem poziomo i mocno do przodu, wydaje mi sie, ze za mocno (musze pokombinowac) wrocilem z szybkiej 25km przejazdzki i nic mi nie dolega (poza lekkim odretwieniem lewej dloni wynikajacym z poprzedniego wypadu). tak wiec opony i siodelko zmienily komfort jazdy baaardzo na plus )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekb1 Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A może to nie wina sprzętu. Mam podobne objawy, nazywa się to zespół cieśni nadgarstka. Nie żebym chciał kogoś straszyć. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_cie%C5%9Bni_nadgarstka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 a może przy okazji wygodniejsze gripy? na Ergona http://www.ergon-bike.com/us/en/home# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 musze pokombinowac z ustawieniem, bo albo za duzy nacisk na dlonie albo zbyt obolale pupsko. wczoraj zrobilem 50km i po przyjezdzie bolalo i jedno i drugie. do teraz nie mam pelnego czucia w ostatnich dwoch palcach lewej dloni, a do tego boli przede wszystkim kosc ogonowa. byla to jazda na pochylonym siodelku ze zdjecia. na bardziej wypoziomowanym tylek jeszcze bardziej sie daje we znaki, natomiast rece sa bardziej odprezone. tak wiec stawiam na wymiane siodelka. pozycje rak staralem sie zmieniac i z wygody i z przymusu, bo mialem juz tak zdretwiale, ze nie moglem poradzic sobie z przerzucaniem przodu na wiekszy blat - masakra. kupilem rogi i czekam na dostawe. rece dawalem odwrotnie, jak sie dawalo jechalem bez trzymanki, strzepywalem rozluzniajac i pomagalo na chwile, ale potem znow wracalo odretwienie. mimo wszystko stawiam na znalezienie idelanej pozycji, ale z naciskiem na wygodne siodelko. czytalem duzo dobrego o WTB, szczegolnie, ze jest dosyc tanie: http://allegro.pl/super-wygodne-siodelko-wtb-pure-v-race-czarne-i1589141780.html na pierwszy rzut oka wydaje mi sie takie grube, "emeryckie" , ale byc moze nie wyglada tak zle? no bo co innego mozecie mi zaproponowac w kwesti wygody i najlepiej niskiej wagi do 150zl? wiem, ze subiektywnie, ale zawsze cos. wole to niz odciski i odretwienia... przypomianm, ze mowimy o jezdzie bez wkladki, a moja waga to 85-90 kg Posiadam to siodełko i prawdę mówiąc myślałem że jest lepsze gdyż przed jezdziłem na fabrycznie założonym authora i zastanawiam się czy do nie go nie powrócić gdyż to wtb pure v race mnie obciera. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Na dniach kupuje spodenki z wkładką i wtedy zadecyduje na jakim jezdzić, dla mnie jednak to wtb w środkowej części jest za szerokie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.