Skocz do zawartości

[Maratony] ŚLR 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Punkxtr powiem Ci tyle że dziś podczas znakowania części trasy FAN z Franiem mogę powiedzieć tyle że po około 2km będzie ładne bagno w lesie :) Dla przestrogi, radzę omijać kałuże, są zdradziecko głębokie. Tak jak pisał ktoś wyżej, podłoże jest urozmaicone, raz kamienie, raz piach (po mokrym jakoś lepiej się toczy), chyba kawałek runem leśnym. Ogólnie trasa jak dla mnie, osoby która wystartuje pierwszy raz jest bardzo fajna, aczkolwiek pierwszy podjazd chyba mnie wykończy ^^

• Mod Team

A mógłbyś napisać coś o trasie, jeśli choć w części ją znasz?

Czego można się spodziewać: singli, szutrów? Podejrzewam, że trasę można porównać z Sandomierzem?

Profil trasy rzeczywiście może być porównywany do Sandomierza, ale tak jak pisze marsman, podłoże jest inne.

Na początku sporo piachu. Dalej szuter, kamienie, łąki, trawa (głównie na ostatnich kilometrach).

Będzie też trochę asfaltu (w tym pierwszy podjazd). Nie zabraknie również błotka. :)

7devis.jpg

A tu Arek (7Devis) na obchodzie trasy. :P

Nie patrzcie na to. Byłem tu nie wyjściowo ubrany :P A ty cwaniaczku to że zaliczyłeś ten felerny podjazd nie znaczy że ci sie powiedzie :)

Rada odemnie. Radzę się porządnie przygotować na "błotniste przygody"

I jak wrażenia po Pińczowie? :) Ja mogę powiedzieć tyle że naprawdę byłem miło zaskoczony. Z ludźmi szło miło porozmawiać, niektórzy dodawali otuchy :) Jak dla mnie takie maratony to fajna sprawa gdyby nie te łąki i problemy z oznakowaną trasą. Jako pierwszy maraton Pińczów uważam za udany.

PS: Ktoś zagubił bidon Elite biały, niestety z własnej winy go nie podniosłem. Może ktoś wziął i jest w biurze.

• Mod Team

Sporo taśm i strzałek było pozrywanych. Znałem trasę, a mimo to zabłądziłem.

Co jak co, ale podmokłe łąki dały mi w kość. Aż odechciewało się jechać.

Błota również nie brakowało, ale głupio kończyć maraton będąc czystym. :P

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Nie ma to jak szybka odpowiedź ;-)

Dzięki-myślałem, że uda się obronić 4 miejsce ale po prostu wygrali lepsi. W przyszłym roku będę mocniejszy :-) Swoje wrażenia jak zawsze opisałem na blogu: http://punkxtr.blox.pl/2011/09/Samotnosc-dlugodystansowca-czyli-indywidualna.html

Co mogę więcej napisać... Genialna impreza na moich ulubionych terenach, więc na większość niedociągnięć z reguły przymykałem oko. Trasy świetne, fantastyczni ludzie. Tylko z wynikami coś szwankowało, ale poza tym organizatorzy odwalili kawał dobrej roboty. W przyszłym sezonie na pewno będzie lepiej.

A' propos, w Kielcach miałem okazję z nimi chwilę porozmawiać i szykuje nam się sporo zmian. Niektóre niestety będą dla nas przykrą niespodzianką, ale są niezależne od Orgów. Tak czy inaczej nie mogę się już doczekać kwietnia i pierwszych startów a tych, którzy nie mieli spróbować ŚLR gorąco do tego zachęcam. Franio, a Tobie jak poszło?

• Mod Team

Hehe, refleks szachisty :-)

Na twojego bloga często zerkam, więc relację z Kielc przeczytałem zaraz po tym, jak się ukazała. Świetna, tradycyjnie już.

Co do ŚLR, to organizatorzy mieli sporo wpadek, ale zrekompensowały nam to trasy i klimat całej imprezy, także można przymknąć oko na pewne niedociągnięcia.

O zmianach w przyszłym sezonie też słyszałem (np. o zmniejszeniu ilości maratonów w lidze), ale nie możemy na to nic poradzić.

Ja w tym roku dopiero zacząłem swoją przygodę z rowerem. Przejechałem 8 z 9 maratonów na dystansie FAN. Pierwsze dwa na makrokeszu, resztę na nieco lepszym rowerku Generalkę ukończyłem na 9 miejscu w juniorach, także jestem z siebie zadowolony, ponieważ traktowałem ten sezon doświadczalnie. Zastanawiam się nad startami na dłuższym dystansie w przyszłym sezonie. Korci mnie, ale muszę to sobie jeszcze przemyśleć.

• Mod Team

Dzięki wielkie.

Mastera chcę spróbować właśnie ze względu na trasy, których profile w porównaniu do tych z Fana wyglądają o wiele ciekawiej.

Punkxtr szkoda, że nie pojawiłeś się w Pińczowie na XC.

Tłumów nie było, ale miałbyś z kim powalczyć.

Zapraszam w przyszłym roku. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...