Punkxtr Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dzięki za info :-) Pamiętam, jak parę lat temu 90% maratonów śmigałem na tych Maxxisach ;-) A co do Pińczowa, to patrząc za okno odechciewa mi się wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Punkxtr powiem Ci tyle że dziś podczas znakowania części trasy FAN z Franiem mogę powiedzieć tyle że po około 2km będzie ładne bagno w lesie Dla przestrogi, radzę omijać kałuże, są zdradziecko głębokie. Tak jak pisał ktoś wyżej, podłoże jest urozmaicone, raz kamienie, raz piach (po mokrym jakoś lepiej się toczy), chyba kawałek runem leśnym. Ogólnie trasa jak dla mnie, osoby która wystartuje pierwszy raz jest bardzo fajna, aczkolwiek pierwszy podjazd chyba mnie wykończy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A mógłbyś napisać coś o trasie, jeśli choć w części ją znasz? Czego można się spodziewać: singli, szutrów? Podejrzewam, że trasę można porównać z Sandomierzem? Profil trasy rzeczywiście może być porównywany do Sandomierza, ale tak jak pisze marsman, podłoże jest inne. Na początku sporo piachu. Dalej szuter, kamienie, łąki, trawa (głównie na ostatnich kilometrach). Będzie też trochę asfaltu (w tym pierwszy podjazd). Nie zabraknie również błotka. A tu Arek (7Devis) na obchodzie trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Nie patrzcie na to. Byłem tu nie wyjściowo ubrany A ty cwaniaczku to że zaliczyłeś ten felerny podjazd nie znaczy że ci sie powiedzie Rada odemnie. Radzę się porządnie przygotować na "błotniste przygody" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Panowie, dzięki za rady i fotkę z obchodu Do zobaczenia w niedzielę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Na dziś dzień powiem tyle że wiele kałuż wyschło i ogólnie piasek robi się bardziej grząski Franio powinien mieć kilka fotek trasy. P.S. Pogoda na niedzielę zapowiada się kiepska :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 7 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jeśli macie więcej fotek, to czekam z niecierpliwością. A pogoda wg ICM wcale ma nie być zła :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 7 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jutro postaram się zrobić trochę fotek. Dzisiaj prawie w ogóle nie sięgałem po aparat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Przytarte Geax Gato 1.9 czy w miarę nowy Racing Ralph 2.1 na przód ? Bardzo dużo tego mokrego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 8 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Na trasie Fan w Młodzawach są kilkukilometrowe pola ryżowe. Na początku jest też sporo piachu i błotka. Zdecydowanie Racing Ralph. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Mówisz o błocie i polecasz RaRa ? Ta opona się mocno ślizga na mokrym, mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 8 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Błotka troszkę będzie, ale tylko w kilku miejscach na trasie, na krótkich odcinkach. Na twoim miejscu wybrałbym szerszą oponę na te tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pogoda zapowiada się ciekawie Wstaje dzień, chmurek nie widać w ogóle. Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 A w Pińczowie właśnie przeszła burza i "troszkę" popadało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 I jak wrażenia po Pińczowie? Ja mogę powiedzieć tyle że naprawdę byłem miło zaskoczony. Z ludźmi szło miło porozmawiać, niektórzy dodawali otuchy Jak dla mnie takie maratony to fajna sprawa gdyby nie te łąki i problemy z oznakowaną trasą. Jako pierwszy maraton Pińczów uważam za udany. PS: Ktoś zagubił bidon Elite biały, niestety z własnej winy go nie podniosłem. Może ktoś wziął i jest w biurze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 11 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Sporo taśm i strzałek było pozrywanych. Znałem trasę, a mimo to zabłądziłem. Co jak co, ale podmokłe łąki dały mi w kość. Aż odechciewało się jechać. Błota również nie brakowało, ale głupio kończyć maraton będąc czystym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Fajny był ten Pińczów. Za rok pewnie też przyjadę :-) Moja relacja: http://punkxtr.blox.pl/html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 12 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Wpadnij do Pińczówa na "Ponidzie XC" pod koniec sierpnia. Szczegóły wkrótce. A relacja jak zwykle wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dzięki, będę czekał na info o tym XC :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 18 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Czas na Zagnańsk. Zna ktoś tamtejsze tereny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jak tam po finale w Kielcach? Kto startował? Punkxtr, gratuluję generalki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie ma to jak szybka odpowiedź ;-) Dzięki-myślałem, że uda się obronić 4 miejsce ale po prostu wygrali lepsi. W przyszłym roku będę mocniejszy :-) Swoje wrażenia jak zawsze opisałem na blogu: http://punkxtr.blox.pl/2011/09/Samotnosc-dlugodystansowca-czyli-indywidualna.html Co mogę więcej napisać... Genialna impreza na moich ulubionych terenach, więc na większość niedociągnięć z reguły przymykałem oko. Trasy świetne, fantastyczni ludzie. Tylko z wynikami coś szwankowało, ale poza tym organizatorzy odwalili kawał dobrej roboty. W przyszłym sezonie na pewno będzie lepiej. A' propos, w Kielcach miałem okazję z nimi chwilę porozmawiać i szykuje nam się sporo zmian. Niektóre niestety będą dla nas przykrą niespodzianką, ale są niezależne od Orgów. Tak czy inaczej nie mogę się już doczekać kwietnia i pierwszych startów a tych, którzy nie mieli spróbować ŚLR gorąco do tego zachęcam. Franio, a Tobie jak poszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 28 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Hehe, refleks szachisty :-) Na twojego bloga często zerkam, więc relację z Kielc przeczytałem zaraz po tym, jak się ukazała. Świetna, tradycyjnie już. Co do ŚLR, to organizatorzy mieli sporo wpadek, ale zrekompensowały nam to trasy i klimat całej imprezy, także można przymknąć oko na pewne niedociągnięcia. O zmianach w przyszłym sezonie też słyszałem (np. o zmniejszeniu ilości maratonów w lidze), ale nie możemy na to nic poradzić. Ja w tym roku dopiero zacząłem swoją przygodę z rowerem. Przejechałem 8 z 9 maratonów na dystansie FAN. Pierwsze dwa na makrokeszu, resztę na nieco lepszym rowerku Generalkę ukończyłem na 9 miejscu w juniorach, także jestem z siebie zadowolony, ponieważ traktowałem ten sezon doświadczalnie. Zastanawiam się nad startami na dłuższym dystansie w przyszłym sezonie. Korci mnie, ale muszę to sobie jeszcze przemyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 W takim razie jak na pierwszy sezon-super, gratuluję :-) Dystans Master gorąco polecam, bo chłopaki dodają tam naprawdę genialne odcinki; po prostu clou Gór Świętokrzyskich. Najlepszym przykładem Daleszyce i niebieski szlak przez Zamczysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 28 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dzięki wielkie. Mastera chcę spróbować właśnie ze względu na trasy, których profile w porównaniu do tych z Fana wyglądają o wiele ciekawiej. Punkxtr szkoda, że nie pojawiłeś się w Pińczowie na XC. Tłumów nie było, ale miałbyś z kim powalczyć. Zapraszam w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.