rocky_4 Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Mam takie cos: Tarcza 1 Tarcza 2 To tyle Podajcie jakies linki, chodzi mi o tylnie tarcze z allegro do 250 zł MAX!! Pozdrawiam GG 2660090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 To co pokzales to jest big sh*t. Dołóz jeszcze 29zł i na Bike-center.pl chyba był hamulec shimano 525 hydrauliczny. inaczej sie nieopłaca bedziesz miał na 90%z nimi wiecej problemu niz uzytkowania. Gdybym miał kupic to co pokazałeś to kupiłbym v'ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocky_4 Napisano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 No, dzieki, o takie opinie mi chodziło. Ten hydraulik to pomysle nad nim, bo to b. dobry sprzet Pozdrawiam EDIT: Mam takie coś : Shimano Deore BR-M515 Koles chce za niego 90 zł plus koszty przesylki! Co wy na to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Możesz wziąć tańsze mechaniki np. Avid BB5 za 240 zł - http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1206 lub Hayes MX-2 za 199 zł w promocji na http://www.extreme-shop.com.pl/ Ale i tak uważam że najlepiej Deore 525 hydrauliczny za 280 zł na bikestacji - http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...&products_id=50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 BIERZ AVIDY BB5 I NAWET NIE KOMBINUJ Z TAKIMI MARNOTAMI DO JAKICH LINK PODAŁEŚ. One nie są warte, czasu jakie na nie zmarnujesz montując je. Sam się szykuje na Avidy BB5 + Speed Dial 7 :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 BIERZ AVIDY BB5 I NAWET NIE KOMBINUJ Z TAKIMI MARNOTAMI DO JAKICH LINK PODAŁEŚ. One nie są warte, czasu jakie na nie zmarnujesz montując je. Sam się szykuje na Avidy BB5 + Speed Dial 7 To zależy bo do tych avidów przydają się dobre klamki więc koszt znowu rośnie a jak ma wydać na nie tyle co na deorki hydrauliczne to nie ma sie co zastanawiać tylko brać deorki bo hydraulika to hydraulika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocky_4 Napisano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Dobra, a jesli chce Deore na tył, a mocowania na tarcze mam to czy bede musial kupowac piaste?? Model roweru pod avatarem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 No jeśli piasta nie ma mocowania na tarcze to czeka cie dodatkowy wydatek na piaste z tyłu. Ja właśnie dlatego wolałem zostać przy v'kach bo nie chciałem wydawać 150 zł na 2 piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abi Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Jestem całkowicie za tarczówkami moim zdaniem są dużo lepsze od V'ków jestem posiadaczem i niegdy bym ich nie zamienił chociaż od czasu do czasu tarcze musze wymieniać ale to sporadycznie jestem jeszcze ciekaw jak wyprostować tarcze czekam na porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 abi, jakby nie patrzeć tarcze były, są i będą droższe od v-brakeów. A przejście z v-brakeów na tarcze tez zawsze będzie drogie, chyba że masz w rowerze piasty na tarcze. Co do hampli szczękowych VS tarcz to np. wolałbym mieć hydrauliczną v'ke niż mechaniczną tarcze ale w tych samych klasach to tarcza zawsze będzie lepsza no ale kosztuje też "nieco" więcej Wymiana v'ki na tarcze(dla 1 koła) to minimum 130 zł za piaste i ponowne złożenie koła + koszt hamulca czyli od 200 zł w góre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 jestem jeszcze ciekaw jak wyprostować tarcze czekam na porady Porada - nastepnym razem poszukaj i znajdziesz :wink: http://forumrowerowe.jgc.pl/hamulce-wygiet...rcza-t8361.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ze swojej strony mogę jeszcze polecić w ciemno nowe tarczówki Deore 535, analizując ich budowę doszedłem do wniosku że tak naprawdę to jest LX (zacisk). Z wyglądu niczym się nie różni, w specyfikacji Shimano na 2006 rok również oprócz koloru nie dopatrzyłem się żadnych różnic. Shimano widać poszło na skróty i pomalowało zacisk z wyższej grupy na czarny kolor wstawiając je do nizszej grupy (na naszą korzyść). Tak więc za 289zł możesz też się spokojnie zastanowić nad takim wariantem: http://crazysport.home.pl/catalog/product_...roducts_id=1812 W przypadku Shimano i mocowania center lock zyskuje sie jeszcze jedno - jedne z najtańszych piast kompatybilnych z tarczami: komplet Deore to koszt ok. 110zł Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Dodaj do tej ceny 10 zł bo ten komplet jest na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Ja mam Deore M535 i jestem bardzo z nich zadowolony!! Tarcza wprawdzie troszkę bardziej się grzeje od Hayesow ale to sporadyczna różnica.Hamulce poruwnywalnie hamują z Hayesami Magurami i Avidami. A zacisk sie niczym nie różni od LX'a (oprucz napisem i kolorem) wiem to bo widzialem zacisk LX'a na innym rowerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 No jeśli piasta nie ma mocowania na tarcze to czeka cie dodatkowy wydatek na piaste z tyłu. Ja właśnie dlatego wolałem zostać przy v'kach bo nie chciałem wydawać 150 zł na 2 piasty. noi dolicz koszt nowych szprych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 noi dolicz koszt nowych szprych! dokladnie, trzeba krotsze szprychy zalozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 a mam Deore M535 i jestem bardzo z nich zadowolony!! Tarcza wprawdzie troszkę bardziej się grzeje od Hayesow ale to sporadyczna różnica.Hamulce poruwnywalnie hamują z Hayesami Magurami i Avidami. no chyab przesadziles troszke Pozatym nagrzanie to nie tylko temperatura tarczy tylko np Fading. Jezdzilem na Shimano tylko Saint (nie u siebie u qmpla w ktm'ce) i nie ma porownania pomimo tego ze u siebie mam tarcze 160 mm a u niego 203 byly:) ale hamulce nie musza byc najlepsze. Musza za to wystarczac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A ty Fistach jakie masz tarczówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ja do 250 zł proponowąłbym Avida BB5 ewentualnie mozna spróbować Black Boxa, albo lekko używane Deore na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Za 250 deore używaną? Nigdzie nie znajdzesz takiej! Bo za 289 masz nówkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83884135 kpl za 249zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Hmm Win Zip? No cóż nie są tak mocne jak Avid BBB5 (wystarczy tarcza 160mm na przód) ale jakby sie chciało wstawić na przód to tylko tarcza 180 albo 203. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Zalezy od stylu jazdy bikera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 No ale przy mojim 74kg wagi to tarcza 160mm na przodzie wątpie by dała sobie rade.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ostatnio było na allegro nowe deore w wersji 555 właśnie za 250zł (wcześniej bywały po 400) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.