brad12 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Witam, nazywam się Janek i jestem jeszcze świeży w naprawie i modyfikacji roweru prosił bym o kilka rad. 1.Czy te części będą do siebie pasować Piasta kaseta łańcuch spinka korba przerzutka przednia przerzutka tylna manetka lewa manetka prawa komplet klamek 2. Czy muszę też zmienić suport? 3. Czy to mi starczy aby dokonać wymiany (koło oddaje do zaplecenia i centrowania). klucz do kaset ściągacz do korb na kwadrat Wielkie dzięki za odpowiedzi.
marky5 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Po pierwsze jakie masz hamulce,bo wybrałeś klamki do szczękowych v-brakeów,a piastę do tarczówek,no hyba że nosisz się z zamiarem póżniejszego przejścia na hamulce tarczowe! Kaseta jest 8-biegowa manetki też czyli jest ok.Przerzutki tej samej firmy,więc będzie pasować. Korba jeśli jest na kwadrat,a ty masz suport na kwadrat to sie zgadza.
brad12 Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Dzięki za odpowiedź! Hamulce na razie vbrake ale jak będe miał kase zmieniam na tarczówki (bb5). Czy powinienem zmieniać suport? Ta korba co mam jest na kwadrat.
Fenthin Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Te manetki są beznadziejne, wybierz coś lepszego. Mają być obrotowe czy dźwigniowe też mogą być? Korba też nienajwyższych lotów. Weź conajmniej FC-M311. Do wymiany potrzebujesz jeszcze klucza do suportu, bo ten warto zmienić dla świętego spokoju, pewnie ma już sporo km za sobą, poza tym długość wałka może być nieodpowiednia. Ponadto, żeby dobrać długość łańcucha przydałby się skuwacz.
brad12 Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Dziękuję za kolejną poradę, manetki wole obrotowe, skuwacz posiadam lecz nie wiem jaka ma być długość wałka. Poza tym mój rower to Biria pro 2000 i wysypał się napęd nawet łańcuch się krzywił od zębatek więc czas na wymianę. P.S. wziąłbym coś lepszego ale kasa mi nie pozwala mam 650zł a z 80zł muszę zostawić na zaplatanie i centrowanie.
Fenthin Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 W takim razie weź te manetki: Allegro Są zdecydowanie lepsze od tamtych. FC-M311 pod Octalink z suportem wyniesie cię ~35zł drożej niż FC-M131 i suport, a naprawdę warto. Długość wałka z katalogu. Jak już zdecydujesz, co weźmiesz, poszukam.
brad12 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 OK! manetki wezmę z allegro. Pytanie dlaczego octalink jest lepszy od kwadratu? Znacie jakieś tańsze sklepy rowerowe czy już taniej się nie da?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.