Gość bart_ek Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77737551 - tanie na kolana z tego co wiem to sa do dupy ochraniacze ze sie zsuwaja??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BeBech Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Co do kasku... Hmm... Warto pozbierac na cos lepszego... zaufaj mi... sprawdzone Juz na zdjeciach widac ze to kaski z biedronki, ktore moze uratuja Cie przed siniakami, ale przed niczym innym. Ja nie kupilbym zadnego Co do ochraniaczy na kolana i golenie to polecam orginalne i sprawdzone firmy, jak RaceFace, SixSixOne albo FoxRacing. Ja uzywam Foxów Standart i sa calkiem niezle (100 zł). Niejedno przeszly, na poczatek wystarcza w zupelnosci. Powracajac do roweru... Po pierwsze... Opie nie nadaje sie do hardcorowego freeridu ani nawet litowego downhillu... Opim mozesz sobie poskakac i takie tam, ale nie zapuszczaj sie na powazne szlaki. Nie zgadzam sie z opiniami, ze rower za 2000 nie nadaje sie do DH... Moj kosztowal 2000 i jest cacy Oczywiscie wlozylem kolejne tyle na przerobki, ale co tam Tak wiec z tymi kaskami to wstrzymaj sie... Pozbieraj na madmaxa albo cos... Ja ne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BeBech Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Aha! Z ochraniaczy na łokcie polecam FoxRacing NorthShore. Naprawde warto zainwestowac. Lekkie, chroniace łokiec i przedramię (ja dalem 140zl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Hmm może ja sie jeszcze wypowiem o kasku bo w nim jechałem na motorze. No więc nie jest jakiś taki który się od razu rozpadnie czy coś. W środku gąbki itp. Jest bardzo lekki. Oczywiście po uderzeniu mocno w przeszkodze rozpadnie się na 2 połówki, ale w końcu tak powinno się stac. na pewno lepiej żebyś jeździł z nim niż miałbyś zbierać 3 miesiące na lepszy kask bo możesz nie doczekać lepszego kasku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 oczekuje na dalsze propozycje co do ochraniaczy na golenie :030: :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 No dobra postawie sprawe jasno!! mam teraz 270 zl za jakis misiac bede mial jeszcze z jakies 200 zl i poprostu pytam sie w co mam kolejno zainwestowac?? na co mam przeznaczyc teraz te 270 zl i na co te 200 zl ktore bea za miesiac??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 W pierwszej kolejności radzę Ci zainwestować w kask... a za miesiąc kup coś na nogi... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 no i wlasnie liczylem na taką pomoc;];]tylko prosze troche konkretniej...jakies propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Dla przykładu http://allegro.pl/show_item.php?item=77754705 albo http://allegro.pl/show_item.php?item=78263641 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=77504146 albo http://allegro.pl/show_item.php?item=78621728 z tych najtańszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyira Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 ja bym nie radzila tego,do ktorego dales linka;] teraz tak stanialy ff, ze łoo;p. Masz 661 compa za ponizej 300 zl;p. Ja bym juz wolala cos uzywanego kupic, gdybym miala skromne fundusze, na serio lepiej nie ryzykowac zycia;]. A ochraniacze to moze 661 race lite z tych tanszych a lepszych;].Ale w sumie juz mozna wtedy dolozyc to pare zl...no pogadaj z rodzicami, chyba kask Ci kupia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krak Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 witam ja mam podobny dylemat tyle ze ja sie zastanawiam nad tym kaskiem http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=78759576 co prawda jest on na crossa ale czy one az tak mocno sie roznia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Odradzam... A do lyiry mam pytanko - a mianowicie co jest nie tak z Comp'em ? Może nie jest to jakiś super wypaśny kask ale wg mnie już jest to jakiś poziom wykonania... Kumpel ma taki i nie narzeka... Sam zainwestowałem więcej kasy w kask, ale jak tutaj kolesie chcą kupic kask firmy noname za 80 czy 100 zł to myślę, że lepiej im doradzić tego comp'a czy jakiegos innego axo niż, żeby naprawdę te pieniądze wywalili... Pozdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 A do lyiry mam pytanko - a mianowicie co jest nie tak z Comp'em ? Sądzę, że ten cytat: ja bym nie radzila tego,do ktorego dales linka;] odnosi się do kasku z 1 posta(WKM) bo potem wypowiada się o 661 że staniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Aaaa.. kurde... nie skumałem... Mój błąd... Zakręcony jakiś dziś jestem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 dzieki bardzo!! teraz juz wiem ze nie warto wydawac kase na gowno!! i na pewno nazbieram jeszcze kasy i kupie cos lepszego dzieki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 to jeszcze ja;] troche was pomeczy w koncu 300 zl w plecy to dosc duzo wiec prosze jeszcze o pomoc co powiecie o tym kasku http://allegro.pl/show_item.php?item=78707786 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 byc moze powinien to byc nowy temat jezeli tak to powiedzcie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Ten Azonic nie wygląda najgorzej, ale osobiście nie miałem styczności z produktami tej firmy więc nie potrafię nic powiedzieć... A tak w ogóle zamierzasz kupić kask przez allegro bez przymierzania? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 w miare możliwosci wybiorę sie do sklepu a teraz wybieram sobie żebym wiedzial o co pytac;] chociaż znając życie pojade po ten kask a kupie inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Myślę, że w sklepie powinni też coś doradzić przy wyborze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 nikt wiecej nie wypowie sie o tym kasu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nie dowiesz do to nie dh-zone ale myśle że to dobry kask dobrej firmy więc możesz go spokojnie brać jesli nie stać cie na kachore takich wirm jak Axo, Troy, itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kołek Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Te kaski to totalne gówno. Za w miare dobry kask do DH na allegro trzeba dać 300-350zł. Co do ochraniaczy to kup Fox Standart można za 80zł kupić nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 kupilem tego azonica T-55 i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony;) gorąco polecam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.