Gość bart_ek Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 witam zaczyna moja przygode z DH i potrzebuje tani kask i zastanawiam sie nad dwoma http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75990518 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77592765 ten pierwszy wydaje sie ze ma lepsza wentylacje lecz licze na porady znawców;) prosze o odpowiedz PS. prosze tez o propozycje jakichs tanich(150 zl) ochraniazy na kolana i golenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Chyba sobie żartujesz. Złożyłeś rower do DH za kilka tys. zł i nie masz kasy na kask :lol: Chcesz mieć kask do DH to kup Giro Mad Max 2 albo 661 Comp, z tego ten drugi jest tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 haha kto powiedzial ze za kilka tysiecy??? jest to gf opie za 2000zł wiec ktory lepszy jest z tych dwoch?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 prosze o pomoc;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 No jak za 2000 to krzyż na drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 2000 zł rower do DH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kup ty se lepiej trumne a nie kask bo za 2000 to możesz mieć rower do XC a nie DH GF Opie - http://www.fisherbikes.com/bikes/bike_deta...iggns&bike=Opie Ten rower jest do streetu ewentualnie do dirtu a nie do DH. Gila z przodu i sztywna rama :lol: :lol: :lol: Pro DH normalnie :twisted: Dzięki za poprawienie humoru a tak na serio to nie próbuj na tym jeździć DH bo sie zabijesz i to już całkiem poważnie mówie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 wybaczcie moja wina bo troche zle to sformulowalem . ja mialem na mysli rzeczywiscie takie xc ale takie duzo duzo bardziej hardcorowe i myslalem zeby nazwac to Dh :lol: bo w mojim Xc jest sporo hop i dropow aszczególnie duzo ostruch zjazdow pomiedzy dzrewami PS: wybaczcie za moj błąd. PROSZE O DALSZE PRPOZYCJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 wybaczcie moja wina bo troche zle to sformulowalem . ja mialem na mysli rzeczywiscie takie xc ale takie duzo duzo bardziej hardcorowe i myslalem zeby nazwac to Dh :lol: bo w mojim Xc jest sporo hop i dropow aszczególnie duzo ostruch zjazdow pomiedzy dzrewami PS: wybaczcie za moj błąd. PROSZE O DALSZE PRPOZYCJE W takim razie to nie jest ani DH ani XC, coś pokroju lekkiego FR. I tak rower masz zły do tego bo RST z przodu rozwali sie szybciej niż myślisz i dostaniesz korkiem w oko Nie ma kasków FF poniżej 300 zł, jak chcesz to bierz tego WKM. Nic innego w tej cenie ci nie moge polecic bo nic dobrego NIE MA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 rozumiem ale w gf opie nie ma RST tylko "inc sync edge 04 100mm" nie znam takiej firmy ale jak na razie troche luzow juz zalapal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 tzn. ze polecacie ten kask WKM??? jezeli chodzi o wage to rozmawialem z sprzedawca tego drugiego kasku i powiedzial ze tez wazy ok 1300g. a ten drugi nie ma lepszej wentylacjii??? wiec ktory lepszy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Nie polecamy ale co to zmieni. I tak go kupisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 ja wiem ze oby dwa są do dupy ale musze wybrac jeden i pytam sie które wg. was jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Człowieku, jak wiesz, że oba są do dupy to po jaką cholere myślisz nad kupnem ? Poczekaj troche, idą święta, kasy może będziesz mieć więcej, pozbieraj troche i wtedy kup coś co naprawde jest kaskiem a nie jakąś imitacją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 pomysle nad tym ale prosze jednak o odpowiedz na moje pytanie ktory z nich jest leszy!!!???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 To jest to samo więc żaden nie jest lepszy. Oba mają wentylacje do dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 ojoj jazda w takim kasku to chyba samobójstwo... nie polecam :/ rozleci się p[o pierwszym zderzeniu z czymkolwiek - lepiej poczekaj i kup lepszy - jeżeli zależy Ci na zdrowiu oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Odpuść sobie oba kaski, bo szkoda głowy i życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 I też szkoda kasy, bo to będą wyrzucone pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 ojoj jazda w takim kasku to chyba samobójstwo... nie polecam :/ rozleci się p[o pierwszym zderzeniu z czymkolwiek - lepiej poczekaj i kup lepszy - jeżeli zależy Ci na zdrowiu oczywiście Jazda w kasku to na pewno nie jest samobójstwo , jazda bez kasku to samobójstwo A co do kasków to tak jak radza koledzy lepiej dozbieraj na cos lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 a co polecacie jak najtanszego??? poprostu mam skromne fundusze jestem gimnazjalista PS: co z ochraniaczami na kolana i golenia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Dla przykładu Sixsixone Full comp... na allegro troche ponad 300zł znajdziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bart_ek Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 a co z ochraniaczami??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77737551 - tanie na kolana http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76859507 - drogie na łokcie ale tanich nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Zależy jakie chcesz... Są ochraniacze tylko na golenie, są też tylko na kolana a także na golenie i kolana... Ceny różne... Z resztą co tu dużo gadać, poszukaj na allegro czy w jakichś sklepach w necie czy gdzie tam sie zaopatrujesz.. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Pomijając to, że te kaski do niczego się nie nadają, to czy mają jakikolwiek certyfikat bezpieczeństwa? W opisie aukcji jest coś o normie unijnej, ale jaka to notma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.