Skocz do zawartości

[rower] Kross sign ds

tir31

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakby tak wymienić WSZYSTKO (rama na pierwszy ogień) to tak.

Mówiąc trochę milej, do FR jeszcze jako tak na początek może się nadać, ale o DH zapomnij. W celu przystosowania go jako tako do FR do wymiany przede wszystkim widelec, hamulce. A jak hamulce to i koła. Poza tym przydałby się napinacz.

Napisano

Pod takie amatorskie moze sie nadac, ale za duzo nim nie pociagniesz nawet po wymianie osprzetu. Nie wiem czy rama wytrzyma takie traktowanie, ja bym sie wstrzymal od inwestycji i jak cos bedzie wymagalo wymiany to kupic wtedy pod dh/fr

Napisano

o dziwo rama jest mocna bardzo. słyszałem tylko o 1 peknietym modelu i to gdiześ koło rury podsiodłowej. troche osób pakuje do signa jakąś dwupółkę i zjeżdzają.

no ale jak myślisz naprawdę o jakimś fr no to ten rower niebardzo. do jakieś zabawy to spoko, ale nie na grube akcje ;)

Napisano

Mialem przyjemnosc poszalec troche na signie ze starym juniorem t o skoku 130mm. Jezdzilo sie przyzwoicie nawet na ciezszych trasach, rowerek byl lekki i zwrotny. Mysle, ze jezeli wmontujesz do ramy jakis lepszy amortyzator to mozesz zaczac przygode z FR, moze lekkim DH ale z rozwaga. na pewno na sztywnej ramie zyskasz techniczne umiejetnosci, ktore pomoga Ci po przesiadce na fulla jednak sztywna rama to sztywna rama i zawsze bedzie wiazac sie z pewnymi ograniczeniami w mozliwosciach zjazdowych.

Napisano

lepiej odpusc sobie tego signa i kup jakas uzywke z jakims marcokiem i przynajmniej wmiare podzespolami. Wyjdziesz lepiej i mawet bezpieczniej :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...