Pekal Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Zakupiłem taki rower - http://allegro.pl/rower-mtb-bulls-deore-lx-hydraulika-magura-evo2-i1592188845.html Napiszcie czy był wart swojej ceny, bo znając życie do najlepszych nie należy
Corratec Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Już kupiony no to chyba za późno na rozmyślanie... ładny rower, osprzęt spoko, troszkę przepłacona, ale troszkę, no i mostek psuje wszystko. ogólnie może być.
brt0555 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Za taka kwote to dobry wybor, masz zadbany rower za rozsadna kwote, a osprzet dosyc wysokiej klasy, milego uzytkowania!
vaude Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 dokładnie, popieram przedmówców. Bardziej plus niż minus więc masz dobrą baze pod rozbudowe.
Pekal Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Jako totlany laik i posiadacz 1000 zł na rower (kwota 1100 wylicytowana jest z przesyłką po stronie sprzedawcy ) trochę ryzykowałem. Wcześniej szukałem rowru z amorkiem też z tyłu i z hamulcami tarczowymi ale jak się rozeznałem trochę okazało się że taki zestaw, w cenie do 1000 zł, byłby z kiepskimi amorami i hamulcami. Dzięki za info, cieszę się że jakoś sensownie wybrnąłem z zakupu. Tak na marginesie...czy rower którym często wykonuje się podjazdy na zasadzie pedałowania na stojąco powinien miec jakoś specjalnie wzmocnione pedały i mechanizm korbowy??? Ostatnio ułamałem w ten sposób jeden pedał tuż przy mechaniźmie korbowym . Powrotną drogę (10 km) musiałem prowadzić rower z ułamanym pedałem w plecaku. Fakt, że rower był wiekowy ale takie pytanie mi się urodziło po tym zdarzeniu. Jeżeli pytanie jest niezrozumiałe lub pytam o jakieś oczywiste sprawy to przepraszam...jak wczesniej wspominałem doświdczenie u mnie marne w tych sprawach, choć zaczynam się mocno interesować.
brt0555 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Korba i pedały musza byc wytrzymałe ale to nie znaczy, zeby zakladac jakies wzmacniane bo masz duzo podjazdow, no chyba, ze masz naprawde jakies slabe, ale w tym bullsie mysle ze to CI sie nie zdarzy.
Pekal Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Dzieki za odpowiedź. Też mam taką nadzieję, że w tym bullsie to nie bedzie miało miejsca. Ale się zaraziłem rowerem...masakra. Bulls bedzie u mnie we wtorek a ja już myślę gdzie się wybiorę i jakie dystanse zrobie w poszczególne dni . Do tej pory średnio robiłem po 40 km (na wątpliwym sprzęcie) z tym że jak wspomniałem wcześniej podjazdów jest sporo, a jak wiadomo, nie raz jeden spory podjazd może wypompować jak 50 km szosówki
brt0555 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 No to na takim sprzecie szczegolnie w pierwsze dni zanim uswiadomisz sobie ze naprawde jest Twoj tez troche km nakrecisz:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.