Seagate Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Witam Mam Rowerek GT Avalanche 2.0 i mam taki problem gdyz nie tlumaczac sie jak to zrobilem spuscilem plyn z hamulcow i teraz mam problemik Odkrecilem taka srubke do ktorej potrzebny gwiazdkowy srubokret, i tam zalalem plynu hamulcowego wydaje mi sie ze do pelna bo jak odkrecam korek do odpowietrzenia to leci mi tam plyn z tym ze hamulec nie hamuje OCB?? Czy moze t byc ze zly plyn zalalem i dlatego?? czy co. pozdrawiam.
soliner Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 ale przeprowadziłeś odpowietrzanie układu hamulcowego?
Seagate Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Hamulec cos takiego "Tektro Ariga Comp" Tak odpowietrzylem z zaworka odpowietrzania leci normalnie plyn. ale naciskam hamulec i zero oporu o co to moze chodzic??
danek7902 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Po pierwsze czy zalałeś olejem mineralnym czy płynem hamulcowym? Bo do twoich hamulców ma być olej a nie płyn hamulcowy.
Minor Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 przecież to proste, ja to widzę tak... wylał w jakiś sposób płyn.. potem odkręcił dekielek nalał zdziebko płynu, sprawdził czy wylatuje na zaworze przy zacisku, poleciały mu resztki. Zalej to porządnie, albo odpowietrzaj, jak odpowietrzać jest dużo poradników w sieci i na forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.