Gość llancer Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mam 14 lat,jezdzilem srednio po 30 km dziennie przez okolo pol roku,przez ostatnie 3 lata,czy pokonal bym przy spokojnej jezdzie trase 130km po asfalcie ?Rower z 2 amortyzatorami wygodny 21 biegow.Zostalo mi 2.5 miesiaca do tej trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Jeżdżąc po 30 to raczej możesz mieć problem z przejechaniem od razu 130. Zwiększaj dystans stopniowo. A te 2 amortyzatory to raczej działają na twoją niekorzyść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Sądząc po ilości biegów to jakiś przyciężki makrokesz a nie wygodny rower. Może się też zdarzyć, że się rozkraczy gdzieś po drodze i co wtedy? Ja bym zaczął od tras 60-80km i później brał się za ponad 100km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mam 15 lat, jeżdżę na rowerze od lata tamtego roku. Robiłem wtedy średnio 30km co tydzień i trzy razy zrobiłem 70km. W tym sezonie zrobiłem trzy wycieczki 30 km, a później 150km i dojechałem ze średnią 22,5 km/h Więc jeśli ogólnie uprawiasz sport i jesteś w dobrej kondycji, to myślę, że dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Nie zapomnij o najważniejszym. Picie, jedzenie, zapasowa dętka, narzędzia, telefon, etc. Dystans przejedziesz ale będziesz stękał kilka dni z bólu mięśni pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 W wieku 13 lat na obozie rowerowym na rowerze z 24 biegami zrobiłem 120, razem z podjazdem na górę Św. Anny.. Da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Co racja to racja :) 2 dni miałem później porządne zakwasy, a 4 dni było ciężko usiąść na siodełku, ale to przez to, że od razu, bez "rozgrzewki", zrobiłem tak duży dystans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor135 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Teraz mam 21 lat ale 2 lata temu jak się tylko zrobiło ciepło po zimie wyciągnąłem rower z piwnicy, wytarłem z kurzu, napompowałem opony wziąłem plecak i 20 zł. Stwierdziłem że zrobię sobie małą przejażdżkę. Z małej zrobiła się trochę większa a z niej jeszcze większa. Postanowiłem odwiedzić koleżankę w mieście oddalonym o 73 km. A potem droga powrotna inną trasą ale chyba trochę krótszą. i tak jednego dnia (a właściwe od 8.30 do 1.00) zrobiłem jakieś 150 km plus to co po mieście moim i koleżanki się kręciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość llancer
Mam 14 lat,jezdzilem srednio po 30 km dziennie przez okolo pol roku,przez ostatnie 3 lata,czy pokonal bym przy spokojnej jezdzie trase 130km po asfalcie ?Rower z 2 amortyzatorami wygodny 21 biegow.Zostalo mi 2.5 miesiaca do tej trasy
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.