klej Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Irytuje mnie to że bez mapy ani rusz .Wybrałem się wczoraj na wyprawę w Małopolsce szlakiem Tarnów-Mościce - Ciężkowice bardzo fajna trasa,tyle że na oznaczenie szlaku niema co liczyć Wydaje mi się że taki szlak powinien być zaznaczony przed każdym skrzyżowaniem,a tu nieraz przejechałem 20km mijając też 20 skrzyżowań a tu ani jednego znaczku Myślę że to jest temat który warto poruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 No to poruszyliśmy - coś się zmieniło? A tak bardziej poważnie, to zauważyłem wysyp szlaków rowerowych. Większy problem widzę w tym, że nie ma ich jeszcze na żadnych mapach. Czyli tak czy inaczej pozostaje dobra mapa i kompas. Swoją drogą, tak podróż "w ciemno" ma swój urok. Często wybieram właśnie trasy nieoznaczone (jeżdżę głównie po górach) - skutek jest różny ale potem jest co wspominać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klej Napisano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A tak bardziej poważnie, to zauważyłem wysyp szlaków rowerowych Wsyp może i jest ale to się tyczy tylko szlaków w lasach tam jeszcze ktoś oto dba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Skoro nie w lesie to znaczy, że asfalt i polne drogi, czyli raczej długie proste zamiast pokręconych ścieżek leśnych. Tylko po co tam oznaczenia co chwilę, mapa w dłoń i jazda, pomoże więcej niż jakaś tabliczka, której równie dobrze można nie zauważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klej Napisano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Skoro nie w lesie to znaczy, że asfalt i polne drogi, czyli raczej długie proste zamiast pokręconych ścieżek leśnych. Tylko po co tam oznaczenia co chwilę, mapa w dłoń i jazda, pomoże więcej niż jakaś tabliczka, której równie dobrze można nie zauważyć. Oczywiście masz racje ale o ile lepiej by się jechało bez zatrzymywania co skrzyżowanie żeby zerknąć w mapę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Przecież nie co skrzyżowanie, zapamiętujesz gdzie masz skręcić i jazda. Poza tym jeżdżąc po drogach nie ograniczałbym się do szlaków. Na pewno znajdziesz sobie jakieś dobre i mało ruchliwe asfalty nieoznaczone szlakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.