Skocz do zawartości

[Wheeler Cross 6] Niepokojace zachowania napedu

adrianko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam nowego Wheelera Cross 6.6. Dokładnie taki http://www.wheeler.pl/cross-66

Przejechane zaledwie 130 km.

Zauważyłem po tym okresie testowania niepokojace objawy w napedzie i prosze o wyjasnienie czy tak ma być czy cos nie jest dobrze wyregulowane.

Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 3x10 to łańcuch ociera o prowadzenie przedniej przerzutki (wkurzające w czasie jazdy!!)

Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 i krece pedałami do tyłu łańcuch od razu spada o 1-2 zębatki z tyłu i sie "zwiesza"

I trzecia sprawa. Praktycznie cały czas po plaskim jade na ustawieniu przerzutki przedniej na pozycji 3. Najczesciej z "gorki" 3x10 i czuje ze rower traci w pewnym momencie mozliwośc przyspieszania i zaczynam "pedałowac w powietrze" Pozycja 1 i 2 przy podjazdach powoduje ze kręce pedałami jak szalony a rower nie przyspiesza.

Prosze o info.

Napisano

na 3x1 sie nie jeździ, 3x10 trzeba wyregulować śruba regulacyjna maks/min wychylenia. Nie widziałem wykresu z hamowni silnikowej testu kolarza więc nie wiem w jakim zakresie obrotów masz najwyższy moment obrotowy który pozwolił by ci na szalone przyspieszanie :D

Napisano

Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 i krece pedałami do tyłu łańcuch od razu spada o 1-2 zębatki z tyłu i sie "zwiesza"

Najnormalniejsze zjawisko, odkąd z lenistwa nie mam przedniej przerzutki czasem umyślnie tak robię żeby zrzucić łańcuch na mniejszy blat. Szkoda tylko, że w górę się nie da ;)

Nie jeździj na takich przekosach, bo będziesz miał problemy z łańcuchem.

Żeby dłużej pedałować na zjazdach, możesz wymienić blat na większy ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...