adrianko Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Witam Mam nowego Wheelera Cross 6.6. Dokładnie taki http://www.wheeler.pl/cross-66 Przejechane zaledwie 130 km. Zauważyłem po tym okresie testowania niepokojace objawy w napedzie i prosze o wyjasnienie czy tak ma być czy cos nie jest dobrze wyregulowane. Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 3x10 to łańcuch ociera o prowadzenie przedniej przerzutki (wkurzające w czasie jazdy!!) Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 i krece pedałami do tyłu łańcuch od razu spada o 1-2 zębatki z tyłu i sie "zwiesza" I trzecia sprawa. Praktycznie cały czas po plaskim jade na ustawieniu przerzutki przedniej na pozycji 3. Najczesciej z "gorki" 3x10 i czuje ze rower traci w pewnym momencie mozliwośc przyspieszania i zaczynam "pedałowac w powietrze" Pozycja 1 i 2 przy podjazdach powoduje ze kręce pedałami jak szalony a rower nie przyspiesza. Prosze o info.
soliner Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 na 3x1 sie nie jeździ, 3x10 trzeba wyregulować śruba regulacyjna maks/min wychylenia. Nie widziałem wykresu z hamowni silnikowej testu kolarza więc nie wiem w jakim zakresie obrotów masz najwyższy moment obrotowy który pozwolił by ci na szalone przyspieszanie
c1ach Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Kiedy ustawie przerzutki w pozycje 3x1 i krece pedałami do tyłu łańcuch od razu spada o 1-2 zębatki z tyłu i sie "zwiesza" Najnormalniejsze zjawisko, odkąd z lenistwa nie mam przedniej przerzutki czasem umyślnie tak robię żeby zrzucić łańcuch na mniejszy blat. Szkoda tylko, że w górę się nie da Nie jeździj na takich przekosach, bo będziesz miał problemy z łańcuchem. Żeby dłużej pedałować na zjazdach, możesz wymienić blat na większy
adrianko Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Dzięki za pomoc. Odkąd nie jeżdżę na skrajnych przełożeniach problemu nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.