ash71 Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Witajcie Mam rower Northtec Gravity. Próbowałem dobrać jakąś stopkę/nóżkę/podpórkę (nie wiem jaka jest prawidłowa nazwa) do tej ramy oglądając zdjęcia w internecie, ale sami wiecie, że w ten sposób mam małą szansę aby kupić coś co będzie pasowało. Mieszkam daleko od sklepów rowerowych. Czy ktoś kto ma taki rower i zakupił do niego ten dodatek mógłby napisać choć parę słów i pomóc mi w wyborze (odradzić/doradzić) ? Dzięki z góry. Andrzej
zekker Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Daleko to ile? 10, 20, 30km? Prawdopodobnie pasować będą tylko takie montowane do dolnej rury tylnego trójkąta: http://velo.pl/produkty/?m=1&id=284 Mam taką (Author Instinct 29) i są 2 problemy: -zasadniczy - jak nie uważam, to zahaczam piętą (pewnie jeszcze kwestia rozmiaru stopy - ~45,5) -trzeba mocno dokręcić, bo potrafi się poluzować (pewnie kwestia podkładki ze starej dętki) - porysowana rama pewna Można jeszcze próbować z mocowaniem na środku ramy: http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1675 Pytanie czy masz dostatecznie dużo miejsca w ramie. Tak jak wyżej, trzeba mocno skręcić i uszkodzenie lakieru/ramy pewne (nie chciało mi się już bawić w zabezpieczanie taśmą izolacyjną (2 rower na miasto - Accent Shannon)). Przy takim rozwiązaniu nie będzie można kręcić swobodnie pedałami jak rower oparty - mniej wygodne czyszczenie i smarowanie łańcucha, mniejsza swoboda w przestawianiu roweru.
zecik1983 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Cześć, Temat pewnie nieaktualny bo odpisuję troche po niewczasie, ale sam mam Gravity więc wiem w czym problem. Rama ma z tyłu przy mocowniu koła od strony tarczy 2 otwory. Nie są na nic innego jak właśnie na stopkę produkowaną tylko i wyłącznie do tego modelu. Sam taką kupiłem, ale było to w 2010 roku. Dystrybutorem jest Artex więc tam musisz pytać jeśli jesteś nadal zainteresowany. W Google wpisz "artex rowery". Dodanie linku jest zabronione przez Admina.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.