karol098 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 witam po raz pierwszy i mam pytanie czy da rady jakoś zamontować hamulce tarczowe np.takie http://allegro.pl/formula-the-one-jak-nowe-przod-tyl-jedyne-takie-i1580711479.html na podobnym amortyzatorze takim jak ten http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/89/92/70/1589927071 tylko że mój nie ma mocowania na tarczówki takich dwóch dzyndzlów widocznych na zdjęciu czyli zwykły prost? proszę odpowiadać jasno bo jestem zalogowany od dziś i kompletnie zielony w te klocki. dziękuję za uwagę. a sorry źle napisałem tytuł jedno 'z' za dużo dopiero zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas40 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Niestety, jeśli amortyzator nie ma mocowania pod hamulec tarczowy to go nie założysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol098 Napisano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a nie ma czegoś specjalnego? a jak przyspawam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Po prostu się nieda i już. Jestem ciekaw tylko skąd to mocowanie byś wziął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jaki ty masz ten amortyzator że nie masz mocowania do tarczy bo teraz to chyba wszystkie normalne mają, a coś się obawiam że jak pokazałeś akurat tutaj FOXa 40 który jest dwópółkowy to chodzi ci że ty też masz dwópółkowy ale oczywiście nie FOXa, a ja nie widziałem żadnego nowego normalnego amorka bez mocowania pod tarczę. Tak więc domyślam się że nie jest to amortyzator wysokiej klasy. Ale skoro jesteś "zielony w te klocki" to mam może głupie pytanie ale może masz mocowanie do tarczy tylko takie. jeśli nie masz to nie da się zamontować, bo nawet jeśli byś przyspawał to i tak się by pewnie urwało, nawet spawanie magnezu (chodź pewnie ty nie masz magnezowych goleni) nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jesli amor nie ma mocowania na tarczówę,to znaczy,że nie jest przystosowany do tego typu hamulca musi być starego typu kiedy tarczówki były żadkością albo nie zaprojektowany i wykonany nie pod tarczę i tyle,więc zapomnij o cudowaniu do takiego amora mocowania na tarcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Nie, jeżeli amor nie ma mocowania pod tarczę to znaczy, że jest starej daty a nie, że jest "nie przystosowany" Kiedyś było bardzo dużo widelców bez mocowania i ludzie cudowali różne takie. Najczęściej był to płaskownik i dwie opaski metalowe (cybanty) - takie rozwiązanie widziałem na jednym z pierwszych widelców Zzzyxx jaki był w wAw. Osobiście to nie brałbym się za to tylko kupił inny widelec. Zrobienie tego mocowania tak żeby to miało ręce i nogi oraz było bezpieczne to opór roboty i komplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol098 Napisano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 możecie zamknąć temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.