puziom Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Posiadam rower trekingowy kellys coach 2011 ma założone opony Kellys SoftLine 28` 700x38C (40-622) pisze na nich że maksymalne ciśnienie to 50-75 PSI czyli 3,5-5,3 bar`a. Ja napompowałem obie opony około 3,1 bara i jeździ mi się trochę twardo boję się że na żużlu, kamykach powykrzywiam obręcze tak mam zostawić? Czy jakie ciśnienie polecacie może ktoś ma takie opony? Dziękuje za odpowiedź
Duban0 Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Nic się nie bój, jeśli tak jest napisane to tak powinno być.
Mod Team safian Napisano 6 Maja 2011 Mod Team Napisano 6 Maja 2011 Nie widzę powodu dla którego nie mógłbyś dać mniej niż zalecane ciśnienie (oczywiście rozsądnie mniej), o ile w przypadku za dużego ciśnienia opona może wyskoczyć z obręczy, tak przy nieco mniejszym jedynie zwiększasz nieco szanse na złapanie kapcia, ewentualnie przy jakiejś większej dziurze i prędkości faktycznie możesz zrobić coś z obręczą, jednak przy tak szerokiej oponie i 3 atm. nie powinno nic się stać.
puziom Napisano 6 Maja 2011 Autor Napisano 6 Maja 2011 ok ustawie na 3 i będę jeździł, jeszcze jedno już 2 razy byłem w sklepie w którym kupiłem rower po to aby wycentrował mi koło oczywiście to było za darmo sprzedający mówił że koło musi się ustawić jeszcze to normalne czy te koła takie delikatne są?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.