PopaY Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam. Zakupiłem niedawno nowy rowerek crossowy Merida Crossway 40-D z roku 2010. Opis AUKCJI sprzedawanego roweru jest następujący: Model: Crossway 40-D Rower należy do grupy: TURYSTYCZNE - CROSS Rozmiar ramy: 46 - 48 - 52 - 55 cm - 42(L)cm - 46(L)cm Rama: Crossway DT D Amortyzator/widelec: RST SOFI ics ML 50 Korby: Shimano M191 48-38-28 Kaseta: Shimano CS-HG30-8 11-32 Przerzutka przód: Shimano M190 34.9 Przerzutka tył: Shimano Alivio Manetki: Shimano SL-M360 rapidfire Hamulce: Tektro Auriga Comp 180 / Tektro Auriga Comp 160 Piasta przód: Disc-F Alloy Piasta tył: Disc-R Alloy Obręcze: Merida TFS-700 Disc-Black Opona przód: Merida 40 w/Silver line Opona tył: Merida 40 w/Silver line Pedały: XC Steel Kierownica: XM Speed CEN 620 RISE Siodło: Crossway Sztyca: Amortyzowana Opis: CROSS Natomiast jak się okazało, przyjechał do mnie rowerek w nieco innej specyfikacji, a mianowicie (tylko różnice): Kaseta: Shimano CS-HG40 Hamulce: Tektro Auriga Comp 160 / Tektro Auriga Comp 160 Obręcze: Alexrims TFS Disc black Opona przód: Kenda Kwest Opona tył: Kenda Kwest Kierownica: X-Mission Speed Siodło: X-Mission Speed Sądzę, że chyba nie ma się co obrażać, jak myślicie? Generalnie bardzo miła obsługa, także polecam sklep http://www.bikeopole.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiob Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Hamulcami Cię trochę skrzywdzili, miało być 180/160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jednym skrzywdzyli innym przeprosili, osprzetowo fajny rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Hamulcami Cię trochę skrzywdzili, miało być 180/160 Ja bym nie dramatyzował xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 W hamulcach dużej różnicy nie ma, jeżeli nie latasz po górach to tarcza 160 będzie wystarczająca w 100% a opony, czy kaseta są nieco lepsze niż miały być, więc stratny raczej nie jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 11 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Dlatego też napisałem, że dane techniczne na plus dla mnie stąd polecenie sklepu Co do tarczy 180mm to hiob nie uważam tego za krzywdę. Przednie hamulce i tak są używane przeze mnie tylko w ostateczności więc co tam jest nie ma większego znaczenia. Zresztą tarcza 160mm wygląda schludniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.