emcer Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Witam serdecznie forumowiczów - mam dylemat, co wybrać, co prawda miałem swój typ, był nim Author Context, ale dziś "niechcący" wszedłem do skelpu ze sprzętem Kellys i Pani Anna pokazała mi na zapleczu, jeszcze w foli Magnus Green ... Oba powyższe modele są na SRAM x7, ale maja swoje odpowiedniki na SLX i są nimi Instict Authora i Magnus Yellow. Do dziś miał to być Context,a teraz mnie urzekło i zerkam na czarna ramę i z napisami w kolorze "Yellow", hm... Proszę o fachowe opinie ... linki do stron, gdzie można podejrzeć ich naturalny "wypas" Author Kellys Pozdrawiam Maciek Wyślij e-mail
emilio3 Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Lepszy widelec ma kellys, ale nie wiem co to są za hamulce sygnowane przez kellysa, co do napędu ja bym się skłaniał bardziej ku sram x7 ze względu na lepszą precyzję działania w mega błocie, trudny wybór ale pomijając różnice sprzętowe kellys bardziej mi się podoba tu masz jeszcze ciekawostkę http://allegro.pl/merida-flx-race-d-i1580780073.html przyzwoity osprzęt no i fajna rama do rozbudowy i tuningowania osprzętowego.
Rulez Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Powiedzmy, że Kellys ma trochę lepszy amortyzator ale jest też droższy, reszta jak sam zauważyłeś jest podobna, więc jedynie Ty sam możesz dokonać wyboru, oczywiście po przymiarce (jeździe próbnej) Nie możemy też pomóc w kwestii odpowiedników SRAM w grupie Shimano SLX, każdy system ma swoich zwolenników / przeciwników , więc znów sam musisz zdecydować który jest dla Ciebie bardziej ergonomiczny ( np jaki ruch manetki, sposób jej uruchamiania) bardziej Ci odpowiada
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Do mnie bardziej przemawia Kellys. Gdyby Author był na X9 to owszem, ale jest tylko na X7, a to mnie za takie pieniądze nie przekonuje.
Rulez Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Taa, ale Kellys jest sporo droższy, więc za różnicę w cenie można zmienić osprzęt A która rama co Ciebie "przemawia" jeździłeś na nich ?
Rulez Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 No to nie mąć w głowie, bo ja nie wypisuję dyrdymałów co do mnie "przemawia". Ja wiem która rama by mi odpowiadała, tyle, że niewiele to pomoże założycielowi tematu.
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Z tego co widzę, to każdy doradza jak potrafi. Do mnie przemawia jedno, do Ciebie drugie, a do kogoś innego jeszcze coś innego. Na tym to wszystko polega.
Rulez Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 No to jak potrafisz ?, obydwa rowery mają osprzęt klasy X7, a Ty polecasz droższy ???, a o tańszym piszesz : Gdyby Author był na X9 to owszem, ale jest tylko na X7, a to mnie za takie pieniądze nie przekonuje Co Cię nie przekonuje, że jest tańszy ? Nie potrafię mu doradzić w inny sposób, jak tylko w ten, że sam musi wybrać, czy woli droższy z nieco lepszym amortyzatorem, czy woli manetki SLX - bo np. lepiej mu się zmienia biegi, czy może na którymś z rowerów lepiej się czuje - pozycje na nich nie będą takie same, właściwości w terenie tez będą rżóne.
emcer Napisano 23 Maja 2011 Autor Napisano 23 Maja 2011 Powiedzmy, że Kellys ma trochę lepszy amortyzator ale jest też droższy, reszta jak sam zauważyłeś jest podobna, więc jedynie Ty sam możesz dokonać wyboru, oczywiście po przymiarce (jeździe próbnej) Nie możemy też pomóc w kwestii odpowiedników SRAM w grupie Shimano SLX, każdy system ma swoich zwolenników / przeciwników , więc znów sam musisz zdecydować który jest dla Ciebie bardziej ergonomiczny ( np jaki ruch manetki, sposób jej uruchamiania) bardziej Ci odpowiada Szukałem właśnie SRAM z dobrym widelcem w tym przedziale cenowym - i wychodzi na to, że im bardziej szukam, tym bardziej cena rośnie i robi się "ciasno"...Doszedłem jeszcze do czegoś takiego jak Cube - niby już konkret, ale nie SRAM, a z XT nie miałem do czynienia ... Jeszcze coś poszukam, ale na chwilę obecną Kellys górą ... Oczywiście jakby ktoś z Was miał jakąś ciekawą propozycję, chętnie skorzystam... Pozdrawiam emcer
hheniek1987 Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 quote]nie wiem co to są za hamulce sygnowane przez kellysa Widuję codziennie te hamulce, zastanawiałem się kto może je robić, obstawiałem Tektro(głównie przez wygląd tarcz), ale znajomy z Kellysa mówi że Hayes macza w nich palce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.