Skocz do zawartości

[Suport] Romet Wigry 3 - proszę o pomoc

mzuromski

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem koledzy

możecie mi pomóc i powiedzieć jaki suport do wigry 3 ?

Mam ramę od roweru i puste gniazdo po suporcie ani śladu - niestety nie znam się na tym.

Co mam kupić ? gniazdo nie jest nagwintowane.

dzięuje z góry za pomoc

pzdr

Michał

mzuromski@gmail.com

post-139884-0-26822600-1304625135_thumb.jpg

post-139884-0-87392800-1304625452_thumb.jpg

chcesz reanimować ten sprzęt? W wigrach był suport z wciskanymi bieżniami, ośka była zintegrowana z prawym ramieniem. Pójdz do jakiegoś słabszego, starszego sklepu rowerowego i poproś o typową korbę do składaków.

Można również dorwać ośkę na kwadrat pod taki suport. Wtedy można założyć coś normalniejszego na taki suporcik. Najlepiej pytać się o komplet (miski, wianki, nakrętki, jak korba ma zintegrowaną ośkę to również klin) Poczytaj też subforum ostrokołowe, jest tam sporo o tego typu konstrukcjach.

Tak jak pisze eloo- ja jakieś 4 lata temu kupiłem taką suporto-korbę bez problemu w trzecim z kolei sklepie rowerowym. Tylko nie pamiętam, czy dostałem też "łożyska", bo chyba była to sama, łysa oś. Dałem 40 zł. Ale na giełdach i bazarach tych części jest zatrzęsienie, warto tam popytać.

Dzięki za rady ;)

Dodam jednak, że chciałbym założyć "nowy" osprzęt do niego :)

nie stary, bazarowy "oryginał"

Rama trafia do piasokowania i malowania - to ma być coś w stylu "pimp my bike" :)

Do tego potrzebna mi wiedza, jaki współczesny zamiennik mogę zastosować

Średnica gniazda - 45 mm od zew krawędzi, od wewnęrznych ~41mm

pzdr

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...