Skocz do zawartości

Pierśćien dookoła Poznania

RafalB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W niedziele jedziemy z bartek_1990 zrobic Pierscien dookola Poznania, startujemy z Malty(zrodelko) o godzie 9 rano w ta niedziele tj 08.05.2011 :)

Mile widziane towrzystwo! Wiec nie opieprzac sie i wpadac.

Napisano

Raczej nie będzie to wycieczka turystyczno-krajoznawcza, bo nie planujemy sie nigdzie zatrzymywać i zwiedzać. Także tempo raczej wyzsze aczkolwiek umiarkowane ze wzgledu na dystans :)

Napisano

Przejechałem dzisiaj Pierścień. Niedziela mi nie pasuje, więc skusiłem się na sobotę.

Jechałem po raz pierwszy tę trasę w całości. Trasa uważam ciekawa, oczywiście w większości płaska, ale drobne podjazdy i zjazdy też się zdarzają. Sam Pierścień wyniósł 171km, do tego kilka km błądzenia oraz dojazd do szlaku w miejsce poligonu w Biedrusku (szlak R-3) i wyszło w sumie 206km. Wyjazd o 9:00 przyjazd o 21.30. Tempo średnie jazdy trochę powyżej spacerowego - 19km/h. Najważniejsze, że trasa w całości przejezdna. Sporo piachu, błota prawie w ogóle, aczkolwiek zdarza się w dwóch, trzech miejscach.

Życzę udanego wyjazdu jutro ruszającym :)

Napisano

Pierscien zrobiony, wyszlo tego jakies 199km oraz 7h30min jazdy(start/meta - zrodelko na malcie)Laczny czas 8h30minut, wrocilismy ok 18:15

Napisano

Srednia wyszła lekko ponad 26kmh, takze tempo takie sobie. Następnym razem jedziemy poniżej 7h, co nie Rafał :)? Trase znamy, to nie bedziemy juz sie szukac :D

Napisano

Srednia wyszła lekko ponad 26kmh, takze tempo takie sobie.

Rozumiem, że jeden jest słabszy, a inny mocniejszy (kolarz), ale nie przesadzajmy. Informacja napisana w stylu, że średnia 26km/h na 200km w terenie (niespecjalnie trudnym, ale jednak terenie) jest "taka sobie", jest co najmniej mało wiarygodna. Mijam sporo ludzi dużo jeżdżących po asfalcie na rowerach MTB i szczerze, mało kto przekracza średnią 30km/h na dystansie 50-100km.

Nie chcę prowokować i wzniecać złej atmosfery, ale naprawdę, napisaną średnią uważam za b. wysoką, a do tego post brzmi tak jakbyś w ogóle nie czuł , że byłeś na rowerze :027:

Napisano

Czuc czulismy, szczegolnia ja po 140km ledwo do Kornika dojechalem... Zakladalismy wyzsza srednia i lepszy czas, warunki pogodowe jednak zewryfikowaly nasze nastawienie.

Duza czesc trasy pod wiatr.

Jak cos robisz to jezdzisz ;)

Napisano

Michał, nie napisałem, ze w ogole tego nie odczułem, i ze to była lajtowa wycieczka. Owszem, tez sie dosyc konkretnie zajechałem, ale tak, jak Rafał napisał plany były troche bardziej optymistyczne, wiec ze sredniej sie byłem do konca usatysfakcjonowany :)

A co do mozliwosci i srednich predkosci, to nie mam zamiaru sie z nikim klocic :)

Napisano

mało kto przekracza średnią 30km/h na dystansie 50-100km.

Na samym asfalcie mój zeszłoroczny rekord dla 70 km miał średnią 32 km/h

Rekord na 100 km 29 km/h.

Nie mniej muszę przyznać, że średnia 26, na dystansie 200 km w tym 100 km w terenie jest bardzo dobrym wynikiem.

Napisano

Spokojnie jakis semislick starczy, ewentualnie delikatny bieznik. Jedyna trudność to momentami spora ilość piasku, a poza tym, to asfalt, szutry i leśne ścieżki, także nic wymagającego :)

Napisano

Tak jak przedmówca wspomniał. Osobiście jechałem na Race Kingach 2.2, ale nie są potrzebne aż takie "balony". Asfaltu jest sporo, przynajmniej połowa. Piach jest momentami męczący, ale nie występuje aż tak często. No a drogi szutrowe, jak szutrowe - jak się uprzesz to i na slickach 7/8" pojedziesz :icon_wink:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...