Skocz do zawartości

[piasty]Novatec za czy przeciw?

YOGI

Rekomendowane odpowiedzi

w Xt jest co zauwazam:

-Bardzo dobre uszczelnienia gdyz po 5000km dopiero nalezala sie wymiana smaru a przy mojej formuli o takiej samej cenie i maszynowkach to lozyska po tym przebiegu do wymiany powoli sie przymierzaja...

-Zacisk spoczko jak sadze,lekko chodzi i trzyma bardzo mocno

-Bebenek jak do tej pory bez zarzutu(jest jakis minimalny luz na kasecie ale nie wiem czy podobny nie byl od nowosci)

-potym co mi mowia serwisancie to te piasty przy regularnym seriwsie czyli smarowaniu to wytrzymuja baaaaaaaaaaardzo dlugo bo zdazaja im sie z serwisie nawet egzemplarze 98 roku....a jak ogolnie mozna powiedizec to piast XT nie kupuja ludzie ktoryz jezdza po bulki do sklepu tylko...

• 2 tygodnie później...
Gość Gość

Mogl by mi ktorys z posiadaczy Novateca na tyl w wersji na V-ki podac jego przyblizone

wymiary w miejscach mocowania szprych?

Chce nim zastapic mojego wysluzonego Srama7.0 model z 2001 i niewiem czy dlugosc

szprych bedzie pasowac, czy bede musial dobrac nowe.

nie ma za co, tylko nie wiedziałem bo mam taki program do oblczania długosci szprych, i tam była jakos dziwnie mierzona szerokosc piasty, nie wiem po co ona wogóle, ale tam była jakos tak jakby 1/3 do 2/3 nie wiem czemu tak.

• 3 miesiące temu...

z tego co wiem deore xt tez ma dwie. jak chcesz wiecej to mozesz kupic np. formule e-hub (ma 3) albo dt swissa ze sprzegielkiem hugi (jesli budzet wytrzyma :P )

ale wytrzymalosc to nie tylko ilosc zapadek, ale tez material sprzegielka i precyzja wykonania, a te w xt stoja na dosc wysokim poziomie. jesli wiec nie wazysz pol tony to xt powinno dac rade ;)

• 3 lata później...

witam !

musze wymienić piasty ( przód i tył) , do tej pory miałem KT disc alumniowe,

w sklepie zaproponowali mi novatec z wzmocniona osią. Co o tych piastach sądzicie , ma to sens ??

bede wdzięczny za podpowiedz.

pzdr

a ja mam pytanie? miałem novatecki (tanich wprawdzie całe koło kosztowało mnie 200 zł rok temu) i nie jestem zadowolony. Wprawdzie sama piasta chodziła bez zarzutu po 3000 km ale bębenek się rozpadł. Teraz przyinwestowałem w dt 370. Czy uważacie ,że dobrze zrobiłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...