CR7 Prezes Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Aha ale czy lepiej wziąć piaste Deore czy Novateca??? Deore chodża po około 60zł Novatec po 75zł Chyba opłaca sie dorzucić pare złotych żeby mieć lepsze tylko pytanie na ile lepsze? JAkie są minusy Novateców?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 novatec produkuje wiele piast i trudno ugolniac, jednak slyszalem o problemach z bebenkami. ktore beda lepsze tak naprawde trudno powiedziec :/ mam w zasadzie ten sam klopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 w Xt jest co zauwazam: -Bardzo dobre uszczelnienia gdyz po 5000km dopiero nalezala sie wymiana smaru a przy mojej formuli o takiej samej cenie i maszynowkach to lozyska po tym przebiegu do wymiany powoli sie przymierzaja... -Zacisk spoczko jak sadze,lekko chodzi i trzyma bardzo mocno -Bebenek jak do tej pory bez zarzutu(jest jakis minimalny luz na kasecie ale nie wiem czy podobny nie byl od nowosci) -potym co mi mowia serwisancie to te piasty przy regularnym seriwsie czyli smarowaniu to wytrzymuja baaaaaaaaaaardzo dlugo bo zdazaja im sie z serwisie nawet egzemplarze 98 roku....a jak ogolnie mozna powiedizec to piast XT nie kupuja ludzie ktoryz jezdza po bulki do sklepu tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Mogl by mi ktorys z posiadaczy Novateca na tyl w wersji na V-ki podac jego przyblizone wymiary w miejscach mocowania szprych? Chce nim zastapic mojego wysluzonego Srama7.0 model z 2001 i niewiem czy dlugosc szprych bedzie pasowac, czy bede musial dobrac nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 7 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ja bym to mógł pomierzyc, tylko znajde na necie jakas fotke i postaram sie naniesc jakos wymiary, o ile uda mi sie zmierzyc tylko nie wiem za bardzo co mierzyc mnieje wiecej cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiq Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 co do american classic to jak nie ma w Polsce dystrybutora to chyba lepiej wziąć DT bo przynajmniej części zamienne są, a z tego co pamiętam to kiedyś ceny były zbliżone między DT i AC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 tylko nie wiem za bardzo co mierzyc wysokosc kolnierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 ralf dokladnie o te wymiary ktore podales mi chodzilo Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 nie ma za co, tylko nie wiedziałem bo mam taki program do oblczania długosci szprych, i tam była jakos dziwnie mierzona szerokosc piasty, nie wiem po co ona wogóle, ale tam była jakos tak jakby 1/3 do 2/3 nie wiem czemu tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manial Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Pytanie ile zapadek ma bebenek w deore xt? Novatec z tego co wycztalem tylko dwie, a na moja wage to troche malo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 z tego co wiem deore xt tez ma dwie. jak chcesz wiecej to mozesz kupic np. formule e-hub (ma 3) albo dt swissa ze sprzegielkiem hugi (jesli budzet wytrzyma ) ale wytrzymalosc to nie tylko ilosc zapadek, ale tez material sprzegielka i precyzja wykonania, a te w xt stoja na dosc wysokim poziomie. jesli wiec nie wazysz pol tony to xt powinno dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witam ! musze wymienić piasty ( przód i tył) , do tej pory miałem KT disc alumniowe, w sklepie zaproponowali mi novatec z wzmocniona osią. Co o tych piastach sądzicie , ma to sens ?? bede wdzięczny za podpowiedz. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ile pieniędzy na to chcesz przeznaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ile pieniędzy na to chcesz przeznaczyć? 200 -250 zł za komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Myślę, że to będzie dobry zakup. Sam na novatecach jeżdżę i nie narzekam Są robione maszynowo, więc nie ma z nimi problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 maszynowo to wszystkie piasty robia za te cene po prostu genialne piasty, czy jest sens gruba os? tego nie wiem, ja przy 90kg nie mam takiej potrzeby, jedyna wskazowka, to tyl z 2 lozyskami maszynowymi, a nie z 4! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 dzięki, no to pewnie wezme te piasty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viator Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a ja mam pytanie? miałem novatecki (tanich wprawdzie całe koło kosztowało mnie 200 zł rok temu) i nie jestem zadowolony. Wprawdzie sama piasta chodziła bez zarzutu po 3000 km ale bębenek się rozpadł. Teraz przyinwestowałem w dt 370. Czy uważacie ,że dobrze zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Bardzo dobrze zrobiłeś, akurat 370 mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viator Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 dzięki za odpowiedź. W piąteczek odbieram rowerek na nowej piaście i bębenku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.