Skocz do zawartości

[piasty]Novatec za czy przeciw?

YOGI

Rekomendowane odpowiedzi

Ja moge cos napisac o NS Roller

NS Coaster, Roller to przednia :smile:

Ja tam nie mam zastrzeżeń co do tej piasty, poza tym, że ma mocno zaniżoną wagę - w katalogu było podane 450g :P Była nie raz w błocie czy śniegu i toczy się nieźle, bębenek też jest OK. Zrobione 5000, a teraz jest to piasta tylko do trenażera (składam nowe kółka do mtb), więc pociągnie pewnie bardzo długo :)

nscoaster5429g2mj.jpg

Stare są w kiepskim stanie wizualnym, przednia obręcz mocno wyobijana od kamieni, tylna ma pękniętą boczną ścianke - wolę sobie zostawić, bo za dużo bym nie wziął. Przydadzą się :)

Nowe będą na piastach Soul-Kozak przód, DT Hugi 340 tył, obręcze Mavic 317DISC (lub 717 - obreczy jeszcze nie mam), szprychy Revolution :P

Z przodu lekka piasta spokojnie da radę, a na tył wolę coś mocniejszego :) Hugi ma świetnie zbudowany bębenek (dwa kółka z osiemnastoma zapadkami) i 4 maszynówki; 340 jest oparta na tradycyjnej Hugi z 1998 roku, dzięki której DT Swiss ma taką a nie inną opinię :P

Sorry za OT.

skrzynia - dobrze wiedzieć :D A ja myślałem, że SoulKozak na tył też nie jest zły...

Jakuben - No to ja już nie wiem o co chodzi. Dla mnie to wygląda, jak szmelcowy odchył od normy...dziwne, bo naprawdę malo osób skarży się na Novateci, a szczególnie przód. Jednak się nie dziwię, że jesteś wkurzony... ;)

Bebenek sie posypał i napisałem kiedys topica zeby ktos mi pomógł go zregenerowac,ale i tak sie nie dowiedziałęm wiele:).Przeczyściłem bebenek,ale i tak słabo odbijają zapadki,wymieniłem łożyska i jakos sie jeszcze trzyma.Mój kochany Novatec tez chyba dostanei nowe łożyska to chociaz strzelac nie bedzie:P

Ja moze tak nie w temacie, ale moze sie ktos zainteresuje :D . Mam do sprzedania piaste przednia Prodigy Tazzzman ze sztywna osia 9 mm i 2 maszynach, jezdzona 2 miechy, stan ideal, po wyczyszczeniu wyglada jak nowka :D . Sprzedaje, bo nie podejdzie na sztywna os (niestety). Cena do dogadania, to tyle jesli chodzi o to male ogloszenie :P .

Gość Gość_pint_*

ja polecam novateca sam mam i jestem bardzo zadowolony w northshorach sypie sie bebenek wiec najlepszy chyba jest da bomb ale tam sie tez czasami sypie

• 2 tygodnie później...

a maszynowek przynajmniej teoretycznei sie nie samruje sa jednak znani osobniecy ktoryz domowymi sposobani je smarowali jednak one sa zaprojektowane jako bezobslugowe-zajezdzasz je na smierc i wymieniasz na nowe ale akurat 20000km to szczerze watpie rzeby daly rade...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...