skrzynia Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Ja moge cos napisac o NS Roller NS Coaster, Roller to przednia :smile: Ja tam nie mam zastrzeżeń co do tej piasty, poza tym, że ma mocno zaniżoną wagę - w katalogu było podane 450g Była nie raz w błocie czy śniegu i toczy się nieźle, bębenek też jest OK. Zrobione 5000, a teraz jest to piasta tylko do trenażera (składam nowe kółka do mtb), więc pociągnie pewnie bardzo długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 No i ja drogi Marcinie mam takiego syfa i musze na tym jeździć .Nie wiem jak jest z tymi pod tarcze,ale tak jak wcześniej pisałem narzekam na swoją i to bardzo.Przyjdzie nowy amor w lato to przyjdzie nowa piasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 skrzynia - A nie myślałeś, żeby sprzedać te piasty, albo coś ? Tak jeszcze wścipsko spytam - jakie nowe kółka mają być ? Jakuben Ta twoja to na kulkach, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Stare są w kiepskim stanie wizualnym, przednia obręcz mocno wyobijana od kamieni, tylna ma pękniętą boczną ścianke - wolę sobie zostawić, bo za dużo bym nie wziął. Przydadzą się Nowe będą na piastach Soul-Kozak przód, DT Hugi 340 tył, obręcze Mavic 317DISC (lub 717 - obreczy jeszcze nie mam), szprychy Revolution Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Czemu przód i piasta tył inna ? Widzę, że LightWeight'cik pełna gębą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Z przodu lekka piasta spokojnie da radę, a na tył wolę coś mocniejszego Hugi ma świetnie zbudowany bębenek (dwa kółka z osiemnastoma zapadkami) i 4 maszynówki; 340 jest oparta na tradycyjnej Hugi z 1998 roku, dzięki której DT Swiss ma taką a nie inną opinię Sorry za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Jakuben Ta twoja to na kulkach, tak ? Nie,jest na dwóch łożyskach maszynowych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77778491 cos takiego jak to tylko ze czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 skrzynia - dobrze wiedzieć A ja myślałem, że SoulKozak na tył też nie jest zły... Jakuben - No to ja już nie wiem o co chodzi. Dla mnie to wygląda, jak szmelcowy odchył od normy...dziwne, bo naprawdę malo osób skarży się na Novateci, a szczególnie przód. Jednak się nie dziwię, że jesteś wkurzony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 A to jak mi sie zdupczy Grimeca na tyle(juz jest w połowie zepsuta) to zaryzykuje i kupie sobie jakiegos Novateca jak wiekszośc sobie go tak chwali Moze to zmieni moja, jak na razie zła opinie, o tych piastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Widzę, że piasty to jedziesz konkretnie, nie ma co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Bebenek sie posypał i napisałem kiedys topica zeby ktos mi pomógł go zregenerowac,ale i tak sie nie dowiedziałęm wiele:).Przeczyściłem bebenek,ale i tak słabo odbijają zapadki,wymieniłem łożyska i jakos sie jeszcze trzyma.Mój kochany Novatec tez chyba dostanei nowe łożyska to chociaz strzelac nie bedzie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Ja moze tak nie w temacie, ale moze sie ktos zainteresuje . Mam do sprzedania piaste przednia Prodigy Tazzzman ze sztywna osia 9 mm i 2 maszynach, jezdzona 2 miechy, stan ideal, po wyczyszczeniu wyglada jak nowka . Sprzedaje, bo nie podejdzie na sztywna os (niestety). Cena do dogadania, to tyle jesli chodzi o to male ogloszenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Kolejny mały offtopic:) Ile za to Kywak chcesz :question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 A chcesz do tego komplet szprych (36x DT Champion), wal do mnie na gg 7 999 222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 a czy Panowie nie slyszeli o opcji PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_pint_* Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 ja polecam novateca sam mam i jestem bardzo zadowolony w northshorach sypie sie bebenek wiec najlepszy chyba jest da bomb ale tam sie tez czasami sypie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Oczywiste że lepiej było by kupić XT ładne piastka ale wiadomo jak z kasą bywa Novateci łożyska maszynowe waga ładna nie miałem okazji na niej śmigać ale mój kumpel po 3000 tysiakach jest zadowolony a katuje sprzę t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Jesli tak wybrzydzacie to kupcie to http://www.chrisking.com/hubs/hbs_20mm.html A ogólnie polecam Woodmana przod Bill LTC tył BILL LTC RSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ja mam Novateci na obu kołach, jeszcze na nich nie jeździłem, zastanawiam sie tylko czy i jak sie je smaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 one nie maja maszynowek?Jesli maja to sie nie smaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 maja maszynówki, a to nigdy nie trzeba tego smarowac, nawet po przebiegu powiedzmy 20000km, zreszta ich sie chyba nie da rozkrecić, zastanawiałem sie nad tym, do czego służą takie dwa małe czarne otworki po każdej stronie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Tam są śruby na imbus 1mm, te elementy się demontuje przy zmianie łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 a to ciekawe, dzięki skrzynia, w zyciu bym nie wpadł na to ze tam jest śruba na imbus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 a maszynowek przynajmniej teoretycznei sie nie samruje sa jednak znani osobniecy ktoryz domowymi sposobani je smarowali jednak one sa zaprojektowane jako bezobslugowe-zajezdzasz je na smierc i wymieniasz na nowe ale akurat 20000km to szczerze watpie rzeby daly rade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 na grupie pl.rec.rowery czytałem, że niektórzy uzyskiwali na piastach DT Hugi przebiegi rzędu 20000km bez zmiany łozysk (smarowali jedynie profilaktycznie mechanizm zapadkowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.