Skocz do zawartości

[trasy] Niemcy -z dzieckiem

koktail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcemy wybrać sie z 3 letnim dzieckiem na rowey do Niemiec. Będziemy mieli specjalną przyczepke dla dziecka i chodzi o jakieś fajne trasy asfaltowe w Niemczech. Najfajniej aby mieć gdzieś bazę wypadową tak aby wracać do pensjonatu czy hotelu i nastepnego dnia ruszać dalej czy w innym kierunku. Trasy bez wielkiej terenowej jazdy. Czy może ktoś robil sobie taką wyprawę może coś polecić z wlasnego doswiadczenia lub polecić jakiś fajny praktyczny przewodnik.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Być może zainteresuje Cię trasa Oder-Neisse-Radweg Znam jakieś 150 km tej trasy i określiłbym ją jako właśnie taką weekendowo-rodzinną. Jest niewymagająca, ma świetna infrastrukturę turystyczną i w znacznej części jest pokryta asfaltem (nawet odcinki bez niego są bardzo łatwe do przejechania). Trasa biegnie w znacznej części na wałach rzek - świetne widoki zapewnione.

Napisano

Dziekuję za odpowiedz :)właśnie śledzę sobie tą trasę w necie i wygląda super.

A może ktoś był i zna okolice po Niemieckiej stronie bliżej morza:)

Napisano

Jeśli chodzi o Oder-Neisse-Radweg to niestety, ale znam tylko ten szlak na jego odcinku graniczącym z lubuskim. Być może warto popytać na zachodniopomorskim forum regionalnym.

Jeśli rozważasz jednak inny szlak w Niemczech to warto poszukać tutaj.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Proponuje skorzystać z tej strony (link poniżej). Mieszkam w Niemczech i mogę powiedzieć, że infrastruktura rowerowa jest świetnie zorganizowana, praktycznie wzdłuż każdej drogi biegnie osobna ścieżka rowerowa, szlaki są świetnie oznakowane, w lasach - asfalt :icon_wink: Polecam zakupić tę mapę ( http://www.amazon.de/R%C3%BCgen-Stralsund-Greifswald-Radkarte-GPS-genau/dp/3850262650/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1305478985&sr=8-2 ) Jak daleko w głąb Niemiec planujecie wjechać? Oczywiście służę pomocą :icon_wink:

Pozdrawiam,

Adam

Mapa interaktywna:

http://www.bikemap.net/routes#lat=53.42263&lng=11.33789&zoom=7&type=4&gnd=1_2_3&cat=0&rat=0

Napisano

Ja pokonałem w zeszłym roku trasę od Penkun do Schwedt bo ze szczecina jechaliśmy i trasa jest naprawdę świetna, chciałbym mieć w Polsce takie asfaltowe ścieżki rowerowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...