Skocz do zawartości

Kuźnice-Kasprowy Wierch

jonnybravo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szlaki to raczej się na czas podaje. Tam jest 2h 30 min. A jak chcesz wiedzieć ile km to mapa i sznurek do ręki i mierzysz. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam Kolego!

Nie jestem z Zakopanego, ale patrząc do mapy i sumując długość szlaku wygląda to wg. mnie tak: Kuźnice - Myślenickie Turnie ok 3km. Drugi odcinek Myślenickie Turnie - Kasprowy Wierch również ok 3km. Więc całość masz na jakieś 6-6,5km. Wybierasz się rowerem na szczyt?

Napisano

Wchodziłem tym szlakiem na Kasprowy, ale żeby iść 3.45h to trzeba chyba mieć spooooooroo lat bo mi to zajęło w granicach Godzina 30 godzina 40.

Napisano

Wchodziłem tym szlakiem na Kasprowy, ale żeby iść 3.45h to trzeba chyba mieć spooooooroo lat bo mi to zajęło w granicach Godzina 30 godzina 40.

No to świetny czas! Mapa z czasami przejść podaje całość na 3h. Odcinek Kuźnice - Myślenickie Turnie 1:15h i odcinek Myślenickie Turnie - Kasprowy W. 1:45

Wiem, że na egzaminie sprawnościowym do TOPR odcinek Kuźnice-Kasprowy Wierch muszą pokonać w czasie (godzina + tyle minut ile ma osoba, która chce się starać o przyjęcie do TOPR) Więc jak masz np. 25 lat to całość masz do pokonania w 1:25h. Trzeba mieć niezłą "parę"

Pozdrawiam serdecznie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...