Skocz do zawartości

[Góra Św Anny] - jednodniowa wycieczka 29 maj

bajtourka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byliśmy..

Twój telefon nie odpowiadał.. próbowałem zadzwonić, to abonent niedostępny..

Jak tak ma wyglądać organizacja na za tydzień, to jadę w góry i tyle.

Czekaliśmy pół godziny na rynku i nic.

Do tego ostatnie 20km wracaliśmy w ulewie i gradzie ze średnią ok. 37km/h

Napisano

29 maja planujemy jechać w Gorce, więc wypad w sobotę dzień prędzej, stoi pod znakiem zapytania.

Nie dam rady kondycyjnie w dwa dni objechać tyle, nie te czasy :teehee:

Nie mniej jednak, jeśli pojadę to się odezwę. Na chwilę obecną- nie... :no:

Udanego wypadu i zdajcie relacje po :thumbsup:

Napisano

Ja dzisiaj nie zmokłem :),chociaż burza cały czas była gdzieś w pobliżu.Oto dzisiejsza moja trasa - http://www.navime.pl/trasa/2548

Był może ktoś z kolegów w miejscowości Kamesznica ?,polecam bo jest tam prawdziwa ściana płaczu.Nie wiem ile procent nachylenia ma ta góra ale kubalonka czy też Salmopol to pryszcz ;).Miejmy nadzieje że za tydzień pogoda dopisze bo bardzo chciałbym zaliczyć Św Annę.Pozdrowerki.

Doczytałem na temat Kamesznicy,miejscami nachylenie wynosi 23-24% - masakra :)

Napisano

A ja mogę się pochwalić, że wczoraj z rodziną która nie jeździ udało mi się pojeździć trochę po Jurze z Pieskowej skały pojechaliśmy do Jaskini Wierzchowskiej:) w sumie nakręciłem 25km co dla rodziców i ciągłych podjazdów to naprawdę dużo:) Piękne widoki i naprawdę polecam! Przed chwilą wróciłem z Pławek do domu na rowerze 42km :) ogólnie to mogę Wam zagwarantować, że jak reszta ekipy Katowickiej jedzie to mnie zabraknąć nie może:)

Napisano

no ja mogę tylko przeprosić za opóźnienie, byliśmy koło 12:10 a ponieważ nie mieliśmy numeru nie było jak dać znać. Jeśli chodzi o zasięg mojej sieci i gradobicie no to na to już nie mam wpływu...

Napisano

Za pogodę nikogo nie obwiniam przecież ;)

Trudno, no nie trafiliśmy się i tyle, w sumie minęliśmy się tylko o 15min

Napisano

Ja mam nadzieję że w sobotę nie będzie problemu ze znalezieniem się hehe podajcie numery w razie czego albo dzwońcie na mój jak coś :P

Napisano

No o to mi się podoba :) Mam przeczucie ze pogoda będzie ładna, a musi być żeby fajne zdjęcia porobić nie mocząc aparatów

Napisano

Nie było mnie tu dość spory kawałek czasu a tu takie plany :) Mam nadzieję, że czas mi pozwoli na jakiś wypad.

Ostatnio trenowałem i zaliczałem wycieczki samotnie. Wczoraj byłem w Ogrodzieńcu w celu zaliczenia jednego ze szlaków. Miało być ok 40km trasy ... przez źle oznaczoną trasę zrobiłem o 30 km więcej. Tereny bardzo fajne podjazdy, super leśne zjazdy. Zaliczyłem kąpiel w pokrzywach, przeleciałem przez rower po tym jak podczas zjazdu rower zakopał się w piasku a ciało poleciało dalej :)

Jest też dość niebezpieczny fragment gdy podczas zjazdu mając na liczniku ponad 50 km/h z za zakrętu wyłania się szlaban. Pozostaje ostre hamowanie i ucieczka w las.

Napisano

Niech jeszcze ktoś z dołączających się w Toszku poda numer, albo w sb dzwoni na te numery co juz sa podane baggika, ssbusa itd bo wyruszamy z gliwickiego rynku o 9 rano, ale wiadomo, że nie ma co się umawiać ze w Toszku bedziemy o tej i o tej bo przy takiej grupce różne rzeczy mogą się przytrafić:) jedynie orientacyjnie,że koło 11stej:)

Napisano

Z Gliwic do Toszka jest ok. 22km, ja z Tworoga mam minimalnie więcej. To 2 godziny, to spory zapas jak na taki dystans, więc chyba na 11 każdy zdąży :P My z Tworoga wyjedziemy gdzieś o 10:15, więc spokojnie na 11 w Toszku będziemy. Dobrze by było jakby to się zrobiła pewna godzina, chyba, że komuś wypadnie coś po drodze, to zadzwoni. Mój nr. 506 800 408

Napisano

Siema, pytanie mam o której jest zbiórka w Gliwicach na rynku? Do Gliwic chyba jadę Rowerem zbierając kolegę Andrzej67 po drodze.

Kto z wyprawy do Wisły miał Krossa kolega którego odprowadzałem troszeczkę? Niech się ujawni bo straciłem rozeznanie:P

Ursusek Wielkie! Wielkie! Dzięki Tobie i Twojemu koledze za doradzenie sklepu w Katowicach BikeAtelier dzisiaj tam rower zaniosłem w czwartek odbiór a ceny nieporównywanie niższe niż w innych sklepach.

Napisano

Siema, pytanie mam o której jest zbiórka w Gliwicach na rynku? Do Gliwic chyba jadę Rowerem zbierając kolegę Andrzej67 po drodze.

Kto z wyprawy do Wisły miał Krossa kolega którego odprowadzałem troszeczkę? Niech się ujawni bo straciłem rozeznanie:P

Ursusek Wielkie! Wielkie! Dzięki Tobie i Twojemu koledze za doradzenie sklepu w Katowicach BikeAtelier dzisiaj tam rower zaniosłem w czwartek odbiór a ceny nieporównywanie niższe niż w innych sklepach.

Ten kolega to Baggik :).Nie ma sprawy Młody,trzeba sobie pomagać ;).Czyżby jakas modernizacja roweru ?.

Napisano

MłodyBarney o której wyjeżdżacie ? :) Jak pogoda i czas dopisze to zabrał bym się z wami do Gliwic. No i potem na Górkę :))

Napisano

MB godzina to 9ta start z gliwickiego rynku:) ale jeszcze mam propozycje: "a ja bym się upierał przy czym innym. Tego samego dnia z Kraka startuje supermaraton o 10.00. Przełóżcie start na tą sama godzinę, wystartujecie razem. Na 11.00 jak podeptacie mocniej to będziecie w Toszku ;) Myślę, że naszym supermaratończykom bedzie bardzo miło z tego tytułu." Myślę, że na 11 na pewno nie bylibyśmy wtedy w Toszku tylko tak około 11:30 to już na pewno. Co o tym sądzicie? to tylko taka propozycja a tu link żeby było wiadomo o co chodzi: http://www.gmk.slask.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=530

Napisano

MB godzina to 9ta start z gliwickiego rynku:) ale jeszcze mam propozycje: "a ja bym się upierał przy czym innym. Tego samego dnia z Kraka startuje supermaraton o 10.00. Przełóżcie start na tą sama godzinę, wystartujecie razem. Na 11.00 jak podeptacie mocniej to będziecie w Toszku ;) Myślę, że naszym supermaratończykom bedzie bardzo miło z tego tytułu." Myślę, że na 11 na pewno nie bylibyśmy wtedy w Toszku tylko tak około 11:30 to już na pewno. Co o tym sądzicie? to tylko taka propozycja a tu link żeby było wiadomo o co chodzi: http://www.gmk.slask.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=530

Fajny pomysł, ale nie wiem czy to nie zdezorientuje całej grupy teraz :) Sama widzisz jak długo zajmuje zebranie wszystkich do kupy. Jak nagle zaczniemy coś zmieniać i kombinować to możliwe, że część osób zrezygnuje. Zresztą ilu nas wyrusza ? bo już sam nie wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...