Mody Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 No ja 29 też jestem w pracy Więc 28 dla mnie idealnie detonator Jestem z Tworoga, jak masz po drodze,to możemy razem ruszyć z Tworoga już do Toszka, a widzę że tak, bo okolice Lublińca. Kokotek? Czy dalej? A tak w ogóle jedziemy głównie szlakami? Bo kiedyś jechaliśmy całkowicie tylko asfaltem i chodzi o to, jakie opony założyć, czy slicki czy w teren Co do osób jadących w grupie, to nie wiem ile może być maksymalnie. Ostatnio jechaliśmy w 18 osób 21 nie dam rady niestety na wypad, ale nie szkodzi. Co do godziny to może o 10:00 w Toszku na rynku? Jak będzie więcej osób,to też większy "tunel" i więcej ludzi do "pociągnięcia" reszty
krzypchu1993 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 No 21 sobota na trening, można spotkać się na rynku i stamtąd ruszyć, ale jeszcze pytanie o której godzinie??
bajtourka Napisano 14 Maja 2011 Autor Napisano 14 Maja 2011 Jeśli 10ta w Toszku to start z gliwickiego rynku musi być wcześniej jak o 9tej. Dla mnie może być, ale to muszą się wypowiedzieć osoby z dalszych terenów Co do pytania jakimi drogami, to ja nie chce się wypowiadać za wszystkich... Jeśli o mnie chodzi to lubię w większości lasami zwłaszcza jak jest upalny dzień, ale też trochę asfaltem zwłaszcza zjazdy O tutaj: http://kztt.webpark.pl/tablice.php?n=TablPGli&r=jpg Widać, że można jechać cały czas do Toszka drogami rowerowymi, ale często one po prostu są poprowadzone drogami samochodowymi. Czyli slicki Natomiast za Toszkiem będzie trochę pól, lasów tylko, że tam mnie jeszcze nie było i nie wiem jak to nam wyjdzie Z powrotem szczególnie początek proponuję drogami co by nacieszyć się zjazdem ja mam crossa... i slicki i jak jechałąm lasami choćby z Kato do Pszczyny to dał radę, ale oprócz mnie wszyscy mieli MTB ;D A to myślę 10ta rynek 21go maja ?
krzypchu1993 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 No 9 może być byle by była pogoda:) No ok to 10 na rynku w sobotę.
Mody Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Jeśli wrócimy do 17:00 w sobotę 21, to też jadę Tylko nie wiem, czy zdążę na 10, bo będę po pracy, ale postaram się
bajtourka Napisano 14 Maja 2011 Autor Napisano 14 Maja 2011 Jeszcze rozpiska trasy z Gliwic do Toszka-> dostać się do Rzeczyc, następnie zółtym na Taciszów stąd drogą do Pławniowic, wziąć jeziorko od lewej i czarnym wybić na Niewiesze, Poniszowice, Boguszyce, Toszek:D
Mody Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 To ja będę w Toszku już czekał, powiedzmy na rynku, ok? Na którą będziecie w Toszku?
sssbus Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 No spoko 28 ja z Wami jadę. mogę być przed 9 w Gliwicach. Jakiś pociąg znajdę pewnie Tylko może ktoś po mnie może na dworcu czekać bo ja Gliwic to nie znam za bardzo a wstyd będzie jak nie znajdę tego rynku hehe. Mam następujące pociągi: odj. 07:04(Dąbr. Górn.) przyj. 08:10 (Gliwice) bądź; 07:04 --> 08:10. Więc mogę być albo przed przed 9 albo tak po ale że koleżanka pisała że lepiej umówić się przed 9 żeby do Toszka dojechać na 10 więc chyba ta pierwsza opcja będzie pasowała bardziej. Mi to w sumie lotto jakimi trasami jedziemy czy szosa czy las czy woda czy śnieg, no może woda nie, ja jeżdżę na XC opony mam z traktora (2.25) ale i szosą lubię i lasem byle by trasa i atmosfera była spoko. Więc czekam na Wasze ustalenia i myślę że widzimy się 28 i jedziemy Pozdrawiam Seba
PsychoticArchitect Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 z dworca pkp w Gliwicach wychodzisz głównym wyjściem z holu, wsiadasz na rower. Widzisz przed sobą biurowiec z napisem Biprohut Pod biurowcem wpadasz na światła, grzecznie zsiadasz z roweru i przechodzisz, dalej walisz prosto ulicą Zwycięstwa do samego końca i jesteś na rynku w Gliwicach
ursusek Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Ja i pięciu moich kolegów wczoraj wstepnie ustaliliśmy że również wybierzemy się na górę Św.Anny .Ustalił ktoś dokładnie trasę którą pojedziemy ?,czy raczej będzie to żywioł ? .Wyrażam również ochotę na wypadzik 21-go maja,tutaj również mam pytanie - jest jakiś cel sobotniego "treningu" ?,jakieś miejsce docelowe itp ?.
sssbus Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Ok, dobra na rynek powinienem trafić ze wskazówki kolegi wyżej [ Dzięki ]
krzypchu1993 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Trening 10 na rynku w sobotę 21. A cel Jezioro Pławniowice:). Sorry za pomyłkę.
detonator Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Mody jestem z Koszęcina, więc dołączę do Ciebie w Tworogu i pojedziemy razem do Toszka. tam dołączymy do reszty ekipy. Mój wyjazd stoi pod znakiem zapytania ale dokładnie okaże się za tydzień
bajtourka Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Hej, Ursusek pisałam już wstępny zarys trasy:) jedyne co jeszcze muszę zrobić to wydrukować mapki, czasami może zdarzyć się, że nie od razu coś się znajdzie no, ale pozwólmy, żeby było trochę w tym też spontana a nie Ordnung muss sein:P skoro ssbus będzie mniej więcej 8.10 w Gliwicach to umówmy się, że koło 8:20 do 8:30 start z Gliwic, czyli w Toszku myślę, żeby było na spokojno to umówmy się tak 10.30? Matko coś czuję, że jakaś masówka się szykuje Jeszcze mogę tylko napisać, że dowiedziałam się, że podjazd to jest taki, że niektórzy podobno schodzą pod koniec z rowerów i że lepiej zostawić sobie Zdzieszowice na zjazd i że rozpędzić idzie się do 70km/h. Droga taka serpentyniasta, jednak w weekend przy ładnej pogodzie należy spodziewać się ruchu samochodowego i sporo może być rowerzystów, więc będzie kogo pozdrawiać Co do 21go to możecie podawać pomysły ...Na razie ustalone jest, że 21go o 10tej start z rynku!
Mody Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Na Górę Św. Anny zawsze jest masówka, każdemu się to widocznie podoba. Moim zdaniem żadnych mapek nie trzeba, zawsze możemy pojechać na orientację, a jakbyśmy się zgubili,to można wyjechać na asfalt i pojechać drogą. Jeśli mówisz o podjeździe tym z serpentyn, to bez obaw, moim zdaniem każdy wjedzie Ostatnio nawet wyścigi sobie urządzaliśmy w tamtym miejscu Co do 21, to jeśli na 10:30 w Toszku, to powinienem zdążyć. @detonator Czy Ty czasem nie jesteś jednym z organizatorów wyścigu w Koszęcinie? Jeśli tak, to wiesz coś na temat tego roku? Czy w ogóle się odbędzie? Przepraszam za OT
bajtourka Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 A oto trasa na bikemap: http://www.bikemap.net/route/create#lat ... =10&type=0 Wyznaczałam ją w oparciu o mapki z klubu znakarzy. Lista wstępnie chętnych: detonator krzypchu ssbus mody (+3os) sowa23 ursusek (+5os) oraz daro24 serafin lechoo dziki mario grape (kobieta ;D) średni bajtourka
MlodyBarney Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Siema, Siema ja jestem jedną z osób teamu od Ursuska:D:D hehe... W tym tygodniu nie dam rady 21 w piątek jadę na działkę (Niewiesze) hehehe.
Kusch Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Byłem z kumplami 1 maja, wyjazd z Bytomia (65km w jedną stronę), średnia 21/22 spokojnie do wyciągnięcia, a sam podjazd pod Annaberg zdecydowanie przereklamowany. Polecam zabrac cieplejsze ubranie, bo mnie przypadło pedałować w krótkich spodenkach przy temperaturze 9c w deszczu, zdecydowanie nie polecam. Na samej górze urzeka widok grilla tuż obok pomnika papieża, zdecydowanie korzystniej prezentuje się amfiteatr i tamtejsze ścieżki, polecam.
Mody Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Tutaj jakiś błąd jest, ja zabieram jednego kolegę, ewentualnie pojadę sam
bajtourka Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 no Mody z tą listą to tak orientacyjnie bo to i tak się zmienia jak w rosyjskiej ruletce;P Pewnie Wam link nie działa, bo ta trasa jest moją pierwszą testową, tutaj to skopiujcie sobie i wlepcie powinno działać -> file:///C:/Users/Marysia/Desktop/BAJK/G%C3%B3ra%20%C5%9Aw%20Anny/Anka.htm#lat=50.38751&lng=18.80997&zoom=10&type=0
krzypchu1993 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 U mnie nie działa. No masz to zapisane na dysku. Podałaś lokalizacje zapisanego pliku:).
ursusek Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Coś się chyba pozajączkowało,nijak nie da się tego otworzyć .To tak wygląda jakby ta trasa była na twoim twardym dysku - file:///C:/Users/Marysia/Desktop/BAJK itd itd
Mody Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Bo tak jest, bajtourka ma zapisany ten plik na pulpicie prawdopodobnie czy tam innym dysku i ta lokalizacja nie będzie działała, bo nie ma jak Ale mniejsza z tym, ja chce sobotę Nieważne jak pojedziemy, byle przed siebie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.