Skocz do zawartości

[Góra Św Anny] - jednodniowa wycieczka 29 maj

bajtourka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trasa jest głównie asfaltem ?

Trasa którą zaproponowałem wiedzie z Łodygowic do Szczyrku asfaltem (około 10 km).Można to uznać jako rozgrzewkę przed wjazdem na Salmopol :).Z Salmopolu do Wisły trasa wiedzie szlakiem,z tego co pamiętam nie ma tam asfaltu i szlak jest w miarę łatwy.

Ja byłbym chętny lecz jednak tak jak kiedyś rozmawialiśmy z Grzegorzkm fajnie byłoby dojechać pociągiem do Szczyrku później kolejką na Skrzyczne i pojeździć po szczytach:) Trzeba się umówić i tak zrobić;)

W Szczyrku nie ma stacji PKP :).Najbliżej jest z miejscowości Łodygowice w której zatrzymuje się pociąg.Skrzyczne proponuję zaliczyć nastepnym razem,na początek proponuję coś lżejszego (czyt wyżej).Trzeba wziązć pod uwagę zdobycie Salmopolu co też jest jakimś tam wyzwaniem ;).

Napisano

MlodyBarney , pociagiem nie dojedziesz do Szczyrku tylko tak jak pisal Ursusek trzeba jechac do Lodygowic pozniej asfaltem az do szczyrku a nawet mozna z buczkowic czerwonym szlakiem wjechac na skrzyczne :icon_lol:

a tak na powaznie to jesli ma to byc lajt to proponuje tak : wjazd krzeselkiem na skrzyczne a pozniej , male skrzyczne , malinowska skala ,zielony kopiec , gawlasi i zjazd do wisly zoltym szlakiem po przez cienkow wyzni , posredni i nizni , trasa latwa i przyjemna , mona by na hulajnodze jechac :icon_wink:

Napisano

Jestem jak najbardziej za, od jutra mam urlop do końca czerwca, to da się coś poskładać myślę. Na tych szlakach się nie znam, więc polegam na Was :)

Napisano

Jestem jak najbardziej za, od jutra mam urlop do końca czerwca, to da się coś poskładać myślę. Na tych szlakach się nie znam, więc polegam na Was :)

ja jade w piatek,a mrkura w niedziele sa wolne miejsca -szczegóły w temacie [Katowice] i [Tychy] Zapraszamy :thumbsup:

Napisano

ja jade w piatek,a mrkura w niedziele sa wolne miejsca -szczegóły w temacie [Katowice] i [Tychy] Zapraszamy :thumbsup:

Właściwie zapomniałem dodać, że w ten weekend, czy też wcześniej nie dam rady, ale od następnego tygodnia, jak najbardziej :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Hej, nie było mnie tu dość dawno. Mam pytanko czy jeszcze ktoś będzie chętny na Górę św. Anny się wybrać?? Teraz pogoda się rozkręca a i ja mam też czas (głównie soboty). Więc jak coś to dajcie znać :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...