bajtourka Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Witam, planuję 29go maja w niedzielę wycieczkę na Jasną Górę. Start Gliwice Rynek około 9tej. Widzę to tak, że trasa przebiegałaby w większości lasami, drogami szutrowymi oraz przez pobliskie wioseczki, gdzie można coś po drodze zobaczyć, troszku historii poznać, jakieś fotki cyknąć Na Górze Św Anny odpoczynek i następnie powrót inną trasą Traska na dniach zostanie wrzucona
mroczny Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Halo Halo , pobudka !!! Góra Świętej Anny i Jasna Góra to dwa inne miejsca . Góra Świętej Anny jest w woj. Opolskim a ta druga, Jasna Góra w Częstochowie. Pozdrawiam.
bajtourka Napisano 5 Maja 2011 Autor Napisano 5 Maja 2011 no pomyliła się Oczywiście cel to tak jak w temacie : Góra Św Anny
detonator Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Chętnie się piszę na taka wycieczkę Mniej-więcej jak przebiega trasa ?? Mieszkam koło Lublińca, więc muszę jakoś do Was dołączyć, bo do Gliwic trochę mi nie po drodze.
bajtourka Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Termin 28my sb też będzie git, tylko piszcie ten kto chętny od razu jaki dzień. Dodam jeszcze dokładniejszą rozpiskę traski:) Proszę-> I tak start z rynku i fajnie byłoby dostać się do Toszka ( i tutaj jakie są Wasze propozycje? ). Następnie z Toszka to: wiejskimi drogami do Kotulina i stąd niebieskim szlakiem rowerowym do Zimnej Wódki. Kolejna jest Olszowa skąd polnymi drogami dojeżdża się pod Górę Św. Anny (407 m n.p.m.). Powrót: Zjazd w kierunku Leśnicy (tu jest Muzeum Powstań otwarte od 9-15, wstęp nie cała 1/2 piwa puszkowego, 2zł ). Następnie to Zalesie Śląskie i Sławięcice (ale można też przez Ujazd). Nie daleko znajduje się teren obozu koncentracyjnego. Potem to już Niezdrowice, Rudziniec i można na Pławniowice, i potem przez Dzierżno, a można też krócej... Wszystko zależy jakie będą pomysły no i warunki atmosferyczne itd Linki do tras na GŚwA z Tarnowskich Gór Trasa 5 http://www.trasyrowerowe.pl/trasa005.html Trasa 5A http://www.trasyrowerowe.pl/trasa005a.html No i fajna mapka http://kztt.webpark.pl/tablice.php?n=TablUjazd2&r=jpg PozdROOWERKI No i mile widziane wasze modyfikacje jeśli znacie te tereny:)
krzypchu1993 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Ja się pisze na ten wyjazd . A można by było zrobić jakiś trening przed tym wyjazdem np: wycieczka na pławniowice ??
krzypchu1993 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Można jechać tydzień przed to by było 21 maja. A co do tej wycieczki na G.Świętej Anny to mi pasują obydwa terminy czyli w sobote i niedziele.:
sssbus Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 W Sobotę na 100% się z Wami zabiorę byle bym ok 20 wrócił do domu bo finał ligi mistrzów jest i muszę oglądać :: Diabełki grają W jakich godzinach proponujesz wyjazd ? Musiałbym wiedzieć o której musiałbym wstać na pociąg (ponieważ mieszkam jakieś 60 km od Gliwic = 1.05 h pociągiem). A trasa nie powiem bardzo interesująca się wydaje a okazja by tam kiedyś pojechać u mnie jest mała
Mody Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 21 maja dałbym radę, jeśli byśmy wrócili wcześnie, a to raczej odpada, bardziej mi odpowiada 28 maja:) 29 niestety nie dam rady. Jakby wyszło na tego 28, to ja się piszę
sowa23 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 no ciekawa opcja taki wyjazd,tylko ten dystans mnie może zabić jeśli średnia nie przekroczy 20km/h to może się skusze
Mody Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Nie wiem jakie zdanie na ten temat ma reszta,ale średnia nie przekraczająca 20km/h, to spacerek, taki, któremu każdy da rade, a wydaje mi się, że nawet i szybciej można bez zmęczenia
krzypchu1993 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Średnia 20 lub trochę więcej wystarczy. I tak trzeba liczyć kilka godzin bo jeszcze zwiedzanie i odpoczynki więc każdy da rade:) Ale to jeszcze bajtourka musi ustalić ponieważ ona tą wycieczkę organizuje:)
sowa23 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 to jak będe miał wtedy czas to moze pojade. a ile osób by jechalo? jak na razie
Mody Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Jeśli pojedziemy tego 28, to ode mnie jadą dwie, może trzy osoby
sssbus Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Ja 28 też się piszę byle bym zdążył na meczyk około 21
detonator Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Mody, skąd ruszysz w trasę ?? Bo też mieszkam niedaleko TG, więc dołączyłbym do Ciebie i spotkamy się z resztą np w Toszku.
87dawid87 Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 witam wszystkich Jak widać jestem z Rudy Śląskiej...na forum trafiłem niby to przypadkiem hehe.. mam 24l. chwilowo przerwa od polibudy..pracuję.... nie wiem czy takie wycieczki na początek będa na moje siły:-)...jeździc lubiłem zawsze, ale tak od tego roku na poważnie... widze ze jest tu dużo osób z moich okolic..pozdrawiam. i byc może do zobaczenia... czas teraz na poczytanie forum
@lek Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Tydzień temu przez Górę Św. Anny przebiegał maraton, a konkretnie BM Zdzieszowice. W sumie płasko, ale w kilku miejscach było trochę podjeżdżania
bajtourka Napisano 13 Maja 2011 Autor Napisano 13 Maja 2011 Dobra to zadecydowaliście 28go jadymy:D a 29go będę w pracy więc ładnie się to wszystko potoczyło Hm może 9? Może też być 10ta, najlepiej ludziki spoza Gliwic się wypowiedźcie... ale wiadomo im później wyruszmy tym później wrócimy, a tu niektórzy na mecz się śpieszą A co do średniej, myślę, że w sporej grupce (a jeszcze jest parę osób chętnych z innych forów ) zawsze jest tak, że tworzą się podgrupki, które jadą swoim tempem;)Najwżaniejsza jest droga i miłe wykorzystanie ostatniego majowego weekendu:D A teraz się tak zastanawiam ile max osób może liczyć taki niezorganizowany peletonik jadący drogą... To co sobota 21 trening?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.