Skocz do zawartości

[YH 400E] Amortyzator tył - Będzie trzymał?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Problem jest taki, że w połamał mi się tylny amortyzator. Jest to taki co idzie równolegle z górną "belką" ramy (od razu pod nią ). Nie mam wiele do wydania i jedyne co udało mi się znaleźć w zadowalającym mnie przedziale cenowym to ten: http://allegro.pl/amortyzator-yh-400e-750-lbs-in-jakosc-w-cenie-i1588375444.html

Mam tylko pytanie czy będzie on wogóle trzymał jakoś tą rame (a raczej jej tył :P)? Nie wymagam od niego żadnej amortyzacji, bo wiadomo, że za takie pieniądze to by było pewnie za wiele. Tylko czy się nie rozpadnie przy pierwszy zjeździe z krawężnika czy najechaniu na korzeń? Może są jakieś inne w przybliżonej kwocie?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

Sądzę że mamy tutaj do czynienia z makrokeszem na ramie w kształcie litery Y tak?, jeżeli tak to taka wymiana będzie ok bo on standardowo i tak nie działa, jeżeli jednak masz jakiś porządny damper ten z linka powinien ci zastąpić na jakiś czas ten stary ale z ramy zrobi się sztywniak a nie full.

Napisano

już nie przesadzaj mój pierwszy w życiu "full" nazywał się magik travel i amortyzował wcale nie wiele gorzej niż aktualny anthem po za odchyłami typu kopanie bujanie i inne nie za przyjemne full-owe wady bo nie ma co porównywać jedno zawiasa z 1998 za 699zł kupionego w Makro do virtuala jakim jest anthem który kosztuje więcej a nawet sam tłumik kosztuje więcej niż tamten cały rower

Napisano

Ja ci powiem tak: jeśli będzie pasował do ramy to zakładaj ale na własną odpowiedzialność. Myślę, że nikt nie udzieli ci tu odpowiedzi, bo nikt z nas raczej na tym nie jeździł co nie oznacza, że tobie nie będzie ten damper odpowiadał. Jeśli będziesz na tym rowerze rozsądnie jeździć to krzywda ci się nie stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...