konturek1 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam Planuje w najbliższym czasie kupić sobie pierwsze byty SPD. Mam pewien dylemat bo nie wiem czy jest jakaś techniczna różnica między sh-m076, a sh-123 i czy jest sens dokładać 60zł za nic (budżet mam dość skromny). Myślałem również nas shimano sh-m086 ale niestety jest je bardzo trudno znaleźć rozmiar 47 w rozsadnych pienizach (ok. 200zł) Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 M 123 mają wymienne kolce i są bardziej sztywne od 076. Osobiście posiadam m 123 i spokojnie moge polecic, z drugiej strony w 076 bedzie sie chyba wygodniej chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 kolejny + dla 123 to trwałość miałem 086 wytrzymały rok po czym siatka zniszczyła się bardzo mocno jutro dam fotki a 076 są bliźniakiem 086 różnica klamra zamiast rzepa która też nie jest dobrej jakości bo po kilku błotnych wyjazdach i dopinaniu nie doczyszczonej starła się tak że nie można było docisnąć tak jak na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 obiecane fotki pierwsza prawy but jak widać druga lewy początki tego co stało się z prawym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Jeżeli to 6 dyszek nie powali to zdecydowanie 123. Potwierdzam za NETTA 1987 trwałość (a raczej jej brak) dla 076. Co do chodzenia to bez różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 ja zmieniłem całkiem firmę ale i budżet na to pozwalał ale kupel ma 123 i chwali i widać że lepiej wykonane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 mam jeszcze pytanie czy do tych butów będą pasować pedała shimano PD-M520? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 5 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Będą pasować, tylko kup pedały z blokami w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja też potwierdzam opinie o M123. Bardzo solidnie wykonane i wygodne. Ale mają jedną wadę, przez co je wymieniłem. Są stosunkowo ciężkie: para 44 ważyła prawie 1kg. I ja cały czas czułem ten kg na nogach. Teraz mam Spece Sport - dużo lżejsze, choć już nie tak wygodne w chodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Decyzja została podjęta kupuję buty m123 i pedała m520 na Bikestcji. Dziękuje wszystkim za porady i opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.