matiz21 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam forumowiczów Mam nadzieje ze tutaj ktoś mi pomoże. Otóz mam problem z przednia przerzutką Deore m531. Moja poprzednia była ta MC18 bodajże z 1998 roku wiec doczekala sie wymiany Ale z nową męczyłem się cały dzień i nici z regulacji. Pierwsza sprawa, że wszędzie piszą aby ustawic na ramię obejmę tak zeby zew sciana prowadnika była 2-3mm nad najwiekszym blatem ale u mnie to nie mozliwe bo jak tak ustawie to nie moge wrzucić z 2 na 3 gdyż wew sciana prowadnika haczy o 2 zębatke ;/ Drugi problem to taki ze jak juz ustawie wyzej tak 1,5cm na oko to wtedy ociera albo o zew albo wew strone prowadnika na 3 zebatce przy najmniejszej (8) koronce kasety bo na 1 i 2 jest w miare ok. Poradzcie coś bo juz nie mam siły do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Miałem podobnie z ustawieniem, musiałem ją odnieść do góry żeby nie haczyła o 2 zębatkę, ustaw przerzutkę tak żeby nie haczyła o zębatki i prowadzenie łańcucha było równolegle do zębatek korby, jeśli wózek przy takim ustawieniu nie obsługuje pierwszej i ostatniej koronki na kasecie to musisz się zdecydować które bardziej ci będą potrzebne i zrezygnować z innych, poza tym nie ustawia się przełożeń żeby korzystać z blatu i największej koronki na kasecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek12341234 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 takze posiadam deore i problem z regulacja tradycyjna metoda tej przezytki jest niemozliwy poniewaz jejj długosc jest dziwna( ma formę łuku a nie wycinka koła i nie pasuje do zadnej korby poprostu nie da sie jej ustwaic na te dwa mm na duzym blatem) wiecmusisz ustawic tak zeby wystawała nad blat i poza niego. łancuch nie moze obcierac o prowadnica gdy bedzie w układzie najmniejsza z tyłu blat z przodu wtedy mozesz skrecic wszystko i powinna byc wyregulowana. nie bedzie chcdziła jakos idealnie no ale jak to sie mowi ten typ tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.