Skocz do zawartości

[przerzutka] Cięzki problem z regulacja nowej Deore

matiz21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów

Mam nadzieje ze tutaj ktoś mi pomoże. Otóz mam problem z przednia przerzutką Deore m531. Moja poprzednia była ta MC18 bodajże z 1998 roku wiec doczekala sie wymiany ;) Ale z nową męczyłem się cały dzień i nici z regulacji. Pierwsza sprawa, że wszędzie piszą aby ustawic na ramię obejmę tak zeby zew sciana prowadnika była 2-3mm nad najwiekszym blatem ale u mnie to nie mozliwe bo jak tak ustawie to nie moge wrzucić z 2 na 3 gdyż wew sciana prowadnika haczy o 2 zębatke ;/ Drugi problem to taki ze jak juz ustawie wyzej tak 1,5cm na oko to wtedy ociera albo o zew albo wew strone prowadnika na 3 zebatce przy najmniejszej (8) koronce kasety bo na 1 i 2 jest w miare ok. Poradzcie coś bo juz nie mam siły do tego :(

Miałem podobnie z ustawieniem, musiałem ją odnieść do góry żeby nie haczyła o 2 zębatkę, ustaw przerzutkę tak żeby nie haczyła o zębatki i prowadzenie łańcucha było równolegle do zębatek korby, jeśli wózek przy takim ustawieniu nie obsługuje pierwszej i ostatniej koronki na kasecie to musisz się zdecydować które bardziej ci będą potrzebne i zrezygnować z innych, poza tym nie ustawia się przełożeń żeby korzystać z blatu i największej koronki na kasecie.

takze posiadam deore i problem z regulacja tradycyjna metoda tej przezytki jest niemozliwy poniewaz jejj długosc jest dziwna( ma formę łuku a nie wycinka koła i nie pasuje do zadnej korby poprostu nie da sie jej ustwaic na te dwa mm na duzym blatem) wiecmusisz ustawic tak zeby wystawała nad blat i poza niego. łancuch nie moze obcierac o prowadnica gdy bedzie w układzie najmniejsza z tyłu blat z przodu wtedy mozesz skrecic wszystko i powinna byc wyregulowana. nie bedzie chcdziła jakos idealnie no ale jak to sie mowi ten typ tak ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...