sachara13 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Cześć, niestety,ludzie z rowerów wyrastają więc i mój z czasem zrobił się o dużo za mały,co utrudnia znacznie jazdę i mocno przeszkadza. Szukam roweru,który nada się na nasze polskie(podziurawione) drogi,oraz do jazdy w terenie. Dokładniej-60% jazda asfaltem,40% teren(m.in kamienie,żwir). Tak dla wyjaśnienia wujek google zaoferował już swoją pomoc i wiem czego mniej więcej oczekuję. Chyba najlepiej sprawdziłby się góral-no ale nie mam pewności. Więc pytam. Mam tu takie przykładowe 2 aukcje: treking mtb Chodzi mi o to,czy szukać roweru trekingowego z amortyzowanym widelcem+hamulce tarczowe,czy sobie odpuścić i poszukać lepszego MTB. I znów kolejna wątpliwość,bo nie wiem czy MTB brać z amortyzowanym widelcem i ramą,czy z samym "przednim amortyzatorem". Wiem,że tzw. full wpływa na ciężar roweru,ale za to świetnie nadaje się do takich górskich terenów. Teraz jeśli chodzi o rower trekingowy-dane mi było przjechać się szosówką i to była niesamowita frajda. Po prostu zmęczenie nie dawało się we znaki. Ale wiem,że u mnie szosówka niestety-nie wypali. Wzrostu i wagi nie podaję ze względu na to,że na razie się za rowerem rozglądam,wiem jak dostosować rower do wzrostu. Proszę o pomoc.
Gregoriew23 Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Właściwie rower który podajesz jako trekking to w rzeczywistości cross. Rowery te są krzyżówką górala z szosą. Opisz dokładnie teren w jakim będziesz jeździł to wtedy będę mógł pomóc. P.S. Ten Hercules to naprawdę dobry wybór w tej klasie cenowej
brt0555 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Mozesz tez dolozyc i miec cos takiego: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2010.html
Eklerek Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Jesli mtb to kross level a2, jesli trekking to kross evado 1.2 2010 albo hercules jump. Trekking do jazdy w terenie sie raczej nie nadaje...
brt0555 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Zalezy o jakim terenie mowimy, bo drogi utwardzone, jakas boczna sciezka to jak najbardziej.
sachara13 Napisano 14 Maja 2011 Autor Napisano 14 Maja 2011 Trochę poczytałam i stwierdzam,że na mój typ drogi (0,5 km żwirowana) treking się nie nadaje. Znalazłam coś takiego z MTB: kross hexagon v3, kross hexagon v4, kross level a2, schwinn mesa gs. Obliczyłam,że dla mnie odpowiednia jest rama "18",ale wydaje mi się,że przy moim wzroście (166cm) "17" będzie odpowiednia. Mam możliwość kupna krossa v4 za 650zł z gratisami, lub krossa level a2 za 800zł.
Pompa17 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Krossa level a2 za 800 zł? Ciekawi mnie na jakim osprzęcie i gdzie go będziesz kupować? (jeżeli przez neta to poprosze o link)
sachara13 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Tak. Nowy kross level a2,ale już za 750 zł. Jak dobiję targu to dam link .
sachara13 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Tak,nówka. Osprzęt taki, jaki oferuje firma KROSS.
molek Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 to uważaj bo możesz się naciąć na różnego rodzaju tandety w stylu "kross level replica" albo wersje ze zubożonym sprzętem, na wszelki wypadek sprawdź czy komponenty się zgadzają z tymi u konkurencji za 1000
sachara13 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 No faktycznie dziwi mnie trochę,że tak tanio. Na wszelki wypadek wypytam dokładnie o osprzęt.
Pompa17 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Zapytaj się też na wszelki wypadek czy to nie damka
Pompa17 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 A no sorry nie szczaiłem Ale damki wielkiej różnicy nie mają tylko to że często mniejszy skok widelca i troszke "gorszy" osprzęt.
sachara13 Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Jednak z tego levela zrezygnuję,bo gość preferuje jedynie odbiór osobisty. Zastanawiam się nad szosówką.
brt0555 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Jak masz watpilwosci czy brac mtb, czy szosowke to moze zastanow sie nad crossem? Fajne polaczenie, na szosie swietnie sobie radzi,a i na polna drozke wjedziesz- nie mowie o ciezkim terenie, bo nie dosc ze szkoda crossa, to latwo tam o straty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.