Skocz do zawartości

[MBike XDrive ] Co sądzisz o tym rowerze? Opłaciło się go kupić?

Misza3502

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

za taką kasę byś krossa levela a2 wyszarpał a ty kupiłeś takie coś??

ewentualnie jak musiałeś już mieć "fulla" to mogłeś kupić taniej krossa sfx 500 przynajmniej ma jakiś tam osprzęt

Napisano

Za te pieniądze kupiłbyś coś "lepszego", ale za to nie wyglądało by tak czadersko jak ten co teraz masz. Wybór należy do Ciebie, "lepsze technicznie" czy "lepsze wizualnie". W sumie to wyboru nie masz, bo już kupiłeś. ;] Nie zdziw się jak Ci przerzutki nie będą przerzucały, klocki tarły o tarcze, hample nie będą hamowały itp.

Napisano

Oj aj oj... 1100 za opony i korbę... BOLI! Nie trafiony zakup... Ja też mam 16 lat i kupiłem rower ht i staram się go modernizować z GŁOWĄ...

Napisano

Zgadzam się z przed mówcami. Jak za 1100zł to był nie opłacalny zakup. Już po samej ramie widać że to nie warte dużo kasy (stary typ zawieszenia tylnego - damper).

Napisano

Zamiast dać dobry napęd manetki/przerzutki dali pseudo hamulce tarczowe i pseudo full zawieszenie.

Niestety z jakiegoś nieznanego mi powodu młodym ludzikom taka tandeta się podoba i często te wynalazki idą jako prezent na komunie. Szczerze wolałbym poczciwego Jubilata.

Napisano

przede wszystkim zastanawiam się skąd to pytanie skoro już kupiłeś i jeździsz ........???

za ta kasę można kupić na pewno lepszy rower....

dla mnie przede wszystkim ten rower jest masakrycznie ciężki.....

mam nadzieje że nie zrazisz się po tylu mało pochlebnych wypowiedziach.......

mała rada

jeżeli chcesz znać nasze zdanie i liczysz się z nim to zapytaj przed zakupem .

Napisano

Mam nadzieję, że to nie jakaś tania prowokacja ponieważ zamierzam odpowiedzieć poważnie. Swego czasu widziałem rowerki w katalogu Tesco za 199pln, sztywna rama i takiż widelec. Myślę, że 99% rowerzystów jeżdżacych na normalnym rowerze(w tym i ja) wolałoby przesiąść się na takie Tesco zamiast ujeżdżac fulla gdyby oczywiście musieli. Tu masz rzeczywiście minimalnie lepszą korbę, co z tego skoro nawet gdyby przkazywała 99,999% mocy to i tak zawieszenie jest tak skandaliczne, że z otwartymi ramionami przyjmie i zmarnotrawi każdą siłę jakąs włożysz w napędzanie roweru.

Z resztą, wyposażenie takiego Tesco w lepszą korbę i opony + zakup to koszt 300-350pln i otrzymujemy pojazd nadal bardzo słaby ale lepszy od Fulla z linku pod absolutnie każdym względem.Wiem co mówię gdyż przejechałem na tej ramie "full" z 400km. Te rowerki są również bardzo niebezpieczne. Licz się z bardzo znacznym prawdopodobieństwem pęknięcia kierownicy, korb, ukręcenia i wypadnięcia osi pedału, pęknięciem korony "amortyzatpora" i wieloma innymi. Nie są to takie "opowieści z krypty", a często powtarzające się fakty.

• Mod Team
Napisano

Wszystko ładnie i pięknie, tylko jaki sens ma ten wątek?

Już po ptokach, chłopak kupił rower rok temu i czasu nie cofnie.

Nie ma co rozpamiętywać i myśleć, co by było gdyby..

Napisano

Dokładnie... Nie rozumiem po co zakładać wątek dotyczący zakupu roweru już zakupionego z pytaniem "czy dobrze zrobiłem/am?"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...