Misza3502 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Siema, mam 16 lat i rok temu kupiłem sobie rowerek MBike XDrive 26 i dałem za niego 1100 zł ;D Opłacało się za niego tyle dac? Tu jest link jak wygląda:D : http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://rowery-lomianki.pl/grafika/mbike_xdrive_26_1.jpg&imgrefurl=http://allegro.pl/mbike-x-drive-26-wysylka-gratis-gratisy-i1523160597.html&usg=__1gfvdWIXB-Onfuftiv6qbsZBzNg=&h=466&w=738&sz=78&hl=pl&start=13&sig2=iFng5G4CSpo92oEUnGf1-A&zoom=1&tbnid=qptq0mD6Q8fidM:&tbnh=89&tbnw=141&ei=853BTfLbNdDZsgamkqnDBQ&prev=/search%3Fq%3Dmbike%2Bxdrive%2B26%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D834%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1 To ten tylko ja mam wersję czarno- złotą Co o nim sądzicie?
Fenthin Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 A dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto. Z całego roweru tylko opony i korba się do czegoś nadają.
zeflo Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Tak jak wyżej. Ewentualnie jeszcze obręcze by mogły być.
johny123 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 za taką kasę byś krossa levela a2 wyszarpał a ty kupiłeś takie coś?? ewentualnie jak musiałeś już mieć "fulla" to mogłeś kupić taniej krossa sfx 500 przynajmniej ma jakiś tam osprzęt
stefan2810 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Za te pieniądze kupiłbyś coś "lepszego", ale za to nie wyglądało by tak czadersko jak ten co teraz masz. Wybór należy do Ciebie, "lepsze technicznie" czy "lepsze wizualnie". W sumie to wyboru nie masz, bo już kupiłeś. ;] Nie zdziw się jak Ci przerzutki nie będą przerzucały, klocki tarły o tarcze, hample nie będą hamowały itp.
JaniszMTB Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Oj aj oj... 1100 za opony i korbę... BOLI! Nie trafiony zakup... Ja też mam 16 lat i kupiłem rower ht i staram się go modernizować z GŁOWĄ...
przemolinko Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Zgadzam się z przed mówcami. Jak za 1100zł to był nie opłacalny zakup. Już po samej ramie widać że to nie warte dużo kasy (stary typ zawieszenia tylnego - damper).
daro77 Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Zamiast dać dobry napęd manetki/przerzutki dali pseudo hamulce tarczowe i pseudo full zawieszenie. Niestety z jakiegoś nieznanego mi powodu młodym ludzikom taka tandeta się podoba i często te wynalazki idą jako prezent na komunie. Szczerze wolałbym poczciwego Jubilata.
lukaszs Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 przede wszystkim zastanawiam się skąd to pytanie skoro już kupiłeś i jeździsz ........??? za ta kasę można kupić na pewno lepszy rower.... dla mnie przede wszystkim ten rower jest masakrycznie ciężki..... mam nadzieje że nie zrazisz się po tylu mało pochlebnych wypowiedziach....... mała rada jeżeli chcesz znać nasze zdanie i liczysz się z nim to zapytaj przed zakupem .
iksC Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Mam nadzieję, że to nie jakaś tania prowokacja ponieważ zamierzam odpowiedzieć poważnie. Swego czasu widziałem rowerki w katalogu Tesco za 199pln, sztywna rama i takiż widelec. Myślę, że 99% rowerzystów jeżdżacych na normalnym rowerze(w tym i ja) wolałoby przesiąść się na takie Tesco zamiast ujeżdżac fulla gdyby oczywiście musieli. Tu masz rzeczywiście minimalnie lepszą korbę, co z tego skoro nawet gdyby przkazywała 99,999% mocy to i tak zawieszenie jest tak skandaliczne, że z otwartymi ramionami przyjmie i zmarnotrawi każdą siłę jakąs włożysz w napędzanie roweru. Z resztą, wyposażenie takiego Tesco w lepszą korbę i opony + zakup to koszt 300-350pln i otrzymujemy pojazd nadal bardzo słaby ale lepszy od Fulla z linku pod absolutnie każdym względem.Wiem co mówię gdyż przejechałem na tej ramie "full" z 400km. Te rowerki są również bardzo niebezpieczne. Licz się z bardzo znacznym prawdopodobieństwem pęknięcia kierownicy, korb, ukręcenia i wypadnięcia osi pedału, pęknięciem korony "amortyzatpora" i wieloma innymi. Nie są to takie "opowieści z krypty", a często powtarzające się fakty.
jakistam Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Jak dla mnie, to ma beznadziejny osprzęt i jest paskudny... kasa wyrzucona w błoto. Zgadzam się z powyższymi odpowiedziami.
iksC Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 W tym samym dziale jest dla Ciebie wątek do poczytania: http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostrzezenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/
Mod Team Franio Napisano 5 Maja 2011 Mod Team Napisano 5 Maja 2011 Wszystko ładnie i pięknie, tylko jaki sens ma ten wątek? Już po ptokach, chłopak kupił rower rok temu i czasu nie cofnie. Nie ma co rozpamiętywać i myśleć, co by było gdyby..
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Dokładnie... Nie rozumiem po co zakładać wątek dotyczący zakupu roweru już zakupionego z pytaniem "czy dobrze zrobiłem/am?"...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.