Skocz do zawartości

[tylna przerzutka] Shimano Acer

Misza3502

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, jestem nowy na tym forum, i mam problem z moim rowerem :/

2 dni temu rozerwał mi się łańcuch I dzisiaj go skułem, nie używałem do tego spinki, ale mam nadzieję że nie rozpadnie się znowu, ale no o tym chciałem rozmawiać...

Po złożeniu łańcucha na nowo zrobiłem sobie jazdę próbną, i okazało się że moja tylnia przerzutka coś "szaleje" tak jak by przeskakiwała, lecz nie zmienia przy tym biegu, po po prostu jadę, jadę... i taki TRACH, trochę skacze i jedzie dalej, cały czas to samo, na każdym biegu tak mi robi.

Jak to naprawić?

Wystarczy regulacja tylniej przerzutki? Jak to zrobić?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi ;]

to ogniwo ktore skułes zapewne metada ''chałupnicza'' czyli skuwaczem rozegnij troche bo jest zbyt sztywne(zbyt mało sie rsz w porównaniu do reszty ogniw) mozesz uzyc płaskiego srubokreta to na pewno ci pomoze :) PS: skacze bo nie jest w stanie sie odłaczyc od kasety iprzejsc podtakim katem jak powinno bo za mocno troche skułeś. a i o ile go skrociłes przez to zerwanie (liczbe ogniw podaj)

Nie skracałem go wogóle, ze starego łańcucha wybiłem jedno ogniwo i skułem go z resztą łańcucha, więc nie był on skracany...

Tak dokładniej to wymieniłem tylko pół ogniwa, bo pół miałem z tego łańcucha, a że był nowy to jedną połowę założyłem z niego, żeby ogniwo nie wyróżniało się od innych ;]

hmn spróbuj rozruszac to skute ogniwo być moze tam tkwi problem twoich niedomagan... a jak nie to, to zobacz w jakim stanie sa kołeczka te małe w przezytce ( gorne ma typowy luz ale czy nie lata zbyt bardzo na boki i czy łańcuch gdzies nie ociera) a jak i to nie bedzie problemem to zrzuc na mała tarcze zprzodu i mała z tyłu (zeby łancuch był pod ukosem) i zobacz czy sobie dynda czy jest w miare napięty bo byc moze przy jego zakładaniu nie skrociłes go i poprostu ma o ogniwo za duzo i jest poprostu lużny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...