Misza3502 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Siema, jestem nowy na tym forum, i mam problem z moim rowerem :/ 2 dni temu rozerwał mi się łańcuch I dzisiaj go skułem, nie używałem do tego spinki, ale mam nadzieję że nie rozpadnie się znowu, ale no o tym chciałem rozmawiać... Po złożeniu łańcucha na nowo zrobiłem sobie jazdę próbną, i okazało się że moja tylnia przerzutka coś "szaleje" tak jak by przeskakiwała, lecz nie zmienia przy tym biegu, po po prostu jadę, jadę... i taki TRACH, trochę skacze i jedzie dalej, cały czas to samo, na każdym biegu tak mi robi. Jak to naprawić? Wystarczy regulacja tylniej przerzutki? Jak to zrobić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek12341234 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 to ogniwo ktore skułes zapewne metada ''chałupnicza'' czyli skuwaczem rozegnij troche bo jest zbyt sztywne(zbyt mało sie rsz w porównaniu do reszty ogniw) mozesz uzyc płaskiego srubokreta to na pewno ci pomoze PS: skacze bo nie jest w stanie sie odłaczyc od kasety iprzejsc podtakim katem jak powinno bo za mocno troche skułeś. a i o ile go skrociłes przez to zerwanie (liczbe ogniw podaj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 4 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Wystarczy regulacja tylniej przerzutki? Jak to zrobić? Lekturka: Regulacja Przerzutki Tylnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza3502 Napisano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Nie skracałem go wogóle, ze starego łańcucha wybiłem jedno ogniwo i skułem go z resztą łańcucha, więc nie był on skracany... Tak dokładniej to wymieniłem tylko pół ogniwa, bo pół miałem z tego łańcucha, a że był nowy to jedną połowę założyłem z niego, żeby ogniwo nie wyróżniało się od innych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek12341234 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 hmn spróbuj rozruszac to skute ogniwo być moze tam tkwi problem twoich niedomagan... a jak nie to, to zobacz w jakim stanie sa kołeczka te małe w przezytce ( gorne ma typowy luz ale czy nie lata zbyt bardzo na boki i czy łańcuch gdzies nie ociera) a jak i to nie bedzie problemem to zrzuc na mała tarcze zprzodu i mała z tyłu (zeby łancuch był pod ukosem) i zobacz czy sobie dynda czy jest w miare napięty bo byc moze przy jego zakładaniu nie skrociłes go i poprostu ma o ogniwo za duzo i jest poprostu lużny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Misza3502 regulamin forum do powtorki przerzutka jest tylna a nie "tylnia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.