musimisie Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Witam, od jakiegoś roku jeżdże na korbie BLB, tydzień temu odpadło mi lewe ramie, było to poprzedzone jakimś dziwnym luzem z 2 dni wcześniej, które niestety zignorowałem, okazało się że śruba zagineła a otwór na suport jest lekko zdefasonowany, ramie po tym incdydencie zostało nałożone śruba dokręcona, i dzisiaj (po tygodniu) zauważyłem, że znowu zaczyna się odkręcać. czy tzn że nic sie z tym już nie da zrobić, a może jest szansa na gwarancyjne odzyskanie tego ramienia? Czekam na jakieś sugestie pozdrawiam
Varg Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Ja bym to nazwał uszkodzeniem z winy użytkownika, nie pilnujesz luzów . Czesto w nowych suportach śrubach i korbach występuje ten problem, sprawe czesto załatwia niebieski loctite.
Papista Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Wiele nowych korb, zwłaszcza lewych odkręca się do pierwszej setki. Proponuję podkładkę pod śrubę, taką ząbkowaną, sprężynującą i loktit.
undervolcano Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 musisz zobaczyć czy nic sie nei stało z ramieniem jak jeździłeś z luzem bo wyrabia się wtedy i poza metaloplastyką wiele nie pozostało wyjść wtedy.
musimisie Napisano 5 Maja 2011 Autor Napisano 5 Maja 2011 dzięki za pomoc. przejrzałem jeszcze raz to ramie, nie wygląda to tak źle, porządnie je umocowałem z powrotem i dokręciłem śrube jeżeli problem sie powtorzy skorzystam z waszych porad
undervolcano Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 mozesz tam napchać żyletek jakby co połamanych.
angelo105l Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Nabij tą korbę porządnie, ciężkim młotkiem przez kawałek twardego drewna a potem mocno dokręć i zapomnij o problemie.
Varg Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 zniszcz łożyska suportowe i zapuść wąsy..... ręce mi opadają jak takie rzeczy czytam.
Mod Team safian Napisano 6 Maja 2011 Mod Team Napisano 6 Maja 2011 Klej do gwintów + mocne przykręcenie?
Varg Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Kiedyś miałem problem z korbą race face na isis, klej plus dokrecenie kluczem pneumatycznym , dzień jazdy i znów luz na śrubie... podkladki i klej i wozic ze sobą klucz , przez pierwsze kilometry nowy zestaw lubi się luzować.
Hris Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Mi dwa razy odpadła korba ja krower był nowy ale teraz po puł roku znowu odpadała , jak ją dokreciłem to za kilkadziesiąt metruw znowu to samo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.