Skocz do zawartości

[Korba BLB] odkręcająca się śruba

musimisie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od jakiegoś roku jeżdże na korbie BLB, tydzień temu odpadło mi lewe ramie, było to poprzedzone jakimś dziwnym luzem z 2 dni wcześniej, które niestety zignorowałem, okazało się że śruba zagineła a otwór na suport jest lekko zdefasonowany, ramie po tym incdydencie zostało nałożone śruba dokręcona, i dzisiaj (po tygodniu) zauważyłem, że znowu zaczyna się odkręcać. czy tzn że nic sie z tym już nie da zrobić, a może jest szansa na gwarancyjne odzyskanie tego ramienia?

Czekam na jakieś sugestie

pozdrawiam

Napisano

Ja bym to nazwał uszkodzeniem z winy użytkownika, nie pilnujesz luzów .

Czesto w nowych suportach śrubach i korbach występuje ten problem, sprawe czesto załatwia niebieski loctite.

Napisano

Wiele nowych korb, zwłaszcza lewych odkręca się do pierwszej setki. Proponuję podkładkę pod śrubę, taką ząbkowaną, sprężynującą i loktit.

Napisano

dzięki za pomoc. przejrzałem jeszcze raz to ramie, nie wygląda to tak źle, porządnie je umocowałem z powrotem i dokręciłem śrube jeżeli problem sie powtorzy skorzystam z waszych porad

Napisano

Kiedyś miałem problem z korbą race face na isis, klej plus dokrecenie kluczem pneumatycznym , dzień jazdy i znów luz na śrubie...

podkladki i klej i wozic ze sobą klucz , przez pierwsze kilometry nowy zestaw lubi się luzować.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Mi dwa razy odpadła korba ja krower był nowy ale teraz po puł roku znowu odpadała , jak ją dokreciłem to za kilkadziesiąt metruw znowu to samo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...