Skocz do zawartości

[rower na dłuższe wyprawy]

chavana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam:)

poszukuję rower, który nadawałby się na dłuższe wyprawy z sakwami. Cena do 2000zł oczywiście jeśli naprawdę bedzie warto mogę trochę dołożyc. Wolałabym, żeby nie miał w komplecie bagażnika ani innych bajerów gdyż te już posiadam i nie będe ich wymieniac. Przegladałam wszystkie możliwe fora, chodziłam po sklepach ale mimo wszystko ciężko jest mi się zdecydowac. Przede wszystkim jaką ramę najlepiej wybrac? I czy jest sens inwestowac w deore czy lepiej pozostac przy tych niższych poziomach?

co myslicie o tym:

ROWER MERIDA CROSSWAY TFS 100-D ?

Napisano

Trochę ubogie wyposażenie jak na taką kasę. Jeżeli na wadze Ci nie zależy(skoro i tak będziesz jeździł z sakwami) i chciałbyś crossa to może warto zobaczyć unibike vipera. http://www.unibike.pl/vipergts.html jest tańszy a wydaje sie dużo lepszy. Ale jednak polecał bym jakiegoś treka z tym że one mają zazwyczaj montowane bagażniki itp.

Napisano

"Rower na dłuższe wyprawy" powinien być "zrośnięty" z Tobą. Musisz się na nim dobrze czuć, pozycja musi być wygodna (dla Ciebie oczywiście), wyposażenie dobrane do Twoich potrzeb. Ciężko będzie komuś zaproponować Ci jakiś sprzęt.

Raczej to Ty powinieneś "przymierzyć się" do kilku bajków a następnie poprosić o opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...