kregiel Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam W najbliższym czasie stanę się posiadaczem dużych kółek ;] ale niestety jedyną opcją trzymania go w mieszkaniu w okresie letnim jest niestety balkon ;/ więc pomyślałem że ktoś z was może spotkał się z takim rozwiązaniem i mógłby się nim podzielić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 mam pokrowiec na rower XL zatora. Cały rower wchodzi ale musisz koła ściągnąć. Ja z reguły wkładam rower bez kół, a na koła szukam pokrowców ;( zator myśli o wersji 29 ale póki co tylko myśli) a mam 26 obie wersje i uważam, że są rewelacyjne. Ale przynajmniej nigdy nie mam problemu z noclegiem nawet w hotelach 4 czy 5 gwiazdkowych a o agroturystyce nie wspominając. Także dobre rozwiązanie taki pokrowiec. Pozdrawiam pyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tylko nie wiem czy wskazane by tak zdejmować i zakładać kółka codziennie Trochę nie poręczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 sorki nie doczytałem, na balkon to mają taki duży specjalny na cały rower pokrowiec. poszukaj na stronach. Pozdrawiam pyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Wedle wszelkich znaków na niebie Zator nie tylko myśli o takowych pokrowcach. W tej chwili kończymy dogadywać detale i jestem przekonany że niebawem je dla nas wydziergają. Spodziewajcie się testu kompletu i prezentacji na stronie timowej. Także prosimy o nieco cierpliwości. ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 sorki nie doczytałem, na balkon to mają taki duży specjalny na cały rower pokrowiec. poszukaj na stronach. Pozdrawiam pyra Czy możesz podać jakiś link ? Wedle wszelkich znaków na niebie Zator nie tylko myśli o takowych pokrowcach. W tej chwili kończymy dogadywać detale i jestem przekonany że niebawem je dla nas wydziergają. Spodziewajcie się testu kompletu i prezentacji na stronie timowej. Także prosimy o nieco cierpliwości. ))) Masz już może jakieś szczegółowe informacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 proszę http://www.zator.com.pl/sklep/pokrowce-rowerowe/pelerynka-na-rower.html pozdrawiam pyra ps a te 29 zanim do testu dostaniecie to ja z chęcią kupię nawet prototypy, mogę po testować z wami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Rozmiar uniwersalny więc duże kółka raczej nie wejdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 zadzwoń pogadaj to nie boli. Pozdrawiam pyra ps pokrowiec XL kupiłem na 26 rower a 29 pakuję, wiec już nie przesadzaj, może się zmieści albo zrobi ci większy zadzwoń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 już napisałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZATORpokrowce Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, pokrowce w wersji testowej zostały już wykonane. Czekamy tylko na opinie testerów... Pozdrawiam www.zator.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 A czy mógłbyś podać może jakiś link ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, pokrowce w wersji testowej zostały już wykonane. Czekamy tylko na opinie testerów... Pozdrawiam www.zator.com.pl Witam, pokrowce na koła dotarły cało i zdrowo. Z pierwszych obserwacji i przymiarek na sucho: 1. Materiał i szycie solidne - nie ma się chwilowo do czego przyczepić. 2. bez problemu wchodzi koło z Tańczącym Ralfem 2,2 oraz Rampage 2,35. Conti 2,4 też się dało upchać, ale na przyszłość przydałby się szerszy pasek materiału rozdzielający obie ściany boczne. 3. Wzmocnienie środka pokrowca (w miejscu osi piasty) jest przyzwoite ale na dłuższą metę obawiamy się o jego trwałość. Plastik byłby o wiele trwalszy a można go przecież też ładnie przyszyć lub wkleić. 4. Bardzo podoba się kieszeń na zaciski choć zastanawialiśmy nawet nad czymś większym, nawet zwykłą niezapinaną kieszenią na kawałek szmaty. 5. Suwak solidny, duży, mógłby mieć jeszcze przewiązany kawałek materiału dla lepszego chwytu. Panowie, ja bym na waszym miejscu pomyślał także o zrobieniu wersji na dwa koła, oddzielonej jakimś sztywniejszym materiałem, lub jakkolwiek ale żeby weszły dwa koła na raz. Znacznie szerszy test i opis na dniach na stronie Team29er. Zapraszam do obejrzenie pierwszych zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 no dobra czyli jest to pokrowiec 26 dostosowany do rozmiarów koła 29 ;D mi by to odpowiadało, bo 26 mam w wersji pojedynczej i podwójnej, pojedyncze koła się lepiej przechowuje, nosi itp. Pozdrawiam pyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 no dobra czyli jest to pokrowiec 26 dostosowany do rozmiarów koła 29 ;D mi by to odpowiadało, bo 26 mam w wersji pojedynczej i podwójnej, pojedyncze koła się lepiej przechowuje, nosi itp. Pozdrawiam pyra Wiesz co...moim zdaniem to on jest jak najbardziej 29 . Z 26 cali to ma wspólny jedynie kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi