cisek Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witajcie - potrzebuje Waszej pomocy. Wróciłem z majowej wycieczki rowerowej i mam problem po kilku bardzo długich zjazdach zdarłem tarcze do zera. Musiałem wyjąć klocki żeby wrócić bo sprężyna rozpychająca klocki została uszkodzona i zahaczała o tarczę. Po wyjęciu przypadkiem nacisnąłem na klamkę po czym tłoczki zostały w pozycji wyciśniętej i zablokowały się. Problem w tym, że podczas próby ustawienia ich w pozycji właściwej wylał się olej a tłoczki nadal nie są w pozycji wyjściowej. Co zrobić w tej sytuacji? Mieszkam w Krakowie- w jakim serwisie pomogą mi z tym problemem? Hamulca rozkręcić się nie da więc mam pytanie czy aby nie jest to usterka której nie da się naprawić? Na allegro znalazłem klocki ale w komplecie nie ma sprężyny - gdzie można taką dostać? Pomóżcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Zadzwoń sobie do Dominika , powinien pomóc : SERWIS - Profesjonalnie (serwis amortyzatorów i rowerów) Jak w temacie, wykonuje profesjonalny serwis amortyzatorów, rowerów i innych części w umiarkowanych cenach. Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr 604-824-381. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cisek Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Dziękuję za podpowiedź, umówiłem się z Dominikiem i jadę mu zawieść hamulec. Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 wystarczy odkręcić śrubkę od pojemniczka w klamce i wtedy rozpychać a przy okazji można pokusić się po tym zabiegu o odpowietrzenie które jest banalna a co do klocków to zarówno Accenty jak i clarks mają w zestawie sprężynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 wystarczy odkręcić śrubkę od pojemniczka w klamce i wtedy rozpychać a przy okazji można pokusić się po tym zabiegu o odpowietrzenie które jest banalna a co do klocków to zarówno Accenty jak i clarks mają w zestawie sprężynki nic to nie da gdy płyn już wyciekł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.