Sol Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ponieważ mój Uvex zaczął już wykazywać oznaki zużycia, a przy tym - mówiąc wprost - wali mu z gąbek, zacząłem rozmyślać o następcy. Nie zależy mi na powalającej ilości otworów czy piórkowej wadze. Przeciwnie, raczej na czymś co solidnie ochroni dynię, ergo będzie porządnie zachodziło na skronie i potylicę. Innymi słowy chodzi mi coś w kierunku AM, aczkolwiek bez ochrony szczęki. Nie śledziłem rynku jakiś czas i nie jestem na bieżąco. Z dawniejszych czasów kojarzę Fox Flux, a z nowszych (głównie reklam w MBA) Giro Xar, reszty już nie bardzo. Znacie coś jeszcze godnego uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Jak pisałem w innym wątku posiadam 661 Recon 2011. Fajnie wygląda, bardzo wygodny, waga na poziomie 300g, także całkiem lekki, daszek czy wykładzinę można dokupić w razie zniszczeń. Potylica jest zakryta, typowy kask AM. Paski łatwo się reguluje, to samo jeśli chodzi o regulację rozmiaru. Przed zakupami z kumplem przymierzyliśmy naprawdę sporo kasków, temat wisiał nad nami z 2 miesiące Obaj wybraliśmy Recona, chociaż również przymierzaliśmy Bell Variant czy też Fox Flux i inne, niestety nie zrobiły na nas takiego wrażenia jak Recon. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Takze polecam 661 Recon 2011 - bardzo wygodny, dobrze chroni prawie caly leb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 W międzyczasie odwiedziłem już naście sklepów, w tym w USA, i pomierzyłem to i owo. Wygląda, że padnie na Uvexa, tyle że XP 100. Najbardziej rozczarowały mnie Foxy. Mierzyłem Fluxa i Strykera i to jednak nie to. Rozmiar L jest za luźny, M da się wepchnąć, ale skroń i potylica są odsłonięte, a całość wygląda śmiesznie. Cratoni, Bell i Giro też są niekompatybilne z moim baniakiem. Jedyne co dobrze leżało to Spec Tactic, ale mój leciwy Bladenight lepiej zachodzi na skronie i przyjemniej się reguluje. Wtf? Wygląda, że tylko Uvex wie o co mi chodzi . BTW, 661 raczej nie da się przymierzyć w Wwie - bo go nie ma. Bez przymierzenia nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Powinni mieć na stanie w http://a4r.pl/informacje/kontakt/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.