harryharry Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam na co dzień jeżdżę herculesem miejskim szczerze powiedziawszy nie wiem jaki rocznik ale zapewne 97' lub wcześniejszy [osprzęt sachs 5000]. Jeżdżę rekreacyjnie tak do 50 km dziennie. Jestem zainteresowany kupnem szosówki jednak nie wiem czy najpierw kupić jakiegoś klasyka [w stylu raleigh flyer] czy też rzucać się na nówkę do której jednak muszę doskładać i będę musiał z zakupem mniej więcej do lipca zaczekać. Na nowy rower mogę przeznaczyć ok 2500 zł [w lipcu] mam 191 cm wzrostu i 72 kilo wagi. Dodam iż obecnie jeżdżę bez kasku [wiem głupota], jednak na szosę czy też starocia, cz też nową, bym zakupił. Wyjaśnijcie mi jeszcze jak są postrzegani przez brać kolarską ludzie jeżdżący na starej szosie jednakże w stroju jak najbardziej kolarskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Kolarza wyróżnia kask i obcisłe gatki. Co do roweru: niema znaczenia klasyk czy nowoczesny. Kiedyś widziałem gościa w pociągu, kolarz(dziadek), ubrany w strój. Rower klasyk (nie było naklejek). Zauważyłem tylko że z tyłu miał zmieniarkę Dura-Ace i kasete 10s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja sam jezdze na Starej kolarzowce i w stroju kolarskim... Niema znaczenia rower tylko twoje umiejetnosci zachowania sie na traseie oraz tro abys czerpal przyjemnosc z jazdy. Ja bym na twoim mijscu kupil jakiegos klasyka najpierw a dopiero pozniej jak ci sie spdoba to jakis lepszy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harryharry Napisano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Czy taką starą kolarzówkę można przerobić na klamkomanetki i dajmy na to kasetę shimano 105 10s. Znaczy do starej ramy i widelca nowe komponenty dorobić? Czy jest to gra warta świeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 da się kompletna grupa 105 -1500zł przelotki montowane na rame zamiast manetek-40zł pancerze nowe koło na tył(przystosowane do kasety) i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.