Skocz do zawartości

[staw skokowy]naderwany miesien

lol

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli przejdziesz dobra rehabilitacje i bedziesz uwazal na to miejsce, to nie powinienes miec wiekszych problemow. 3 razy pod rzad zlamalam kosc skokowa (z tego raz na rowerze) i wiem, ze dobra rehabilitacja to podstawa. Poza tym nie powinienes forsowac tego stawu zaraz po zdjeciu gipsu...

Pozdrawiam i uszy do gory! :D

ja miałem kiedyś inny wypadek, a mianowicie zerwałem wiązadła krzyżowe i przez to musialem mieć operacje. Powiem ci jedno jak lekarze mówią ci, że masz mieć 6 tygodni odpoczynku to zrób seść a nawet więcej. Nie chodzi mi o to, że nie powinieneś się ruszać. Ale załatw sobie dobrego lekarza sportowego i posłuchaj się jego rad. I tak jak kolega wcześniej napisał, dobra rechabilitacja i oszczędzanie teog miejsca robią cuda, no i iczywiście nie zapominaj o jak wyleczysz wszystko o wzmocnieniu tego ścięgna poprzez ćwiczenia

I wystrzegaj się zbyt szybkiego powrotu do treningu, "bo już mniej boli" :) . Ja tak kiedyś zrobiłam i w efekcie tak dorżnęłam naciągnięte podczas wspinu ścięgno palca, że rehabilitacja wydłużyła mi się o całe miesiące, a palec do dziś mnie pobolewa, choć od zdarzenia upłynęło już 2 lata bez kilku dni :roll: ...

Pozdrówko współczujące :-) .

• 3 miesiące temu...

Witam,

Ja mam podobny problem z tym tylko że u mnie nastąpiło zwichnięcie stawu skokowego :)... no i teraz musze 21dni w gipsie siedzieć.

Kurde, a miałem ambitne plany co do tego sezonu. Teraz się zatanawiam czy jeżdzenie na rowerku stacjonarnym by mi nie zaszkodziło :/. I raczej po zdjęciu gipsu jeżdzenie będzie musiało dość spokojnie wyglądać :/. Tak więc treningi tylko na basenie :D

• 2 tygodnie później...

Własnie od 3 tyg mam podobny problem. Skakalem na skakance i lekko naderwalem sobie sciegno. Nastepnego dnia poszedlem sobie na koncert rockowy i dosc intensywnie skakalem i tanczylem i tak mnie zaczela noga bolec ze nie mogelem chodzic, mialem problemy z nakladaniem butow nawet. A do lekarza zupelnie mi sie nie chcialo isc. I od 3 tyg sie lecze, juz myslalem ze jest wszystko ok i poszedlem sobie pobiegac na bieznię i wpadlem w jakas koleinę i znowu boli. eh...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...