lol Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 wczorja jak zbiegałem ze schodów zle stanołem i tu mi sie cos urwało teraz mam gips i siedze w chacie. czy ten uraz nie bedzie mi przeszkadzał w jeżdżeniu rowerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Jesli przejdziesz dobra rehabilitacje i bedziesz uwazal na to miejsce, to nie powinienes miec wiekszych problemow. 3 razy pod rzad zlamalam kosc skokowa (z tego raz na rowerze) i wiem, ze dobra rehabilitacja to podstawa. Poza tym nie powinienes forsowac tego stawu zaraz po zdjeciu gipsu... Pozdrawiam i uszy do gory! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lol Napisano 15 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 dzieki za odp juz myslałem ze nowy rower ktory nie ma jeszcze roku pojdzie w odstawke naszczescie jest po sezonie i mozna sie pobawic w rehabilitacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futer Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 ja miałem kiedyś inny wypadek, a mianowicie zerwałem wiązadła krzyżowe i przez to musialem mieć operacje. Powiem ci jedno jak lekarze mówią ci, że masz mieć 6 tygodni odpoczynku to zrób seść a nawet więcej. Nie chodzi mi o to, że nie powinieneś się ruszać. Ale załatw sobie dobrego lekarza sportowego i posłuchaj się jego rad. I tak jak kolega wcześniej napisał, dobra rechabilitacja i oszczędzanie teog miejsca robią cuda, no i iczywiście nie zapominaj o jak wyleczysz wszystko o wzmocnieniu tego ścięgna poprzez ćwiczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 I wystrzegaj się zbyt szybkiego powrotu do treningu, "bo już mniej boli" . Ja tak kiedyś zrobiłam i w efekcie tak dorżnęłam naciągnięte podczas wspinu ścięgno palca, że rehabilitacja wydłużyła mi się o całe miesiące, a palec do dziś mnie pobolewa, choć od zdarzenia upłynęło już 2 lata bez kilku dni :roll: ... Pozdrówko współczujące :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witam, Ja mam podobny problem z tym tylko że u mnie nastąpiło zwichnięcie stawu skokowego ... no i teraz musze 21dni w gipsie siedzieć. Kurde, a miałem ambitne plany co do tego sezonu. Teraz się zatanawiam czy jeżdzenie na rowerku stacjonarnym by mi nie zaszkodziło :/. I raczej po zdjęciu gipsu jeżdzenie będzie musiało dość spokojnie wyglądać :/. Tak więc treningi tylko na basenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Własnie od 3 tyg mam podobny problem. Skakalem na skakance i lekko naderwalem sobie sciegno. Nastepnego dnia poszedlem sobie na koncert rockowy i dosc intensywnie skakalem i tanczylem i tak mnie zaczela noga bolec ze nie mogelem chodzic, mialem problemy z nakladaniem butow nawet. A do lekarza zupelnie mi sie nie chcialo isc. I od 3 tyg sie lecze, juz myslalem ze jest wszystko ok i poszedlem sobie pobiegac na bieznię i wpadlem w jakas koleinę i znowu boli. eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.